FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV UPDATE Dinamo a prezentat oficial fundașul cu 93 de meciuri în LaLiga!

Raul Albentosa (32) și Claudiu Keșeru
Raul Albentosa (32) și Claudiu Keșeru

Articol de - Publicat joi, 01 aprilie 2021 16:40 / Actualizat joi, 01 aprilie 2021 19:08

Raul Albentosa (32) a efectuat vizita medicală, a semnat și va începe antrenamentele cu Dinamo, așa cum a anunțat GSP.RO, „câinii” renunțând la un alt apărător iberic pentru a-l aduce pe stoperul de 1,92 de metri.

UPDATE 19:00 » Raul Albentosa, prezentat la Dinamo

După cum Gazeta a anunțat în exclusivitate, Raul Albentosa este noul fotbalist al lui Dinamo. Fundașul central a fost prezentat în această seară. 

Dinamo a prezentat oficial fundașul cu 93 de meciuri în LaLiga!

Știrea inițială:

Dinamo a adus un fundaș central până la finele sezonului, în tentativa de a se salva de la retrogradare, după ce suflarea roș-albă a rezolvat problemele financiare astfel încât să obțină licența sportivă. Așa cum v-a anunțat ieri GSP.RO, pe lista „câinilor” au fost doi stoperi iberici, Raul Albentosa și Borja Gomez, care n-au mai jucat din 2019, managementul dinamovist a ales unul.

Recomandat și de Diego Fabbrini la Dinamo

Câștigătorul este Raul Albentosa, 32 de ani, care era liber de contract de 12 luni, după o experiență la ȚSKA Sofia, el sosind miercuri seară la București și efectuând ieri dimineață vizita medicală. De astăzi urmează să participe la antrenamentele normale ale „câinilor”, sub comanda lui Gigi Mulțescu. Și Diego Fabbrini a pus o vorbă bună pentru spaniol, pentru o scurtă perioadă au fost colegi la „Steaua Bulgariei”, cât a stat acolo italianul între iulie-august 2019. Diego a strâns 11 meciuri la sofioți.

Înalt de 1,92 de metri, Albentosa va fi concurent pe post cu Puljici, Ehmann, Ricardo Grigore și Bejan. El ar trebui să acopere și producă o mai mare concurență într-un compartiment ce a dat multe bătăi de cap roș-albilor. Aceasta chiar dacă atacul nu a produs goluri, drept dovadă că în ultimele 8 etape, Dinamo a produs doar două reușite în Liga și două puncte obținute. Raul a crescut la Elche, a jucat apoi pentru Huelva, Cadiz, Eibar, Derby County, Malaga, La Coruna, Gimnastic Taragona și ȚSKA Sofia.

Ultimul meci al lui Raul Albentosa: decembrie 2019

Stoperul iberic urmează „Armadei” aduse de Pablo Cortacero la începutul domniei sale la Dinamo, doar că între timp toți au dat bir cu fugiții și-au părăsit clubul. Mai mult, acești jucători i-au pe bucureșteni peste 400.000 de euro, bani pe care au trebuit să-i plătească pentru a închide situația financiară pe 2020 în vederea obținerii licenței.

Albentosa a jucat ultima dată în decembrie 2019! O problemă pentru „câini”, care ar fi avut nevoie - așa spuneau conducătorii clubului în urmă cu două luni - de fotbaliști care să intre să evolueze imediat. Vizita medicală a trecut-o fără probleme, acum urmează să fie văzut de Mulțescu la antrenamente. Raul a prezentat pe rețelele de socializare diverse sesiuni de pregătire pe care le-a făcut fie singur, fie cu o echipă locală în țara sa.

Dinamo a prezentat oficial fundașul cu 93 de meciuri în LaLiga!
Raul Albentosa (stânga) este recomandat de jocul său aerian și e bun la fazele fixe FOTO Imago

Speranțele mele sunt intacte, sunt capabil să învăț tot timpul. Toate situațiile îți permit să te îmbunătățești și cel mai special lucru în fotbal este să te bucuri de ceea ce-ți oferă zi de zi. Sunt îndrăgostit de profesia mea. Tot ce e mai bun de-abia acum urmează

Raul Albentosa, ultimul mesaj postat pe Instagram săptămâna trecută

93 de meciuria adunat în LaLiga, unde a și marcat de 6 ori, oferind și trei assist-uri, pentru Eibar, Malaga și La Coruna

600.000 de €este cota spaniolului pe Transfermarkt

20 de meciuri,două goluri și două assist-uri a strâns în ediția 2019/2020 pentru ȚSKA Sofia

Borja Gomez nu mai jucase din august 2019, în India

Borja Gomez, 32 de ani, care s-a despărțit la începutul lui ianuarie 2020 de East Bengal, din prima ligă indiană, echipă pregătită acum de Robbie Fowler, a fost cealaltă variantă pentru „câini”. Între timp, mutarea a căzut. Crescut la Real Madrid, Gomez (31 de meciuri în LaLiga) a mai evoluat pentru Alcorcon, Rayo Vallecano, Karpay Lvov, Granada, Hercules Alicante, Lugo, Oviedo, Logrones, Sanse și East Bengal. 

Spaniolul nu a mai jucat din august 2019, în India, de aceea a fost preferat Albentosa. Roș-albii l-au adus la antrenamente și pe Constantin Nica, 28 de ani, care a evoluat ultima oară în septembrie 2019, la Voluntari, fundașul dreapta crescut în Ștefan cel Mare având nevoie de o perioadă de reacomodare la efort. 

Vorbă bună de la Borja Valle

Raul Albentosa a fost coleg la La Coruna cu Borja Valle, fostul decar al „câinilor”, care i-a recomandat conaționalului său să accepte oferta grupării din Ștefan cel Mare. La rândul său, mijlocașul ajuns la Oviedo a dat referințe bune despre fundaș, oficialilor bucureșteni. 

Zilele trecute, Borja Valle a primit aproximativ 96.000 de euro din partea clubului Dinamo în contul lunilor de salariu petrecute în Ștefan cel Mare. El a fost cel mai apreciat dintre străinii aduși de managementul lui Cortacero, fiind și acum golgeterul echipei, cu 5 reușite în 10 meciuri. La Oviedo, la Segunda Division, a adunat 11 meciuri, având doar un assist.

VIDEO. Ovidiu Stângă: „Este dureros pentru fotbalul nostru ce se întâmplă la Dinamo”

Citește și alte știri despre fotbalul intern:

Gigi Becali a început să-i dea directive şi lui Mirel Rădoi: „Nu avem atacanți? Facem ca la FCSB”

FCSB a fost întotdeauna călău pentru Craiova! Oltenii au un palmares umilitor pe terenul roș-albaștrilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
bubunika
bubunika  •  02 Aprilie 2021, 06:09
Postat de petroburgener pe 01 Aprilie 2021, 23:16

Acest Mario Nicolae ori e afon in fotbal ori isi bate joc de noi! Cum e posibil sa aduci un jucator care n-a mai jucat de 1 an si ceva, care are 32 de ani si 93 de meciuri in prima liga spaniola? Omul nu o sa faca mai mult decat au facut ceilalti spanioli de liga a doua, care au jucat la Dinamo, si n-au facut mai nimic! La fel si cu Nica, n-ai bani sa aduci jucatori dar nici sa-ti bati joc aducand jucatori expirati, care n-au jucat de peste un an sau din liga a cincea, Nepomuceno! Si mai vrem ca in campionatul urmator sa fim tot in liga intai! Si daca va fi asa, cu ce jucatori, ca marea majoritate vor pleca!

De fapt, omu' a venit pentru matineu. O sa fie in forma la momentul respectiv!

gabri80el
gabri80el  •  02 Aprilie 2021, 04:51

n-a mai jucat din 2019 :))))))) mai stie sa dea cu piciorul in minge? doamne ,astia de la dinamo nu se invata niciodata. cate tepe sa-ti iei pentru a intelege . isi fac singuri groapa. tot tot legitimeaza asemenea rebuturi , de ce nu-l aduce si pe ronaldinho? daca jo0aca 20 de min , sigur face ceva fata de altii care joaca 90 de min. dinamovistii ar trebui sa faca o petitie pentru aducerea lui . iar zielel trecute l-am vazut pe romario undeva pe plaja si era mai in forma decat multi dinamovisti. ar fi bun si el :)

catalin.palcu
catalin.palcu  •  01 Aprilie 2021, 23:35
Postat de dobrin pe 01 Aprilie 2021, 19:01

Ala pe care nu l-au luat a jucat in India. Ala pe care l-au luat a fost la Deportivo La Coruna (care nu mai e echipa aia pe care o stiam noi) dupa care a fost fara contract pe urma putin pe la TSKA Sofia acum vreun an si acum e bun de Dinamo.

bai da Malele ala care va duce de unul singur in carca efectiv, ce CV avea ? echipe de liga 2a, 3a si 4a portugheza. sau Debeljus ala de a dat 10 goluri si a salvat Sibiul anul trecut, venise de la liga a3a sau 4a italiana. sau Montini la Dinamo venit in probe din fundul Italiei sau Duganzic ala care a marcat meci de meci la Botosani samd. acuma, ne pute un jucator cu aproape o suta de meciuri in Primera ? e clar ca nu mai e la nivel de Primera acum, dar nici Dinamo nu e la vreun nivel stelar.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează