FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN RAMSTEIN

Refacere SF » Tatu şi Matei fac recuperare cu aparate folosite de marile cluburi din Germania

Tatu şi Gabi Matei se refac într-o cameră în care condiţiile pot fi similare cu cele întîlnite la peste 2.500 de metri +1   FOTO
Tatu şi Gabi Matei se refac într-o cameră în care condiţiile pot fi similare cu cele întîlnite la peste 2.500 de metri

Articol de GSP - Publicat marti, 25 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 24 iunie 2013 21:38

Tatu şi Matei fac zilnic antrenamente într-o cameră specială, în care oxigenul se reglează manual şi se simulează situaţia întîlnită la diverse altitudini, mergînd chiar pînă la cea existentă la 3.000 de metri.

Steaua are preparator neamţ, a trimis jucătorii la refacere în Germania, la clinica lui Neubert, nu în Italia, cum se întîmpla pînă în 2012, şi are la dispoziţie metode de recuperare inovatoare, pe care le folosesc doar marile echipe şi sportivii de top.

Leandro Tatu şi Gabi Matei, care se află de aproape 10 zile la clinica din Ramstein, au parte în fiecare zi de un exerciţiu pe care îl realizează într-o cameră specială, denumită de altitudine, în care oxigenul este controlat manual.

Pe site-ul clinicii se scrie că "oxigenul este introdus printr-un sistem special. Acesta poate corespunde atmosferei în funcţie de mai multe zone de înălţime. Antrenamentul se face într-un aer cu beneficii nu doar pentru fitness, dar şi pentru refacerea cît mai rapidă a sportivilor".

"Odată intraţi în această cameră, condiţiile pot fi chiar identice cu cele de la altitudinea de 3.000 de metri, iar regenerarea zonelor cu probleme creşte radical. Pe lîngă acest beneficiu, transportul de oxigen în organism îmbunătăţeşte metabolismul. Medicii consideră că folosirea acestui remediu este unul foarte, foarte bun de tratament pentru că refacerea se face în cel mai bun mod posibil, natural şi cu folosirea aerului" e altă descriere a respectivei camere făcută de clinica lui Thomas Neubert, aflată în sud-vestul Germaniei.

"Travaliul muscular şi cardio e maxim"
Cel care coordonează totul atunci cînd Tatu şi Matei intră în respectiva cameră e Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul Stelei, cel care a fost adus la Steaua de Reghecampf tocmai pentru a se ocupa de refacerea jucătorilor accidentaţi.

"E o cameră de altitudine, unde băieţii intră pentru o sesiune de antrenament după-amiaza. Aici fotbaliştii fac un travaliu de o oră, respectiv 30 de minute bandă, 30 de minute bicicletă la diverse altitudini. Travaliul muscular şi cardio este maxim".

"În momentul în care jucătorii fac aceste exerciţii în camera de altitudine scurtează foarte mult din reabilitare. Atunci cînd se întoarce la echipă, poate intra direct în program normal, deficitul de pregătire faţă de colegii lor e deja refăcut" (Ovidiu Kurti, kinetoterapeut Steaua)

Care sînt beneficiile după exerciţiile în camera de altitudine
- reducerea simptomelor de boală atunci cînd un jucător ajunge la o altitudine mare
- îmbunătăţirea performanţelor în anduranţă
- recuperarea mult mai rapidă după efortul fizic
- îmbunătăţirea rapidă a metabolismului
- refacerea cît mai rapidă după o accidentare
- îmbunătăţirea capacităţii de concentrare a jucătorilor, mai ales în sporturile cu mingea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
daniels7714
daniels7714  •  25 Iunie 2013, 11:13

vedem in meciuri daca-si vor reveni Tatu si Matei , daca nu o vor face nici acum , nu cred ca mai are rost sa continue la Steaua ...cu Chipciu e alta situatie , el trebuie doar sa-si revina la forma de dinaintea accidentarii

c.on
c.on  •  25 Iunie 2013, 10:50

nu stiu pt ce incearca sa-l mai recupereze pe Matei ca-i pierdut de mult

vvalyy
vvalyy  •  25 Iunie 2013, 10:20
Postat de lollol pe 25 Iunie 2013, 03:02

daca aveati asa ceva in baza de pregatire proprie mai ziceam si eu ... steaua deocamdata n-are nici macar o sala de forta ...am vazut in poze acu vreo 2 zile chipciu se antrena cot la cot cu pitipoancele intr-o sala publica din bucuresti ! :))))))))))

ia mai intereseaza-te si ai sa vezi ca steaua nu doar o sala de forta are cu un centru de recuperare in ghencea,dar ma rog frustrati ca tine sunt multi in perioada asta.Ma lasati-va de oftica asta ca nu rezolvati nimic,pentru ca orice decizie v-a lua uefa orice ar face toti,steaua sezonul care v-a incepe in scurt timp,ecampioana din nou,ve-ti vedea :)))))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează