FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Transferuri marca Gigi Becali » FCSB cumpără fără logică: din 3 nou-veniți, doi sunt condamnați să rămână pe bancă

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat miercuri, 22 mai 2019 12:56

FCSB și Gigi Becali i-au adus pe Claudiu Belu, al cărui post e deja blocat de Benzar, și pe Darius Olaru, care va veni din iarnă și care ar trebui să-l scoată din echipă pe Man sau pe Florin Tănase, doi titulari indiscutabili. 

FCSB continuă să cumpere jucători fără să țină cont de structura lotului, persistă cu metoda pe care a criticat-o Mirel Rădoi: „De ani de zile, echipa asta are câte 17 mijlocași și doar trei fundași centrali! D-aia nu câștigă campionatul!”.

Mutările pe care Becali le-a operat pentru sezonul viitor nu au o logică foarte clară, el a recrutat fotbaliști care i-au plăcut, fără să țină cont de posturile pe care evoluează și de concurența pe care o produc achizițiile. 

Din trei nou-veniți, doi sunt condamnați să rămână pe bancă:

Darius Olaru, 21 de ani

Jucătorul care va veni la FCSB în ianuarie 2020 a evoluat la Gaz Metan doar ca mijlocaș dreapta sau ca mijlocaș ofensiv, în mijlocul liniei de trei din spatele vârfului. La FCSB îi e aproape imposibil să-și facă loc! Pe dreapta joacă Man, fotbalistul pe care Gigi îl consideră perla clubului, marfa pe care va obține câteva zeci de milioane de euro.

Dincolo de imaginea de mare talent, Man a avut și un randament foarte bun, cu 9 goluri în campionat, de trei ori mai multe decât a înscris Olaru la Mediaș. 

Pe cealaltă poziție pe care o mai poate ocupa Darius, în spatele atacantului, e Florin Tănase, căpitanul FCSB, alt jucător-afacere, fiindcă și pe el speră patronul să-l vândă scump. Tase a înscris 10 goluri în acest sezon, a fost printre cei mai importanți oameni din lot. 

Claudiu Belu, 25 de ani

Fundașul dreapta e blocat de Romario Benzar. Dacă nu va apărea o ofertă mare pentru Benzar, fundașul dreapta adus de la Astra n-are cum să prindă echipa! Romario e om de națională și evoluează de câțiva ani la un nivel mai bun decât cel la care s-a aflat Belu. Fotbalistul adus de la Giurgiu nici nu e polivalent, poate fi doar fundaș dreapta. 

Răzvan Oaidă, 21 de ani

E singurul care apare pe un post descoperit. Mijlocașul luat de la Botoșani poate profita de problemele lui Pintilii, îmbătrânit și chinuit de accidentări. Nedelcu nu a confirmat, singurul închizător cu randament constant, deși nu grozav, a fost Lucian Filip. În cazul lui Oaidă există altă întrebare: cât de bun e fotbalistul, din moment ce a bifat un singur meci întreg în ultimele cinci luni și jumătate? În 11 ocazii a prins bucăți din partide. 

„Aduc jucători încontinuu și fac selecție! Cine nu confirmă și nu merită să joace dispare din echipă! E greu la Steaua, rezistă numai cine are bărbăție!” Gigi Becali, patron FCSB

Îl transformă ca pe Pirlo?

Becali are o idee despre cum i-ar face totuși un loc lui Darius Olaru: să-l mute în fața apărării, lângă un închizător. Formula ar fi, în 4-2-3-1, cu Olaru lângă Pintilii sau Oaidă ori Filip. Și cu Tănase mai avansat, în spatele unui vârf. S-ar descurca Olaru în rolul acela?

Nu există nicio garanție, din moment ce el nu a fost utilizat așa la Gaz Metan, a ocupat doar poziții mai avansate. În istoria recentă a fotbalului au mai dat rezultate transformări de acest gen. Printre cele mai faimoase: Mazzone la Brescia și apoi Ancelotti la Milan l-au retras pe Pirlo din spatele atacantului în fața apărării.

Din „număr 10”, închizător! Pirlo s-a adaptat, a devenit printre cei mai buni din lume în noul rol și numele lui a rămas ca un sinonim pentru acest tip de fotbalist, playmaker retras. 

„L-au luat și pe Olaru așa cum i-au luat și pe alții, ca să fie acolo! Unde o să joace Olaru la FCSB? S-a întrebat cineva?” Basarab Panduru, la  TV Telekom Sport

„În tinerețea noastră exista un film despre un milionar brazilian care achiziționase o balerină, un cântăreț și un fotbalist care era un fel de Pele. Cam așa se fac achizițiile și la FCSB” Cornel Dinu, la Tv Telekom Sport

700.000 €a plătit FCSB pentru Răzvan Oaidă. Darius Olaru a costat cu 100.000 de euro mai puțin, în vreme ce Claudiu Belu a fost luat gratis, la finalul contractului cu Astra

Vezi și:

GSP LIVE // Darius Olaru nu vine de acum la FCSB! Gaz Metan a dezvăluit contractul cu Gigi Becali: „Am făcut un «deal» bun”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
thebluestlion
thebluestlion  •  22 Mai 2019, 22:24

Zlatinki, Stoian și urmează Olaru.

badeadorian
badeadorian  •  22 Mai 2019, 18:15
Postat de spanciockfcsb2018 pe 22 Mai 2019, 17:12

respekt!

Idem .

spanciockfcsb2018
spanciockfcsb2018  •  22 Mai 2019, 17:12
Postat de badeadorian pe 22 Mai 2019, 16:37

OLE !! . Ovis aries CAMPEONE ?! , acta non verba !!

respekt!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează