FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Răzvan pînă în 2015! » Lucescu jr. va semna azi cu Petrolul şi va fi prezentat oficial

Răzvan Lucescu și Mutu au avut o colaborare furtunoasă la echipa națională
Răzvan Lucescu și Mutu au avut o colaborare furtunoasă la echipa națională

Articol de GSP - Publicat marti, 11 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 martie 2014 11:36

După o discuţie de aproximativ două ore, Răzvan Lucescu şi-a dat acordul să preia Petrolul. Mîine conduce primul antrenament din postura de "principal" al "lupilor".

Ziua de ieri a fost una intensă pentru suflarea petrolistă. Surprizele au venit una după alta, iar de dimineaţă pînă seara, prahovenii s-au despărţit de Cosmin Contra şi au bătut deja palma cu Răzvan Lucescu!

Şefii "lupilor" au trebuit să se mişte repede pentru a găsi un înlocuitor pentru "Guriţă". Iar orientarea a mers din start către fostul selecţioner, care a încheiat recent contractul cu El-Jaish din Qatar.

Contra l-a recomandat
Sugestia ar fi venit chiar dinspre Cosmin Contra. La plecarea de la echipă, tehnicianul ar fi recomandat conducerii Petrolului să aibă în vedere ca primă variantă numele lui Răzvan Lucescu. Liber, acesta a acceptat să negocieze cu deţinătoarea Cupei României, iar deznodămîntul a fost unul favorabil: Răzvan va semna azi un contract pe un an şi jumătate.

"Înţelegerea poate cădea în ultima secundă numai dacă vine sfîrşitul lumii!", a punctat un oficial prahovean. Lucescu jr. va păstra întreg staff-ul tehnic actual, inclusiv secundul Laurenţiu Roşu.

Îşi va completa echipa cu preparatorul fizic Diego Longo, care l-a urmat pretutindeni pe Răzvan în ultimii ani, chiar şi la echipa naţională.

Relaţii remediate cu Mutu
La Petrolul, Lucescu va colabora cu jucători pe care i-a mai antrenat în trecut, însă marile provocări vor fi reprezentate de relaţiile cu doi oameni importanţi din lot. Primul, Ianis Zicu, a fost împrumutat în sezonul 2006-2007 de la Inter Milano la Rapid, la cererea expresă a lui Răzvan, iar mijlocaşul a făcut un sezon de excepţie.

Şi revederea cu Adrian Mutu va fi interesantă. În mandatul de selecţioner al lui Lucescu, Mutu a fost exclus dintre "tricolori" după dezastrul de la Belgrad, 0-5 cu Serbia în preliminariile CM 2010.

Mutu a încetat să mai fie chemat la prima reprezentativă, după ce "Briliantul" a petrecut după meci, la Novi Sad. El a revenit însă în reprezentativă cu Răzvan Lucescu pe bancă, în preliminariile Euro 2012: a evoluat în trei meciuri, "dubla" cu Bosnia şi meciul cu Luxemburg, partide în care a reuşit să marcheze de trei ori.

În al doilea meci cu Bosnia, Mutu a fost şi căpitan. A fost atunci finalul de mandat al lui Lucescu jr.

Prezentarea azi, antrenament mîine
Întîlnirea lui Răzvan Lucescu cu jucătorii va fi amînată pentru mîine. Ploieştenii au liber azi, program stabilit iniţial de Contra, iar noul antrenor a păstrat ţintarul predecesorului său. Lucescu jr. va fi însă prezentat în această după-amiază, iar mîine va conduce primul antrenament al prahovenilor.

150.000 de euro va fi salariul lui Răzvan Lucescu la Ploieşti: acelaşi pe care Petrolul i-l plătise lui Cosmin Contra

"S-a discutat şi cu Adrian pe tema aducerii lui Răzvan Lucescu. Mutu ne-a spus că nu are nici o problemă cu Lucescu junior şi că îi va face plăcere să lucreze din nou împreună" (sursă Petrolul, pentru GSP)

CV Răzvan Lucescu (45 de ani)
Club: Cea mai importantă performanţă
FC Braşov ('03-'04, '07-'09): Locul 9
Rapid ('04-'07, '11-'12): Sferturi de finală Cupa UEFA
România ('09-'11): Locul 3 preliminarii Euro 2012
El-Jaish (Qatar, '11-'14): Locul 3

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
liberal
liberal  •  11 Martie 2014, 14:34

Speram sa nu-l mai vad pe banca...Dupa gafele cu Mutu si cu Zicu cei de la Petrolul au comis-o si pe asta...

cata2630
cata2630  •  11 Martie 2014, 14:19

pacat de petrolul...era o echipa frumoasa...

brutarul
brutarul  •  11 Martie 2014, 13:14
Postat de steaua1986forever pe 11 Martie 2014, 12:09

In titlul de pe prima pagina "Răzvan pînă în 2016! » Lucescu jr. va semna azi cu Petrolul şi va fi prezentat oficial" In titlul de aici "Răzvan pînă în 2015! » Lucescu jr. va semna azi cu Petrolul şi va fi prezentat oficial" Pana la urma, pana cand a semnat Rajvan? De fapt, cui ii pasa? In afara de securistul de Vama si ta-su (ala care plange sa iasa aia din puscarie) nu mai crede nimeni in Rajvan. De fapt, mi se pare cel putin hilar ca rrrapedistii nu se intreaba cine le-a falimentat clubul, in schimb "scuipa" pe toti pe aici care "zic de rau" de "ala micu'". Este absolut fascinant sa vezi cata lipsa de minte au unii....

mintea ta e mai incuiata decat "casa" patronului tau.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează