FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Răspunsul așteptat de toată lumea: "Steaua e FCSB!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 decembrie 2017 12:41

Într-un sondaj Avangarde, institut condus de Marius Pieleanu, majoritatea participanţilor s-au pronunţat în favoarea clubului pe care-l conduce Becali când au fost întrebaţi “Care este adevărata Steaua București?”

Steaua a rămas cel mai popular club românesc. De departe! Ceea ce nu constituie o surpriză. Întrebarea este, acum, “Care e adevărata Steaua București: echipa deţinută de George Becali sau cea deţinută de MApN?”. Întrebarea a fost adresată într- un sondaj realizat de grupul de studii socio-comportamentale Avangarde și a primit răspunsuri care sfidează deciziile din justiţie, favorabile Armatei.

Mai mulți “fecesebiști”

34 la sută dintre suporterii de fotbal din România sunt fani ai Stelei. Dintre ei, 79 la sută recunosc echipa favorită în FCSB, formaţia pe care o patronează Becali. Numai 14 la sută susţin CSA Steaua, clubul pe care ministerul l-a înscris în vara trecută în Liga a 4-a.

Armata a căpătat dreptul exclusiv de utilizare a numelui Steaua ca urmare a unor litigii în care l-a învins în justiţie pe Gigi. Și stadionul a arătat același lucru Alegerea suporterilor a fost ilustrată și de numărul de bilete vândute de cele două “Stele” în a doua jumătate a acestui an, în care au funcţionat în paralel. E drept, CSA a jucat la un nivel amator și pe un stadion improvizat dintr-un fost teren de antrenament din Complexul Ghencea. Noii steliști au avut în jur de 2.000 de spectatori la partidele de acasă. FCSB a jucat cu 50.000 de oameni împotriva lui Sporting, în play-offul Champions League. Încă 27.000 la derbyul cu Dinamo, tot atâţia și la jocul cu Beer Sheva. Media de suporteri s-a situat la 14.157 de fani. Mult mai mulţi oameni decât la Divizia D.

Gloriile văd altfel

Cei mai mulţi dintre fani rămân alături de echipa lui Becali, atrași și de nivelul superior la care evoluează FCSB. Gigi continuă să cumpere cei mai interesanţi fotbaliști din România, în vreme ce Armata mai are nevoie de cel puţin doi ani și jumătate până să ajungă în prima ligă.

E calculul cel mai optimist, cu promovări rapide dintr-un eșalon în altul. Gloriile steliste rămân atrase mai degrabă de CSA. Lăcătuș, Iovan, Bumbescu și Ion Ion lucrează pentru Steaua ministerului. Piţurcă, Tudorel Stoica, Balint s-au pronunţat și ei în favoarea Armatei, pe care o văd ca pe o legătură cu vremurile în care jucau ei. Pro Becali au mai rămas Duckadam, angajat al societăţii, și Ilie Dumitrescu. El susţine că FCSB e urmașa vechii Steaua, “la care m-am retras din fotbal. Eu am renunţat la bani ca să mă retrag de la acea echipă. Cum să accept acum că de fapt nu era Steaua?!”.

37.000.000 €îi cere Armata lui Gigi Becali, despăgubiri pentru că ar fi folosit ilegal numele Steaua timp de un deceniu, fără aprobarea ministerului. Procesul a început deja și ar falimenta FCSB dacă judecătorii ar aproba suma pe care o solicită CSA

Răspunsurile din sondajul Avangarde

Care este echipa favorită din fotbalul românesc?

Steaua 34%
Dinamo 8%
Craiova 4%
CFR Cluj 3%
Rapid 2%
Timișoara, Viitorul 1%
Nu am echipă favorită 5%
Altele 4%
Nu știu, nu răspund 38%

 

Care este adevărata Steaua București: echipa deţinută de George
Becali sau cea deţinută de MApN?

Ce deținută de George Becali 79%
Cea deţinută de MApN 14%
Nu pot aprecia 7%

Din punctul dumneavoastră de vedere, cine ar trebui să fie șeful Federaţiei
Române de Fotbal?

Gheorghe Popescu 47%
Răzvan Burleanu 1%
Altul 5%
Nu pot aprecia 17%
Nu răspund 30%

Care este cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor?

Gheorghe Hagi 54%
Nicolae Dobrin 8%
Helmuth Duckadam 2%
Adrian Mutu 1%
Gheorghe Popescu 1%
Altul 1%
Nu știu, nu răspund 33%

Care este echipa dumneavoastră favorită din fotbalul european?

Barcelona 16%
Real Madrid 14%
Liverpool 2%
Manchester United 2%
Bayern 2%
Benfica  1%
Chelsea 1%
Nu am nicio echipă favorită 8%
Altele 2%
Nu știu, nu răspund 52%

Date despre cercetare

  • Cercetarea a fost realizată în perioada 11.12-19.12.2017
  • Volumul eșantionului: 800 de persoane de 18 ani și peste
  • Metoda de culegere a datelor: telefonic
  • Eroarea maximă tolerată la nivelul întregului eșantion este de
    plus/minus 3,4%, pentru un interval de încredere de 95%

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (249)
whiteredarad
whiteredarad  •  05 Ianuarie 2018, 10:48

Un sondaj ramane un sondaj. Orisicit de subiectiv ar fi, daca rezultatul sau nu este scris din pix, ci este rezultatul sondajului, el arata ceva. Acest sondaj arata ca marea masa a romanilor nu inteleg ca Armata sa isi infiinteze , in anul 2017 cluburi sportive profesioniste ( la fotbal), pentru ca menirea ei e alta. Apoi, oricum am privi fie Becali a fost inselat de Armata cind a preluat clubul ( ca Armata nu mai avea bani pentru o echipa de prima liga), fie echipa lui Becali este continuatoarea de drept si de fapt a vechii echipe militare. Orisicit ar vrea cineva, nu e logic, cum se intampla la baschet, unde Primaria baga bani, intr-o echipa a Armatei, condusa de un privat. E o "strutzo-camila" cu iz comunistoid remanent. Mai devreme sau mai tarziu se va dovedi ca Talpan si ai lui de la "Cluul sportiv al Arnatei" sint smecherasi care vreau bani de la Becali

pantokrator
pantokrator  •  24 Decembrie 2017, 12:18
Postat de masinameaeata pe 24 Decembrie 2017, 11:45

Sondajul a fost omandat cu dedicatie. Si eu daca as fi comandat un sondaj si l-as fi platit, lumea ar fi spus ca sunt cel mai popular si eu as fi Steaua sau Alfa si Omega!

Deci steaua este echipa de guvizi prăjiți numită fcsb !!??

205385333245464
Livi Andrei  •  24 Decembrie 2017, 11:50
Postat de masinameaeata pe 24 Decembrie 2017, 11:45

Sondajul a fost omandat cu dedicatie. Si eu daca as fi comandat un sondaj si l-as fi platit, lumea ar fi spus ca sunt cel mai popular si eu as fi Steaua sau Alfa si Omega!

Evident ca este comandat de gigi infractorul!

Vezi toate comentariile (249)
Comentează