FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Războiul Gigi Becali-Dragomir s-a reluat: S-a reaprins fitilul!

Gigi Becali şi Dumitru Dragomir au împărţit în ultimii 10 ani perioadele de prietenie cu cele de război
Gigi Becali şi Dumitru Dragomir au împărţit în ultimii 10 ani perioadele de prietenie cu cele de război

Articol de - Publicat duminica, 21 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 20 august 2011 21:50

Steaua a refuzat să primească tranşa din drepturile TV, solicitînd să-i fie virat şi procentul din comisionul acordat firmei care a intermediat vînzarea ultimelor 6 pachete. Cum LPF n-a făcut plata şi astfel n-a putut să oprească amenda reactivată lui Gigi Becali, de un miliard de lei, o va soma în zilele viitoare pe Steaua să plătească, altfel nu va fi programată.

Cea mai importantă dispută a verii lui 2011 în fotbalul românesc revine în prim-plan. Războiul dintre Dumitru Dragomir şi Gigi Becali nu numai că nu s-a încheiat, deşi în ultimele două săptămîni cei doi nu s-au mai atacat, ci şi-a deschis un nou front al bătăliei.

Au refuzat 1,3 milioane pentru 60.000 de euro
LPF a terminat de virat zilele trecute tuturor cluburilor din Liga 1 sumele reprezentînd jumătate din banii din drepturile TV pe sezonul în curs. Toate au acceptat banii, mai puţin unul: Steaua. Cei din Ghencea au trimis o hîrtie la LPF prin care au refuzat să încaseze cele 1,3 milioane de euro, atît cît era cota Stelei.

"Dacă nu ne faceţi şi plata sumei care ni se cuvine din comisionul firmei de intermediere pe care noi l-am contestat, nu acceptăm" a fost anunţul Stelei. Cum comisionul de intermediere e, pentru primul an, de 750.000, suma care îi revenea grupării patronate de Gigi Becali era de maximum 60.000 de euro

LPF: "Amenda n-a mai putut fi achitată"
Dumitru Dragomir s-a repliat imediat şi a scos un as din mînecă. Cum Steaua anunţase că achită amenda lui Gigi Becali, de un miliard de lei vechi, reactivată acum trei săptămîni de LPF, din drepturile TV, Liga a anunţat clubul roş-albastru că, practic, nu are cum să-şi tragă banii din moment ce ei au fost refuzaţi de stelişti.

Ce riscă Steaua: să nu fie programată
"Clubul Steaua va fi astfel somat săptămîna viitoare să plătească amenda, altfel va fi anunţaţ că riscă neprogramarea în Liga 1", a declarat ieri unul dintre şefii de la LPF. Amenda Stelei provine dintr-o sancţiune mai veche de un an şi jumătate, pe care Gigi Becali a contestat-o la comisia nou înfiinţată pe lîngă ANS, dar care între timp n-a mai fost recunoscută de FRF şi LPF. Imediat cum cazul a revenit la LPF în această vară, forul condus de Dragomir a reactivat-o.

Incredibil: patru cluburi şi-au retras semnătura
Gigi Becali spera ca prin strîngerea celor 7 semnături să convoace Adunarea Generală a LPF, în care să se discute pe marginea comisionului de 5 la sută acordat unei firme care a intermediat vînzare drepturilor TV. Situaţia s-a răsturnat însă şi dintre cele 7 cluburi, nu mai puţin de 4, Concordia Chiajna, Rapid, Ceahlăul şi Mioveni, şi-au retras demersul, astfel că rămînînd doar 3 semnături, nu se mai întruneşte "cvorumul" de minimum 6 şi în acest fel Dumitru Dragomir nu va mai convoca Adunarea Generală. Cele care au rămas pe aceeaşi poziţie sînt Steaua, Sportul şi Pandurii Tg. Jiu.

Trei meciuri consecutive la Ploieşti
Steaua a decis şi a anunţat deja la LPF unde va disputa şi partida cu FCM Tg. Mureş, considerată pe teren propriu. Roş-albaştrii au ales tot stadionul Astrei, din Ploieşti, arenă pe care vor bifa 3 jocuri consecutive în Liga 1: unul deja l-au disputat, victoria 2-1 cu U Cluj, celelalte fiind cu Astra şi cu FCM Tg. Mureş.

9,6 milioane de euro e suma maximă pe care Steaua o poate încasa din drepturile TV în perioada 2011-2012, condiţia fiind să cîştige campionatul şi în acest sezon, şi în următorul

2,25 milioane de euro e comisionul total al firmei care a intermediat vînzarea ultimelor 6 pachete

2 la sută din toată prima tranşă a drepturilor TV pe 2011-2012, adică 25.000 de euro din 1,3 milioane, reprezintă amenda pe care o are de plătit Gigi Becali

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (63)
mircea_deca
mircea_deca  •  24 August 2011, 04:23
Postat de sundancekid1915 pe 21 August 2011, 10:59

Asa e mai demagogule...

n-am nevoie de aprobarea imbeeeeciliiiiiiilorrrrrrrrr.........................sapa-n adancime ,pana dai de apa.........

mircea_deca
mircea_deca  •  24 August 2011, 04:06
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

si borcica......idem................

superpiticul
superpiticul  •  24 August 2011, 02:16

mitica?un hot care nu -si mai incape in fotoliul ala de la lpf...nu are dinamo loc sa castige un campionat.....cadou de nunta pt borcea?....drepturi de tv caca maca paravan pt miseliile celor de sus....rushine domnule dragomir!(daca te poti numi asa)

Vezi toate comentariile (63)
Comentează