FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Jucătorul care spunea că „românii nu sunt serioși” a semnat cu o formație din Liga 1: „Nivelul din Liga 2 nu era pentru mine”

Rassambek Akhmatov s-a pozat cu Drogba pe când juca în America de Nord
Rassambek Akhmatov s-a pozat cu Drogba pe când juca în America de Nord

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 august 2022 20:45 / Actualizat sambata, 27 august 2022 20:53

Chindia Târgoviște a mai oficializat un transfer, după cele ale lui Daniel Popa, Denis Dumitrașcu, Modestas Vorobjovas, Deian Boldor, Mihai Eșanu ,Constantin Dima și Andreas Mihaiu.

Târgoviștenii au anunțat transferul mijlocașului Rassambek Akhmatov. 

Un mijlocaș cecen a ajuns sub comanda lui Adrian Mihalcea

Dan Petrescu a făcut scandal la conferință: „Trebuie arestați! Sunt șocat, e incredibil!”
CFR Cluj
Dan Petrescu a făcut scandal la conferință: „Trebuie arestați! Sunt șocat, e incredibil!”

„Bun venit, Rassambek Akhmatov! Clubul nostru anunță transferul lui Rassambek Akhmatov (26 ani, mijlocaș, a mai evoluat la Maktaaral, Comuna Recea, Miami City). Mult succes în tricoul roș-albastru!”, au scris cei de la Chindia Târgoviște.

„Nivelul din Liga 2 din România nu era pentru mine”

Într-un interviu acordat în februarie 2022 pentru presa din Kazahstan, acolo unde a evoluat pentru Maktaaral, mijlocașul a povestit experiența sa în România, unde a jucat un sezon în Liga 2, la Comuna Recea.

„După sezonul petrecut în România, am rămas liber de contract timp de 6 luni. Am primit câteva oferte de la mai multe cluburi din România, pentru că jucasem bine acolo. Dar majoritatea erau din Liga 2, și nu doream să joc iar în liga a doua, pentru că văzusem la ce nivel se prezenta, nu era pentru mine. 

Când o echipă din Liga 1 s-a arătat interesată de mine, un agent, al cărui nume nu mi-l amintesc, a rupt înțelegerea, spunând că sunt jucătorul lui, și a cerut un comision mare. Acest lucru este o problemă mare acolo, majoritatea românilor nu sunt serioși. 

Nu jucasem de 6 luni și mă chinuiam să îmi găsesc echipă. Apoi, cineva m-a sunat să vin pentru câteva zile în Antalya, să o văd pe Maktaaral jucând. Știindu-mi abilitățile și caracterul, nu a fost o problemă pentru mine, am fost încrezător și am venit aici să mă afirm”, a declarat rusul.

„Nu îmi amintesc ororile anilor 90”

Rassambek s-a născut în Cecenia, în Achkhoy-Martan, un sat de lângă Groznîi. Akhmatov spune că nu își amintește ororile anilor 90.

„Părinții mei s-au gândit ca eu și sora mea să avem un viitor mai bun și mai sigur. În 2003, când aveam 7 ani, am plecat cu toții departe de pericol, în Franța. La început, Parisul trebuia să fie un punct de tranzit pentru noi, ne pregătisem să emigrăm în Norvegia. Dar am rămas în cele din urmă acolo”, a mai spus fotbalistul.

„Cred că voi juca la Cupa Mondială într-o zi”

Fotbalistul are dublă cetățenie, rusă și franceză. „M-am gândit de mai multe ori ce s-ar întâmpla dacă atât naționala Rusiei cât și cea a Franței m-ar convoca. Și nu sunt un jucător atât de valoros. Aș avea mai multe șanse să joc pentru naționala Rusiei. Ce mă simt mai mult? Cecen. În concluzie, dacă sunt cecen, atunci voi alege naționala Rusiei” a completat mijlocașul.

Rassambek Akhmatov, carieră în Statele Unite și Franța

Mijlocașul cecen și-a făcut junioratul în Franța, la Strasbourg. În „Hexagon” a jucat la nivel de seniori la Haguenau și Obernai. În iulie 2016 a ajuns în Statele Unite, la Miami City. În august 2016 se întorcea în Franța, la Vauban, acolo unde a evoluat timp de un sezon. 

A revenit la Miami City în mai 2017, unde a stat numai timp de 3 luni. Următoarea experiență fotbalistică a fost tot în SUA, la Swope Park, unde a jucat din august 2018 până în decembrie 2019. 

În perioada septembrie 2020- iulie 2021, Akhmatov a evoluat pentru Comuna Recea, în tricoul căreia a adunat 22 de apariții și a marcat 2 goluri. În martie 2022 a ajuns în Kazahstan, la Maktaaral.

150.000 de euroe cota lui Rassambek Akhmatov pe Transfermarkt.com

Mititelu i-a găsit înlocuitor lui Compagno: „Va exploda aici”
FCU CRAIOVA
Mititelu i-a găsit înlocuitor lui Compagno: „Va exploda aici”
Condiția pusă de directorul CNI la stadionul pe care joacă FCSB: „Nu poți să «omori» Arena Națională!”
bucurești
Condiția pusă de directorul CNI la stadionul pe care joacă FCSB: „Nu poți să «omori» Arena Națională!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  28 August 2022, 14:23

„M-am gândit de mai multe ori ce s-ar întâmpla dacă atât naționala Rusiei cât și cea a Franței m-ar convoca.” Eu as zice sa stea linistit in aceasta privinta, gandirea prea multa dauneaza creierului.

Romario40
Romario40  •  28 August 2022, 11:05

pai nu i normal sa zica asta dupa asa experienta?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează