FOTBAL  »  Superliga  »  REGULA U21

VIDEO „Nu-i convine lui Becali? Are 3 variante” » Răzvan Burleanu, dezlănțuit! Președintele FRF l-a pus la punct pe Gigi Becali: „A fost la închisoare și n-a învățat nimic, e pierdut!”

Răzvan Burleanu / foto: Cătălin Stroia (GSP)
Răzvan Burleanu / foto: Cătălin Stroia (GSP)

Articol de , - Publicat marti, 27 iunie 2023 17:14 / Actualizat marti, 27 iunie 2023 18:04

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a susținut o conferință de presă incisivă, în care l-a luat în colimator pe Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, care a dus în ultimele zile o politică agresivă împotriva regulii U21. Demersul lui Becali n-a avut sorți de izbândă, dar asta nu l-a împiedicat pe Burleanu să-l pună la punct pe latifundiar.

Răzvan Burleanu a avut o replică fără precedent la adresa lui Gigi Becali. Consideră că fotbalul românesc ar fi mai sănătos fără finanțatorul celor de la FCSB. 

VIDEO. Răzvan Burleanu, replică devastatoare pentru Gigi Becali

„Poziția noastră este foarte clară și ea vine ca o continuare a viziunii modului în care ne dorim să dezvoltăm fotbalul în România, adică într-un mod sustenabil inclusiv pentru generațiile următoare, o viziune pe care o regăsim transpusă și în strategia Federației adoptată în Adunarea Generală.

Când ne referim la regula U21, aș vrea să clarific că acesta e doar un instrument de intervenție specifică, care se alătură altora, precum cotele de jucători tineri din eșaloanele inferioare, Liga 2 și Liga 3, unde vom întâlni inclusiv jucători U19. Plus clasificarea academiilor și condiționarea îndeplinirii unui barem minim pentru obținerea licenței de Liga 1, competițiile de elită U19, U18, U17, plafoanele financiare minime în ceea ce privește investițiile minime pe care trebuie să le facă fiecare club. 

Toate aceste elemente formează un întreg, asemenea unui puzzle. Ele își propun să îndrepte un sistem strâmb. Dacă vom elimina unul dintre aceste elemente, va exista cu siguranță un efect de domino: cam tot ceea ce am reușit să construim în ultimii ani să se prăbușească într-o vară. 

Iar principiul conform căruia poți să faci tot ceea ce vrei se aplică, total de acord, dar doar la tine acasă! Pentru fiecare dintre noi, când ieșim din casă pășim într-un spațiu public, comun. Iar activitatea dintr-un spațiu comun este foarte atent reglementată prin diverse reguli”, a afirmat președintele FRF. 

GSP are programul complet al noului sezon al SuperLigii » Prima etapă începe cu derby-uri București vs. Craiova: Dinamo - CSU, FCU - FCSB + Când are loc „Derby de România”
PROGRAM
GSP are programul complet al noului sezon al SuperLigii » Prima etapă începe cu derby-uri București vs. Craiova: Dinamo - CSU, FCU - FCSB + Când are loc „Derby de România”

Răzvan Burleanu: „Nu-i convine domnului Becali? Are 3 variante”

Omul din fruntea FRF a continuat:

„Așa e și în fotbal. Atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Avem parte de niște regulamente care reglementează activitatea tuturor cluburilor. Iar de cele mai multe ori, trebuie să propunem obiective superioare comportamentului egoist al fiecăruia participant

Nu-i convine domnului Becali? Probabil că asta vreți să mă întrebați! Ei bine, domnul Becali are trei variante pe care le poate accesa în orice moment. 

În primul rând: acceptă că face parte dintr-un sistem pe care nu-l poate corupe și-l respectă. Doi: poate apela la justiția sportivă, pentru că nu trăim într-un sistem dictatorial. Orice decizie care nu are la bază un temei legitim oricând poate fi răsturnat. Trei: își ia jucăriile și pleacă!”

VIDEO. Răzvan Burleanu: „Domnul Becali este un om pierdut!”

„Nu trebuie să îl considerați emblematic pentru ceea ce înseamnă fotbalul românesc astăzi, în prezent sau în viitor. Dacă tot vorbim de domnul Becali, de foarte multă vreme nu mai este un partener instituțional ca persoană fizică pentru noi, ca Federație, sau pentru cele mai multe cluburi. 

Într-o societate normală, un om care prejudiciază statul, care merge la închisoare și care nu învață din greșelile sale, cu siguranță este un om pierdut. Și pentru lumea asta, dar și pentru lumea cealaltă, în care crede domnul Becali. Domnul Becali a ratat oportunitatea să tacă. A ratat oportunitatea de a transforma propriul club în cel mai important din regiunea noastră. 

Ar fi avut potențialul să rivalizeze cu Steaua Roșie sau cu Dinamo Zagreb. Ar fi putut să aibă venituri de 4-5 ori mai mari. Sunt sigur că ar fi avut alt viitor cu un altfel de managament. 

Pe zi ce trece, sunt din ce în ce mai convins, că societatea noastră se va transforma când oameni cu profil de infractori nu vor mai fi în prim-plan”, a încheiat Burleanu.

Citește și alte știri de actualitate: 

Fostul fotbalist din Liga 1 șochează! Antrenorul i-a cerut ȘPAGĂ pentru a-l titulariza: „Mi-a spus: «Îmi dai atâta», iar eu i-am zis «OK!»”

Dan Șucu reacționează, după ce Becali l-a numit sclav » Patronul de la Rapid i-a dat replica omologului de la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (176)
tororosso
tororosso  •  28 Iunie 2023, 14:17

„A fost la închisoare și n-a învățat nimic, e pierdut!”... râde parvenitul de Becali dar nu este râsul lui . La pușcărie poate ajunge și el când va fi tras la răspundere de cum a făcut el în toți acești ani la federație 1 milion de euro fără a dovedi că datorită lui și Coa distrus fotbalul . Impertinent individ care dacă la anul va fi ales din nou ca președinte FRF (precum pe Ceaușescu) va duce acest sport la groapă ( este deja ) ...rămâne doar tămâia de adio .

xipen
xipen  •  28 Iunie 2023, 12:27

Sunt intru totul de acod cu punctul tau de vedere.

boierasul
boierasul  •  28 Iunie 2023, 08:33

Și totuși poate ne lămurește domnul Burleanu, care este rolul lui în fotbalul romanesc, ce performante a adus sportului românesc și pentru ce încasează salariul? Dacă Gigi Becali poate apela la varianta 3, cred că este timpul și pentru Burleanu să facă același lucru.

Vezi toate comentariile (176)
Comentează