FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Recordul lui Minteuan » Tehnicianul numit ca variantă de avarie e primul care a obținut succese pe linie primele 4 partide

Articol de , - Publicat miercuri, 13 martie 2019 10:08

Alin Minteuan părea o soluţie de avarie, pentru regruparea CFR-ului în urma demiterii lui Conceicao, după o serie de trei partide fără victorie de la reluarea sezonului, remizele de acasă cu Hermannstadt și Astra, plus înfrângerea din Bănie.

Miza era imensă, echipa din Gruia era lider în Liga 1, dar pierduse din distanţa care o separa de urmăritoarele FCSB şi CSU Craiova.

Şi totuşi, conducerea clubului a decis să meargă pe mâna lui Alin Minteuan (42 de ani), „copilul CFR-ului”, cum îşi spune tehnicianul care deţine Licenţa Pro din 2012. Cum tratativele pentru revenirea lui Dan Petrescu din China au eșuat, la fel ca și discuțiile cu alți tehnicieni, precum Dan Alexa, Costel Gâlcă sau Eugen Neagoe, deocamdată Minteuan a rămas „principal”.

E la al doliea mandat

Nu este o noutate, Alin a mai stat ca principal pe banca ardelenilor și într-un alt mandat, în sezonul 2010-2011, o jumătate de campionat, atunci înlocuindu-l pe Sorin Cârţu. Cu el la timonă, din runda a 17-a până la finalul campionatului, CFR a terminat pe locul 10. De-a lungul timpului, Minteuan a mai fost secund și cu Dusan Uhrin jr, Antonio Conceicao sau Vasile Miriuță.

Pe lângă cele 15 sezoane consecutive în Liga 1 din 2004 până acum, CFR a mai jucat în primul eșalon în alte 9 campionate în anii '40 și '70. Niciodată nu s-a întâmplat ca, la început de mandat, vreun antrenor să scoată maximum în primele 4 meciuri, indiferent de competiție. Deși pe la CFR s-au perindat nume importante precum Ioan Andone, Dorinel Munteanu, Mircea Rednic, Sorin Cârțu, sau Dan Petrescu.

Până acum însă, când Alin , promovat de la formația secundă a clubului, a reușit să obțină succese pe linie în primele 4 partide în care a condus CFR-ul ca „principal”. Are trei victorii cu Sepsi, în sezonul regulat (1-0), în Cupă (1-0) și în play-off (3-1), precum și o alta, tot scurtă, la Iași (1-0).

Napoleon spunea că „fiecare soldat poartă în ranița sa un baston de mareșal”. Minteuan, soldatul CFR-ului, speră să-l găsească la capătul acestui play-off. Deși surse din apropierea clubului susțin că șefii CFR-ului caută încă o altă variantă. Până atunci însă, Minteuan merge mai departe. 

19 antrenoria avut CFR în ultimele 15 sezoane, de la revenirea în Liga 1

„Minteuan nu are experiență ca antrenor, dar ar fi capabil să ducă CFR la titlu. Are avantajul că știe foarte bine echipa, clubul, jucătorii. În plus, îl ajută enorm că are fotbaliști extrem de experimentați, valoroși care evoluează constant bine”
Ioan Andone, fost campion cu CFR

7 sezoanea strâns Minteuan la CFR, în perioadele '93-'97 (în L2 și L3) și 2005-'08 (L1). În L1 a evoluat în 69 de meciuri pentru „ceferiști”

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
haideusicfr
haideusicfr  •  15 Martie 2019, 18:15
Postat de haideusicfr pe 15 Martie 2019, 18:14

Sepsi v-a tras-o !

Asa "'unguri""cum sunt.

haideusicfr
haideusicfr  •  15 Martie 2019, 18:14
Postat de tonyys pe 13 Martie 2019, 10:34

oricine avea succese pe linie cand joaca de 3x consecutiv cu amicii unguri de la sepsi.

Sepsi v-a tras-o !

ray51
ray51  •  13 Martie 2019, 11:11

Atentie, 'moartea vine pe banda de magnetofon'... Muzica, osanalele, laudele, sampania la sfarsitul sezonului. Deocamdata seriozitate. Sa nu credeti ca Viitorul este un partener de ...gradinita.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează