FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Răzvan schimbă strategia la Rapid: mizează pe români şi pe experienţă

Răzvan Lucescu va lucra din nou cu Dani Coman, la Rapid
Răzvan Lucescu va lucra din nou cu Dani Coman, la Rapid

Articol de GSP - Publicat luni, 06 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 06 iunie 2011 14:00

Revenirea lui Răzvan Lucescu pe banca Rapidului a adus şi o schimbare de optică în strategia de transferuri a clubului din Giuleşti.  Perioada petrecută la echipa naţională l-a influenţat mult pe Lucescu junior: vrea să lucreze preponderent cu jucători români.

Rapidiştii vor să abordeze o nouă strategie pentru sezonul următor. Răzvan Lucescu pare a-şi menţine aceleaşi principii ca şi în primul mandat pe banca "alb-vişiniilor". Mizează pe fotbalişti români, care să aibă şi experienţă. Atunci, sub Grant au sosit Marius Constantin, Vali Negru, Burdujan şi mai tîrziu Buga şi Romeo Stancu.

Răzvan a acceptat oferta patronului Copos şi a trasat linia pe care Rapidul o va urma în următorul sezon. Alexa, Apostol, Deac, Surdu şi Oros vor juca în alb-vişiniu sub comanda lui Lucescu junior.

Cu Şumudică pe bancă strategia Rapidului era clară. Cu excepţia celor aduşi de la Braşov de preşedintele Dinu Gheorghe, fostul antrenor al giuleştenilor a preferat să transfere fotbalişti străini liberi de contract. Astfel, în Giuleşti au ajuns Marcos Antonio, Glauber, Candido Costa, Vidanov sau Olberdam.

Lucescu junior a demonstrat în mai multe rînduri că este un antrenor care preferă experienţa în dauna jucătorilor de perspectivă.  Şi la Rapid, în următorul sezon, se pare că va aplica aceeaşi strategie. Cu transferurile de pînă acum, Rapidul are o medie de vîrstă de 28.18 ani.

Echipa tip: Coman - Rui Duarte, Oros, Marcos Antonio, Bozovici - Roman, Alexa, Apostol, Deac - Herea, Surdu

Răzvan e hotărît să repete performanţele din precedentul mandat la Rapid. Pentru asta aplică o precizie matematică. Media de vîrstă a Rapidului din sfertul de finală de Cupa Uefa cu Steaua din 2006 este de 26.18 ani, adică o diferenţă de exact 2 ani faţă de media de vîrstă a echipei de acum.

 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
adi_
adi_  •  17 Iunie 2011, 08:27

Dinuleeeeeeeeee....pune si tu macar o data in viata interesul clubului inaintea interesului personal...INTERES PERSONAL CE NU AR TREBUI SA EXISTE ATATA TIMP CAT ESTI LA RAPID...incearca sa fi si tu realist......ce ai de pierdut ???...de castigat cu siguranta ca ai...poate ai simti si tu ce inseamna sa fi multumit de tine...mare lucru.....

adi_
adi_  •  17 Iunie 2011, 08:16

..pt ca ai echipa Lucescule..

adi_
adi_  •  17 Iunie 2011, 08:11

Lucescu "Mizează pe fotbalişti români, care să aibă şi experienţă."..buna strategie...dar vezi tu Razvane ca pe la echipa a doua sunt romani care au si experienta...daca sapte ani la Rapid nu inseamna experienta pt tine...o sa ajunga toti rapidistii romani de natie, cu experienta sa fie exilati la echipa a doua..ca are Vama ceva conturi de reglat.... Ar fi cazul sa pui piciorul in prag Razvane..asta se asteapta de la tine..tarie de caracter ai, experienta ai si de dat la altii...ar trebui sa te uiti in ograda noastra dupa jucatori buni care pun sufletul inaintea banilor..nu ducem lipsa de ei...asta daca te lasa Vama !!!..vorbiti de transferuri mai bine mobilizeaza echipa..pt ca a

Vezi toate comentariile (21)
Comentează