FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV / VIDEO Răzvan Raț, despre implicarea lui Rivaldo la Farul: „O lume extrem de complicată. Nu am niciun gând să investesc în fotbal”

Răzvan Raț, pe scaunul de la „Imperiul Leilor” +21   FOTO
Răzvan Raț, pe scaunul de la „Imperiul Leilor”

Articol de , - Publicat marti, 12 septembrie 2023 16:50 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 17:01

Răzvan Raț (42 de ani), fostul fundaș stânga al echipei naționale, va face parte din juriul celui de-al patrulea sezon al show-ului de business „Imperiul Leilor”, de pe ProTV.

Răzvan a vorbit cu Gazeta Sporturilor despre noua lui postură, despre afaceri și posibila implicare în fotbalul românesc.

- Răzvan, te vedem într-o postură specială, aceea de investitor la o emisiune dedicată.
- Sunt într-un rol neobișnuit, pentru că am fost obișnuit cu emisiunile de sport. Acum nu are nicio legătură cu ceea ce făceam înainte. Am fost un pic debusolat, pentru că trebuia să înțeleg foarte bine despre ce e vorba. Cum este formatul emisiunii și tot felul de informații primite de la producători.

- Dificilă misiunea de a deschide buzunarul?
- Nu! Că doar nu e prima dată. Sunt un om care am și investit, dar am și pierdut bani. Și nu puțini. Este dificil pentru că trebuie să iei niște decizii pe care speri din toată inima să nu le regreți și-atunci nu este deloc ușor să spui „da” și să investești în idei sau în business-uri care nu există la momentul respectiv. Trebuie să le crești, să le faci mai mari. Nu este ușor.

În ce și-a investit Raț câștigurile din fotbal

- Tu în ce ai investit primii bani?
- Eu am făcut primele investiții încă de pe vremea când jucam. Hotelul, plus ce afaceri mai am pe la Predeal, dar și investițiile în real estate (nr. afaceri imobiliare) sunt făcute de pe vremea când jucam. Între timp au mai apărut și alte investiții în tot felul de lucruri, de la tehnologie până la agricultură, pomicultură.

- Spuneai că ai și pierdut, acum ești pe plus trăgând linie?
- Sunt pe plus! Nici măcar domnul Șucu sau restul oamenilor care au făcut foarte mulți bani din afaceri nu cred că au fost doar pe plus. Au fost și momente când au pierdut bani și n-au avut neapărat succes în anumite afaceri.

„Ion Țiriac are foarte mare dreptate”

- Ai câștigat foarte mulți bani în Ucraina, poate cei mai mulți bani din cariera ta... 
- Cu siguranță!

- Ion Țiriac spunea că s-a simțit miliardar cu adevărat când a intrat într-un restaurant și nu s-a uitat la prețurile din meniu. În cazul tău cum e?
- Are foarte mare dreptate! Acel confort pe care îl ai din punct de vedere financiar , să te duci într-un supermarket sau restaurant și a nu te uita la prețuri, cred că este idealul fiecăruia dintre noi. Să nu depinzi, să nu te uiți dacă este o mâncare mai scumpă, să stai să te gândești. Cred că ăsta e visul fiecăruia dintre noi. Și nu cred că trebuie să fii miliardar ca să ajungi la nivelul ăsta, ci doar să ai un venit care să-ți acopere necesitățile și să-ți dea acest confort.

- Ești coleg de emisiune cu domnul Șucu, dar și partener de tenis. Cum e în afara timpului în care-l vedem noi?
- Îl consider fratele meu mai mare. Fratele meu mai în vârstă. Ne înțelegem foarte bine, ne-am înțeles foarte bine și în timpul emisiunii, dar mai ales în afara ei. Am și investit împreună în timpul emisiunii, deci suntem și parteneri de business.

„Trebuie schimbate multe pentru un fotbal profitabil”

- Rivaldo a luat zece la sută din Farul, Răzvan Raț va investi la o echipă românească?
- Nu am niciun gând să investesc în fotbal! Am deja o investiție în fotbal, Academia de a crește copii, dar acolo mai mult pierd decât să câștig. Și-atunci, cu siguranță nu o să fiu un investitor în fotbalul românesc. Doar pentru faptul că am impresia că trebuie schimbate foarte multe lucruri pentru ca echipele sau fotbalul românesc să fie un lucru profitabil.

- Și nu e momentul să înceapă cu voi?
- Domnul Șucu a ajuns la Rapid și încearcă să facă lucruri venind dintr-o altă lume. Eu cred că domnul Șucu a început să înțeleagă despre ce e vorba în fotbal, dar cred că mai are foarte multe lucruri de învățat. Dânsul vine dintr-o altă lume. Lumea fotbalului din România este una extrem de complicată și nu e deloc ușor să răzbați. Vom vedea...

Răzvan Raț, de 7 ori campion al Ucrainei cu Șahtior Donețk

  • Răzvan Raț a trecut prin carieră pe la Universitatea Craiova, Rapid, FCM Bacău, Șahtior Donețk, West Ham United, Rayo Vallecano, PAOK Salonic și ACS Poli Timișoara.
  • Cel mai mult a stat la Șahtior, 10 sezoane, între 2003 și 2013. A câștigat 17 trofee cu trupa din Donețk, printre care 7 titluri de campion și o Cupă UEFA. Mai are în palmares și două titluri de campion al României cu Rapid, în 1999 și 2003.
  • Pentru echipa națională, Răzvan Raț a jucat 113 partide și a marcat două goluri. A participat cu naționala la două Campionate Europene, în 2008 și 2016.

Citește și:

Dan Șucu, despre implicarea la Rapid: „Viața mea s-a schimbat. Imaginea de la meciul cu Petrolul speram să nu vină niciodată”
RAPID
Dan Șucu, despre implicarea la Rapid: „Viața mea s-a schimbat. Imaginea de la meciul cu Petrolul speram să nu vină niciodată”
Voleibalista cu cont pe OnlyFans se laudă pe Instagram: „Am devenit numărul 1”
METROSPORT
Voleibalista cu cont pe OnlyFans se laudă pe Instagram: „Am devenit numărul 1”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  12 Septembrie 2023, 18:31

Răzvane, atât tu ,care ești milionar dar și alți ca tine pe care Rapid i-a făcut fotbalisti...de ce nu ati sărit sa dați o mana de ajutor când *** lui Mitica, Sandu M și Gigi Valiza au condus echipa spre faliment ?Avea doar 2 mil datorii și alte doua penalități. Toți cu putina dare de mana trebuia sa ajutați echipa ( neavând proptelele lui Dinamo sau CFR Cluj ) cu bani , pe care intr-un termen rezonabil sa vii returneze. Nu ai facut-o și nu ati facut-o. Ai dreptate când spui ca fotbalul de la noi e " complicat" și nu merita sa investești...dar pt Rapid, care te-a scos în lume și te-a făcut om fără grija zilei de mâine...puteai , împreună cu ceilalți care ati ajuns sa jucați pe afara sa va uniți și sa salvați echipa care a pierdut 7 ani dacă nu 10 , când i-au fost luați jucătorii și băgată în B după locul 8. Poate te-ai detașat de Rapid ( cum fac toți care pleacă afara) chiar dacă ai venit la sărbătoarea centenarului. Uite, ca astazi, doi oameni care nu au avut nicio legătură cu Rapidul au făcut și fac ceva extraordinar pt aceasta echipa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  12 Septembrie 2023, 18:14
Postat de VanBasten pe 12 Septembrie 2023, 17:38

Razvan Rat, fratele mai mare al lui Vadim Rata.

...dar și a lui *** Radoi .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten
VanBasten  •  12 Septembrie 2023, 17:38

Razvan Rat, fratele mai mare al lui Vadim Rata.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează