FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Raport de scouting despre cea mai nouă achiziție a lui Dinamo, Armando Cooper: "Tehnic, puternic, capricios"

Cooper, aici vs FC Vaslui, a jucat ultima oară în Liga 1 pe 16 mai 2014, în meciul Oţelul - Viitorul 4-1, când a și marcat
Cooper, aici vs FC Vaslui, a jucat ultima oară în Liga 1 pe 16 mai 2014, în meciul Oţelul - Viitorul 4-1, când a și marcat

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 august 2018 11:54

Narcis Răducan l-a adus pe Armando Cooper la Oțelul în 2013 și explică ce fel de fotbalist și-au luat ”câinii”.

Dinamo s-a mișcat repede pentru înlocuirea lui Mahlangu, pe care-l vânduse la Ludogoreț: l-a "repatriat" pe Armando Cooper, un mijlocaș panamez care a mai evoluat în România, la Oțelul, în 2013. Atunci a bifat un singur sezon în Liga 1, împrumutat de la Godoy Cruz, din Argentina. De data asta ar trebui să petreacă mai mult timp în campionatul nostru, din moment ce contractul pe care l-a semnat cu Dinamo are o valabilitate de trei ani.

Ce fel de fotbalist e Cooper și cum va fi influențată formația lui Bratu de apariția lui? Narcis Răducan, președintele Oțelului care l-a recrutat pe panamez în 2013, explică în detaliu caracteristicile noului "câine", ca într-un raport de scouting profesionist.

Postul cel mai bun

  • "E un număr 8, poate fi inter dreapta sau stânga în 4-3-3, mijlocaș central în 4-2-3-1 sau chiar pe una dintre cele trei poziții din spatele vârfului în același sistem. În 4-4-2 e capabil să joace și mijlocaș dreapta, a fost folosit așa la echipa națională"

Calitățile principale

  • "Tehnică foarte bună în mișcare, e peste nivelul obișnuit din Liga 1 la acest capitol. Bun pentru un joc de pase și cu dribling fin. Nu este rapid, dar accelerează cu mingea la picior prin forță și prin fuleu. E inteligent în joc și polivalent"
  • "Experiența internațională constituie un plus. Are 102 meciuri și 7 goluri la naționala Panama, a fost campion în liga din Statele Unite, a evoluat în prima divizie din Argentina, a jucat și la Campionatul Mondial din Rusia. Alt avantaj e că el deja cunoaște campionatul românesc, nu va necesita un timp de adaptare ca un jucător ajuns prima oară aici"

Punctele slabe

  • "Capricios, e jucător de meci, adică nu se prea omoară cu antrenamentele"
    "Încearcă frecvent să dribleze, uneori chiar să-și ridiculizeze adversarii, ceea ce presupune un grad de risc, să piardă mingea și să rezulte pericol"
  • "Are momente de letargie sau la extrema cealaltă, de nervozitate excesivă"
  • "În liga a doua din Germania, la Sankt Pauli, nu a confirmat în ritmul și în rigorile de Bundesliga, deși a fost pariul antrenorului Lienen, care l-a susținut"
  • "La 31 de ani, singurul semn de întrebare în privința succesului său la Dinamo e "Cât de motivat mai este?". Faptul că a renunțat la mulți bani în Chile ca să revină în Liga 1 poate fi un răspuns, un indiciu că are motivația să joace. Așteptăm confirmarea"

Reclamă cu Messi și cu Aguero

Cooper e un personaj în Panama, unul dintre fotbaliștii cei mai importanți ai statului care a avut reprezentativa la Campionatul Mondial. Pepsi și-a adaptat o reclamă cu fotbaliști, iar în versiunea pentru Panama a spotului apare și localnicul Cooper, alături de supervedete: Messi, Aguero, Lampard, Drogba, Wilshere, Torres.

Cooper, care va împlini 31 de ani în noiembrie, a jucat în campionatul din Panama doar pentru formația Arabe Unido. A mai fost la Godoy Cruz, din Argentina, la Oțelul, la Sankt Pauli, la FC Toronto și la Universidad de Chile.

21
de meciuri a jucat Cooper la Oțelul în sezonul 2013-2014 și a marcat 3 goluri. A înscris de două ori cu Gaz Metan, 2-0, și o dată cu Viitorul, 4-1

Cooper-Gomelt-Nistor

Bratu a insistat să primească un mijlocaș în locul lui Mahlangu, pe care Dinamo a încasat 500.000 de euro de la Ludogoreț, așa că Armando Cooper va fi titular din momentul în care se va adapta la București. Cooper-Gomelt-Nistor e linia mijlocașilor titulari ai roș-albilor. Bratu l-a mai utilizat în zona asta pe Hanca, dar Sergiu nu e pe placul antrenorului. Și l-a mai reprofilat ca închizător pe fundașul central Ricardo Grigore, însă croatul Gomelt e titularul normal al postului, el e specializat în acel rol. Cooper e mai ofensiv decât Mahlangu, el nu poate evolua singur în fața fundașilor, așa cum mai era folosit sud-africanul.

Vezi și: Primele impresii ale lui Bratu despre cel mai recent transfer: "A renunțat la bani" » Când va fi folosit + Îl avertizează pe Rădoi: "Va fi mult mai atent"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
geo.b.
geo.b.  •  31 August 2018, 15:02

" De data asta ar trebui să petreacă mai mult timp în campionatul nostru, din moment ce contractul pe care l-a semnat cu Dinamo are o valabilitate de trei ani."Lasati aia trei ani,daca joaca bine,conform obisnuintei la iarna il oferteaza jiji,dupa care ori ii scade randamentul ori va pleca.

magic4ever
magic4ever  •  31 August 2018, 13:07
Postat de cpt.ahab pe 31 August 2018, 11:59

Deocamdată, n-am văzut absolut nimic la Gomelt. Putea foarte bine să fie Dudea în locul lui. Să vedem, poate- și va da drumul la joc și va arăta ceva fotbal.

Este mult mai bun Gomelt decat Dudea...are si el nevoie de o perioada pentru acomodare...vine si dupa o accidentare...Dudea din cate stiu a fost imprumutat.

rocky2
rocky2  •  31 August 2018, 12:04

Macar panamezul are o experienta vasta! Dar si Gica Popescu avea experienta la sfarsitul carierei si totusi se facea de ras!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează