FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Război în birouri! FCSB o somează pe CFR: "Cereți arbitru străin" » EXCLUSIV Răspunsul dat de clujeni: "Doar cu o condiție"

Articol de - Publicat joi, 22 martie 2018 14:30

Valeriu Argăseală, preşedintele celor de la FSCB, le-a cerut celor de la CFR Cluj să răspundă la o întrebare clară: "De ce nu semnează hârtia oficială prin care acceptă brigadă din străinătate?!". CFR spune că o semnează doar dacă arbitrul vine din top 5 campionate din Europa!

Lupta la titlu nu se joacă doar pe gazon. Se duce şi în culise, dar şi prin birourile conducerilor celor două echipe, CFR şi FCSB. Deşi meciul din turul play-off-ului abia s-a jucat, iar până la confruntarea retur mai e mai bine de o lună, între cele două contracandidate la titlu continuă războiul acuzaţiilor.

Ieri, dinspre FCSB a pornit un nou atac, plecat de la faptul că CFR n-a fost de acord cu arbitri străini la meciul de duminica trecută şi că ar refuza acest lucru inclusiv la a doua bătălie din play-off. 

FCSB: "Public declară că vor, dar nu semnează hârtia oficială!"

FCSB a vorbit prin vocea preşedintelui clubului, Valeriu Argăseală. "Am trimis solicitare către CFR, nu am primit niciun fel de răspuns. Ei s-au opus aducerii de arbitri străini, mi-e greu să cred că ar putea să fie de acord, cu toate că la nivel declarativ, în spaţiul public, cei de acolo susţin că ar accepta. Vor arbitri doar din anumite ţări? Foarte bine, nu avem nici un fel de preferinţe, ce fel de arbitri, din ce ţări vin, numai că ei nu şi-au exprimat punctul de vedere în privinţa aducerii unor străini. Prima dată să dea în scris că sunt de acord cu aşa ceva, după care putem să avansăm şi să ajungem la nivelul următor, adică de unde să-i alegem", a spus Argăseală. 

CFR: "N-am primit nimic de la Steaua"

Gazeta Sporturilor l-a sunat pe Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, pe care l-a întrebat dacă există în momentul de faţă o solicitare din partea rivalei pentru ca la meciul direct de la Bucureşti să vină brigadă din străinătate.

"Sunt un om de cuvânt și știe toată lumea chestiunea aceasta! Eu nu mă joc cu declarațiile și nu fac afirmații aiurea. Nu am primit nicio solicitare oficială din partea clubului Steaua. Nici pe mail, nici pe fax, nici prin poștă, nicăieri! Nu există nicio solicitare oficială pe adresa clubului nostru. Iar dacă va veni, o vom accepta doar dacă arbitrul pe care CCA îl va chema va fi din primele 5 campionate: Spania, Italia, Anglia, Franța sau Germania! Nu suntem de acord cu propunerea lor sau a celor de la Ligă să acceptăm arbitri din alte campionate.

Dacă vrem un arbitru mai bun decât cel român, atunci să-l aducem din cele 5 campionate. Dacă nu vor, nu vrem nici noi! Nu mă interesează cum îl cheamă pe un posibil arbitru din Spania sau din alt campionat. Important e să vină de acolo", a spus Mureşan. 

29 aprilie e data la care va avea loc meciul dintre FCSB şi CFR, confruntarea e programată pe Arena Naţională, în etapa a 7-a a play-off-ului

Două dintre cele trei CFR - FCSB au fost viciate

În actualul sezon s-au disputat 3 confruntări directe între CFR şi FCSB. Două în sezonul regulat şi una în play-off. De fiecare dată a condus trupa lui Dan Petrescu, scor 1-0, dar mereu s-a terminat egal, 1-1. Doi arbitri au oficiat jocurile: Ovidiu Haţegan şi Marcel Bîrsan. Acesta din urmă, care nu are ecuson FIFA, a condus perfect partida de pe Arena Naţională, motiv pentru care a fost notat cu 8 de către Gazeta Sporturilor.

În schimb, Haţegan a comis erori mari în ambele partide pe care le-a arbitrat. Şi pro CFR, dar şi pro FCSB. La meciul tur din Gruia, prestaţia lui a fost apreciată de GSP cu 5, iar la cel din play-off, duminica trecută, a luat şi mai puţin, 4. 

11 e numărul meciurilor CFR-ului, în cele 28 de etape disputate până acum, în care arbitrul de centru a fost notat de GSP cu cel mult 5, ceea ce înseamnă că a arbitrat slab şi foarte slab

5 e numărul meciurilor FCSB-ului, în cele 28 de etape disputate până acum, în care arbitrul de centru a fost notat de GSP cu cel mult 5

11 meciuri ale CFR-ului din actualul campionat au fost arbitrate de "centrali" care se află pe lista FIFA

16 partideale FCSB-ului din acest sezon au avut la centru un arbitru cu ecuson internaţional

CFR e pe plus, echilibru la FCSB

Există o diferenţă importantă în comparaţia dintre cele două formaţii în privinţa raportului erori pro - erori contra pe parcursul actualului sezon. CFR e pe plus şi are o balanţă chiar consistentă prin care a beneficiat de greşelile grave ale arbitrilor. După meciul din Gruia, FCSB a ajuns la un echilibru total: de câte ori a beneficiat de o eroare, tot de atâtea ori a şi fost dezavantajată. 

Club Erori pro Erori Contra
CFR 15 9
FCSB 9 9

Colţescu, de 4 ori la FCSB!

Pe parcursul acestui sezon, CCA a reuşit să ţină un oarecare echilibru în privinţa numărului de meciuri pe care un arbitru le-a avut pentru fiecare dintre CFR sau FCSB. În privinţa clujenilor, există 3 "centrali" care au apărut de câte 3 ori la partidele lui Deac şi compania: Colţescu, Avram şi Bîrsan. În schimb, există un arbitru care a condus de nu mai puţin de 4 ori un joc al roş-albaştrilor. E vorba despre Colţescu, iar cu el pe teren, FCSB a câştigat pe linie: 2-0 cu Botoşani, 4-0 cu Sepsi, 2-1 cu Chiajna, 2-0 cu Viitorul. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
mosvasile
mosvasile  •  22 Martie 2018, 19:36

Iar Craitoiu!Purtatorul de cuvant al "managerului general" al fcsb-ului!Barem Gafiuc-acum cativa ani-era *** "la ***"al *** lui ***!Asta face pe fata mare!***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  22 Martie 2018, 19:26

Să fie adus și acel arbitru - *** din Spania prieten cu Nadal care e prieten cu Popescu , care e prieten cu Petrescu, care a arbitrat Urziceni Dinamo ! Sunt curios dacă acum îl mai vrea infractorul Stoica Mihai ??!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

manty_one
manty_one  •  22 Martie 2018, 18:26

Daca e adevarat...Argaseala ar trebui sa arate public solicitarea,ptr ca unul dintre cei doi minte cu nerusinare!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează