FOTBAL  »  Superliga  »  BULGARIA

Razboi

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 iulie 2007 00:00

Intr-un interviu agresiv, fostul selectioner bulgar Hristo Stoicikov si-a jignit compatriotii

Nimeni n-a scapat asediului declansat de Stoicikov. Actualul antrenor al Celtei Vigo si-a atacat violent tara si compatriotii intr-un interviu furios acordat editiei sofiote a revistei Max, in urma caruia cotidianul Meridian Match a tras alarma: "Atentie, Stoicikov a pornit un razboi impotriva Bulgariei!".

"Ce inseamna Bulgaria pentru mine? Absolut nimic. Bulgaria nu mi-a dat nimic. Din fericire, am plecat de tinar. Oricum, nu ma voi mai intoarce niciodata in aceasta tara spurcata. Voi ramine in Spania", a declarat tehnicianul in virsta de 41 de ani, care nu l-a iertat nici pe fostul si viitorul selectioner Dimitar Penev: "Cine e acest individ? si-a facut numele pe spatele meu, atit!". Intrebat de primul sau club, TSKA, ciudatul Hristo a raspuns la fel de acid: "Egal cu zero. Doar o echipa unde am jucat".

Stoicikov si-a varsat insa veninul pe ziaristii de la sud de Dunare. "Cind eram eu la Barcelona, ei adunau nuci. Simt o placere extraordinara cind cineva ii ia la bataie. Ar trebui terorizati zi de zi", a afirmat el, incheind in acelasi stil idiot: "Daca si-ar aduna toti jurnalistii bulgari salariile, n-ar reusi sa aiba atitia bani ca mine".

"Un tip conflictual"
Interviul lui Stoicikov i-a enervat pe vecini. Iar Dimitar Penev a fost printre primii care i-au raspuns. "E o persoana conflictuala si asa va ramine. Cind era selectioner dadea atentie la orice, mai putin echipei. Intotdeauna a facut atmosfera imposibila cu declaratiile sale", a spus tehnicianul in virsta de 62 de ani. "Il sfatuiesc sa vorbeasca despre cariera mea de antrenor atunci cind va avea cel putin atitea succese".

Dimitar Penev e noul selectioner
Vineri, batrinul Penev a confirmat pentru cotidianul Tema Sport ca va conduce "nationala" Bulgariei pina la sfirsitul campaniei de calificare la Euro 2008. Numirea sa va fi oficializata luni, cind membrii Comitetului Executiv al federatiei se vor reuni intr-o sedinta speciala. Cu Dimitar Penev pe banca, bulgarii s-au clasat pe locul 4 la Mondialul din 1994. Acum, ei sint pe pozitia secunda in grupa G, la doua puncte in spatele "tricolorilor". Salariul lui Penev va fi de numai 3.000 de euro pe luna.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează