FOTBAL  »  Superliga  »  EDITORIAL

Răzvan Prepeliţă pune reţinerea lui Dragomir într-o nouă lumină: ”Zîmbetul curajului”

Articol de - Publicat marti, 08 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 08 aprilie 2014 13:29

Nu mult timp după Revoluţie, românii se îndatorau băncilor pentru a-şi monta centrale termice.

A urmat moda termopanelor şi totul s-a încheiat apoteotic, cu izolaţiile de blocuri. Azi, 2014, să nu ai centrală, termopan şi blocul izolat înseamnă că nu ai reuşit să te înfrupţi din gustul capitalist, înseamnă că eşti un inadaptat la economia de piaţă.

Culmea, după atîţia de ani, centralele cumpă rate atunci în rate se strică, azi, una cîte una! Cu izolaţie şi termopan, centrala devine ineficientă şi costul reparaţiei nu merită, se gîndesc, pînă la urmă, tinerii de atunci, ajunşi, acum, pensionarii de azi. Adică părinţii clasei de mijloc, pionierii unei societăţi echilibrate.

Pînă la urmă, asta a fost bucuria şi fericirea unei Românii scăpate de comunism, dar saturată îndată de modelele capitaliste autohtone, aşa-zise de succes. Azi, discrepanţa dintre a locui într-un bloc izolat şi, la scurt timp, a locui în propriul tău bloc izolat are costul ei şi ratele se dau în ani.

Dumitru Dragomir a fost reţinut. Vor curge rîuri de breaking news-uri, vom răstigni şi vom elibera ca un mare Zorro pe cei care, pînă de curînd, erau idolii unei Românii care nu îşi identifica reperele nici măcar atunci cînd primea arma votului.

Ani de zile, galeriile au strigat. Ani de zile, ziarele au scris. Clasa de mijloc, din mijlocul căreia vin majoritatea procurorilor de azi, începe să zîmbească. Ei, copiii unor părinţi cu rate la centrale, au ajuns, după un sfert de secol, să se bucure, în sfîrşit, de democraţie. Pentru că, la fel ca tinerii de pe străzile lui '89, ei afişează, acum, exact acelaşi zîmbet. Zîmbetul curajului.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
marcel_camaret
marcel_camaret  •  08 Aprilie 2014, 16:29

Domnule Razvan Prepelita , este foarte adevarat ca ,la ziarul la care publicati, s-a dus dracului orice urma de profesionalism si au ramas in schimb , razbunari , frustrati , nemultumiti , codosi , maniaci sexuali , si asa mai departe ,dar cu toate astea , macar ar trebui sa invatati sa scrieti corect !!Stiu ca e foarte greu , stiu ca nu mai aveti cum , dar daca va sfatuiti intre voi poate reusiti sa scoateti ceva corect . Concret "din mijlocul căreia vin majoritatea procurorilor de azi " acordul , domnule absolvent ( ha !!) de facultate , este (se face ) cu "majoritatea " nu cu "procurorilor" !!Succes la scoala !!!

soextragpe
soextragpe  •  08 Aprilie 2014, 16:16

O opinie de blog nu devine automat editorial doar pentru ca i s-a dat un tag.

phantomas01
phantomas01  •  08 Aprilie 2014, 15:52

nu sunt simpatizantul ui Dragomir, dar am inteles/auzit ca are foarte multe documente....in favoarea lui...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close