FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Războiul se mută la tribunal: conflict pe toate planurile între Șumudică și conducerea Astrei

Marius Șumudică este de un an și 9 luni pe banca Astrei, fiind al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1, după Gheorghe Hagi
Marius Șumudică este de un an și 9 luni pe banca Astrei, fiind al doilea cel mai longeviv antrenor din Liga 1, după Gheorghe Hagi

Articol de - Publicat miercuri, 08 februarie 2017 00:00

Conflictul dintre Marius Șumudică și conducătorii Astrei continuă pe toate planurile, cele două tabere judecându-se atât în instanță, cât și la comisii.

Marius Șumudică a decis să dea în judecată clubul la care antrenează, după ce a fost amendat cu 45.000 de euro pentru că a scandat în vestiar împotriva Stelei după meciul cu AS Roma, din Europa League, și pentru că l-a jignit pe patronul Ioan Niculae.

Șumudică nu a mai ieșit să facă declarații la adresa nimănui și a preferat să acționeze la fel ca și conducerea Astrei și să își facă dreptate la Tribunalul București.

"Eu nu am pornit niciun demers, n-am făcut altceva decât să răspund acțiunii pe care a început-o clubul. Nu aș fi depus memoriu, nici acțiunea în instanță, dacă Astra nu mi-ar fi cerut două miliarde de lei, cât e amenda pe care vrea să mi-o aplice", a explicat Șumi pentru gsp.ro.

Antrenorul a apelat la avocatul Dan Idita pentru a obține anularea amenzii în instanță, iar apărătorul antrenorului nu crede că relația dintre Șumi și conducerea clubului va avea de suferit în urma acestei acțiuni.

"Noi am decis să înaintăm o contestaţie la Tribunalul Bucureşti şi am atacat-o în termenul legal. Varianta ca Şumudică să aibă de suferit pentru că a apelat la o instanţă civilă este total falsă! Chiar Statutul FRF prevede că oricine se poate adresa instanţei atunci când este vorba despre litigii izvorâte din dreptul muncii", a declarat avocatul pentru DigiSport.

Restanțele financiare rămân

Șicanele conducătorilor la adresa tehnicianului au continuat: acesta nu și-a primit încă restanțele financiare, fiind singurul din club care a rămas neplătit.

"Eu nu mi-am primit drepturile, dar nu este nicio problemă. Când se face data, merg la comisii şi pe urmă o să primesc banii, probabil. Aşa este relaţia mea în momentul ăsta cu dânşii", a spus Şumi.

Președintele Comitetului Director, Petre Buduru, are altă versiune. "Șumudică e cu banii la zi, ce nu i-am dat este pe luna decembrie. Noi suntem într-un litigiu la Comisie, din cauza asta nu i-am dat. El făcea o afirmație nejustificată, că există un conflict între club şi el, că şi femeia de serviciu şi-a luat banii. Într-adevăr, la noi toată lumea şi-a luat banii. Dar la el, fiind un caz pe rol, o vom regla după ce se pronunţă Comisia de Disciplină", a declarat Buduru pentru TV Sportro.

Astra rămâne fără jucători?

Contractul lui Marius Șumudică cu Astra se va încheia în vara acestui an, iar tehnicianul nu ia în calcul o eventuală prelungire. Dar campioana României ar putea rămâne nu doar fără antrenor, ci și fără majoritatea fotbaliștilor!

"Se încheie un ciclu. Probabil mulţi dintre jucători vor părăsi echipa, 13-14 termină contractele în vară", a spus Șumudică.

Geraldo, Junior Morais, Takayuki, Lovin, Teixeira, Boudjemaa sau Daniel Niculae se vor despărți de giurgiuveni. Din titularii de acum doar Silviu Lung jr, Săpunaru, Fabricio, Budescu și Alexandru Ioniță II au contract până în vara lui 2018.

"Până pe 30 iunie, când îmi expiră contractul, voi fi 100 % în viaţa echipei. Probabil voi fi acelaşi nebun frumos al fotbalului"
Marius Șumudică, antrenor Astra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  08 Februarie 2017, 13:11

Pentru baragladină s-a împuţit brânza. Roiu !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează