FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - UTA ARAD

VIDEO Mircea Rednic, ultimul antrenor care a adus titlul Rapidului, înaintea duelului de miercuri: „Mă gândesc că o să fiu primit bine în Giulești”

Mircea Rednic a scris istorie la Rapid FOTO Arhiva GSP +21   FOTO
Mircea Rednic a scris istorie la Rapid FOTO Arhiva GSP

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 16:00 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 16:33

Mircea Rednic (61 de ani) se întoarce „acasă” pe Giulești. Într-unul dintre cele mai importante dueluri din fotbalul autohton, cel dintre Rapid şi UTA Arad. Partida este liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Orangesport 1, Primasport 1 și Digisport 1, miercuri, de la ora 21:00.

Programul complet al etapei #28

Indiscutabil, Mircea Rednic face parte din povestea spectaculoasă a Grantului. Ca jucător a venit din Belgia de la Sint-Truidense și a fost titular incontestabil în sezonul 1998-1999, atunci când a câștigat și titlul de campion. Apoi, în 2002-2003 a condus echipa de pe bancă și iar a bifat titlul.

„Mă gândesc că o să fiu primit bine. Au trecut ceva ani de când am câștigat titlul și asta spune multe. Și l-am câștigat cu alte condiții... Condițiile au fost mult mai bune după ce-am plecat eu. Atunci nici măcar antrenorul nu avea salariu de 200.000 de euro. Peseiro a avut un milion! Iar rezultate n-au mai avut”, a spus Rednic, înainte de plecarea echipei spre București.

Mircea Rednic, în istoria fotbalului românesc

Mircea Rednic este unul dintre cei trei din istoria fotbalului autohton care au câștigat titlul bifând cel puțin un meci într-un sezon atât din postura de antrenor, cât și ca jucător.

Ceilalți doi sunt Ștefan Cârjan, la Unirea Tricolor (1940-1941), și Mircea Lucescu la Dinamo (1989-1990).

Pe lângă titlu, Rednic mai are o Cupă a României adjudecată, tot ca jucător (1998). Dar spune că „acum e un alt Rapid, cu un stadion nou, cu o atmosferă foarte bună, cu un acționar ambițios”.

„An de an vor juca la titlu! O echipă cu lot bun, antrenor cu experiență. Chiar dacă vin după eșecul de la Iași, eu cred că a fost un accident. Mai mult ca sigur ne vor trata cu maximă seriozitate. Eu mi-aș fi dorit ca Rapid să câștige la Iași”, a mai explicat antrenorul de 61 de ani.

Match Preview Rapid - UTA Arad » Etapa 28 din Superliga

Citește și:

Rapid a anunțat oficial unde se joacă derby-ul cu FCSB. Au picat negocierile din culise
RAPID - FCSB
Rapid a anunțat oficial unde se joacă derby-ul cu FCSB. Au picat negocierile din culise
Rapid nu are milă de Albu și Borza: „Sunt trimiși la echipa a doua și vor fi amenzi usturătoare!” » Cine decide când vor juca din nou + câți bani pot pierde
RAPID
Rapid nu are milă de Albu și Borza: „Sunt trimiși la echipa a doua și vor fi amenzi usturătoare!” » Cine decide când vor juca din nou + câți bani pot pierde

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rav410wrc
rav410wrc  •  27 Februarie 2024, 18:15

"Civilizata si educata" galerie rapidista si-a injurat propri jucatori, dupa 5 victorii si o infrangere, in 6 etape de mamaLiga !! :((( Forza UTA !! Respect Mircea Rednic !!

freddy
freddy  •  27 Februarie 2024, 16:53

Vom vedea

Vezi toate comentariile (2)
Comentează