FOTBAL  »  Superliga  »  GIANNINA - PAOK 0-2

Răzvan Lucescu, unicul neînvins în Europa, vrea și primul event: „Sunt în vârful carierei. Dar sâmbătă mergem să luptăm! Vrem să cucerim și Cupa"

Articol de - Publicat luni, 06 mai 2019 09:47

Răzvan Lucescu a încheiat un campionat extraordinar cu PAOK, cel mai bun din istoria Greciei: „E un sentiment unic să fii campion neînvins. Și nu uitați că am pornit cu o penalizare de două puncte”.

Campionatul s-a încheiat. Răzvan Lucescu a cucerit primul său titlu ca antrenor și e neînvins, unicul în Europa în acest sezon, intrând în legenda fotbalului grec drept cel mai performant campion din istorie. Peste Stjepan Bobek, tehnicianul lui Panathinaikos în 1963-1964. Tot fără înfrângere, dar cu două victorii în plus față de croat.

„Am fost mereu uniți, și în momentele bune, și în cele dificile”

Acum, în ultima săptămână a sezonului elen, poate reuși eventul, și ar fi primul pentru clubul din Salonic. Sâmbătă e finala Cupei cu AEK, pe stadionul olimpic atenian.

„Sunt foarte fericit de ce am realizat, am luptat un an întreg și nu a fost ușor deloc. Însă am fost mereu uniți, și în momentele bune, și în cele dificile, pentru o performanță incredibilă. Când ne vom retrage, ne vom aminti toți de aceste clipe extraordinare”, a declarat Răzvan după 2-0 cu Giannina. „E un sentiment unic să fii campion neînvins. Și nu uitați că am pornit cu o penalizare de două puncte”.

„Fotbalul e pentru fani”

Lucescu vrea mai mult. „Sunt în vârful carierei, e cel mai bun an pentru mine, dar sâmbătă mergem să luptăm. Vrem și Cupa”, anunță antrenorul în vârstă de 50 de ani. Care sugerează federației să nu decidă ca finala cu AEK să se joace fără spectatori: „Fotbalul e pentru fani. Nicăieri în Europa nu mai găsești atmosfera din Grecia. Nu e hotărârea mea, nu sunt eu responsabil. E doar opinia unui om din iarbă”.

cifre

26de victorii a adunat Răzvan Lucescu la la PAOK în acest campionat, cu două mai mult față de Panathinaikos, în 1963-1964

 

„Sunt foarte emoționat. Am o pasiune imensă pentru fotbal. Acest an a fost cel mai important din cariera mea.

Dorința noastră de a câștiga campionatul al doilea an la rând, cel puțin pe teren, ne-a ținut conectați tot sezonul. Iar triumful ne-a dat un sentiment de revanșă”
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

Toșca: „Eram sigur că vom cuceri titlul”

Alin Toșca, 27 de ani, se va întoarce la Betis, după ce a fost împrumutat un sezon la PAOK. A fost o decizie excelentă să vină în Grecia. „Știam la ce echipă ajung, știam antrenorul și cât de mult iubește fotbalul. Știam că avem cei mai buni fani și eram sigur că vom cuceri titlul”, a declarat „tricolorul” la televiziunea NOVA după victoria cu Giannina. „Faptul că am reușit să cucerim titlul neînvinși este un record în plus și un alt motiv de sărbătoare, dar acum trebuie să lăsăm totul în urmă și să ne concentrăm. Avem de jucat și de câștigat o finală”. Pentru Toșca, „e al doilea titlu la carierei, e un sentiment minunat”. În 2015, a fost campion cu Steaua. 

Akpom e și el invincibil!

În 2002, când a ajuns la Academia lui Arsenal, Chuba Akpom nu împlinise nici 7 ani. Atunci, „tunarii” tocmai cuceriseră titlul. Iar doi ani mai târziu, în 2003-2004, Henry și Vieira, cu Wenger manager, deveneau „invincibilii”, campionii Angliei fără înfrângere. În 2019, Akpom reușește să repete această performanță. Locul 1 în Grecia fără niciun eșec. Iar Academia lui Arsenal l-a felicitat pe Twitter. „După 34 de ani de așteptare, nu suntem doar Campionii, ci și Invincibilii, cea mai valoroasă echipă din istoria Greciei”, a fost mesajul lui Chuba. 

Citește și:

GIANNINA - PAOK SALONIC 0-2 // RECORD ABSOLUT // „Invincibilii” lui Răzvan Lucescu au bifat o performanță care marchează istoria Greciei!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează