FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Reghe joacă tare și anunță un coșmar pentru steliști: "Pregătirea va fi foarte dură"

Articol de - Publicat sambata, 17 decembrie 2016 00:00

Acuzat chiar de unii dintre jucătorii săi din cauza metodelor de antrenament, antrenorul Stelei anunţă public că în iarnă, şedinţele de pregătire vor fi extrem de solicitante

Reghecampf a fost chestionat ieri despre articolul publicat, tot ieri, de Gazeta Sporturilor şi în care se dezvăluia faptul că jucătorii au fost daţi peste cap din cauza cantonamentului de 10 zile, cu antrenamente fizice extenuante, pe care echipa l-a desfăşurat între 5 şi 14 octombrie, în Antalya.

"Un om care se pricepe la fotbal, care ştie ce înseamnă pregătirea unui meci şi, în general, pregătirea unei săptămâni ştie foarte bine că jucând din 3 în 3 zile nu ai posibilitatea să faci antrenamente foarte dure" a fost declaraţia lui Reghecampf, însă referirile din articolul respectiv nu vizau şedinţele dintre meciurile oficiale, ci ceea ce au îndurat fotbaliştii în acel stagiu centralizat.

"Şi mie îmi era groază de cantonamente"

Mai mult, antrenorul Stelei a anunţat că nu se va abate de la filosofia pe care o are privind nivelul de pregătire pe care îl gândeşte şi nici nu va renunţa la vreuna dintre metodele sale, implementată pe parcursul acestui sezon şi despre care jucătorii n-au avut cuvinte de laudă. "Este un program pe care îl facem împreună cu preparatorul fizic şi o să vedeţi că o să fie foarte multe schimbări la echipa noastră. Programul de pregătire va fi unul foarte dur, dar aşa e normal să fie, nu e ceva ieşit din comun. Orice pregătire de iarnă, de vară e destul de dificilă pentru un fotbalist. Credeţi că eu n-am jucat fotbal, n-am trecut şi eu prin aşa ceva? Chiar mi-era groază când se apropiau astfel de perioade cu cantonamente în pauzele competiţionale", a adăugat Reghe.

"Nu am motiv să schimb absolut nimic din metodele de pregătire pe care le-am folosit la Steaua. Continuăm pe aceeaşi linie. Eu ştiu un lucru care e foarte important în fotbal: degeaba lucrezi cu mingea dacă nu poţi să alergi"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

"În ciuda problemelor pe care le-am avut, mai ales cu foarte mulţi jucători accidentaţi, eu cred că suntem în grafic. Dacă vom câştiga cu Timişoara am putea termina anul chiar pe primul loc"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

13 zileva dura primul stagiu de pregătire al Stelei din această iarnă, între 7 şi 19 ianuarie, în Antalya

4 februariee data la care Steaua va juca primul meci oficial din 2017, în deplasare cu CFR Cluj, în etapa a 22-a

Ce a discutat cu Alibec

Reghecampf a dezvăluit şi de ce a avut loc întâlnirea cu Denis Alibec, produsă în această săptămână. "Astra urma să aibă două meciuri, ambele în deplasare, la Oradea şi la Mediaş, nu mai aveam când să ne vedem. N-am discutat absolut nimic despre fotbal, ci am ţinut să-i dau şi să-i explic personal ce are de făcut în luna ianuarie din punctul de vedere al pregătirii", a spus Reghecampf. De la 1 ianuarie, Alibec devine fotbalistul Stelei şi în acte. Reunirea roş-albaştrilor e programată pentru 4 ianuarie, iar pe 7 se va pleca în cantonament.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
belisarius
belisarius  •  18 Decembrie 2016, 00:29

Exact, dar nu cred ca el stie analiza musculara la care totzi atletzii de top de supun ca sa evite supra-antrenarea (overtraining). Inot, athletism etc, tot e facut cu o stiintza absoluta, si cu esantiloane la muschii solicitatzi. nivelul globural si glycogen in sange si tzesut determina antrenamentul. In general, fotbalul nu are nevoie ca nu e sport de elita. Cristiano ronaldo e natural si rapid, se antreneaza mult, dar nu e sprinter nici maratonian. Dar daca ar fi antrenat ca unul, nu ar avea energie de meci.

zwqx
zwqx  •  17 Decembrie 2016, 14:02

Nu știu de ce a mai anunțat, credea că-și închipuie cineva că poate face altceva? Nu l-a bănuit nimeni de ședințe tehnico-tactice, să stea liniștit. Rupe-i Reghe, nu te lua după hateri (vorba lui Meme)!

englezu
englezu  •  17 Decembrie 2016, 09:13

Da, e adevărat, dacă nu ai pregătire fizică nu poți juca bine, dar problema e ... dozajul ! Poti sa dai "peste cap" un jucător dacă nu dozezi bine ! Cat despre " ruda lui Levi " alias " război vioi " ( traducerea lui rege-kampf ), acesta nu cunoaste proverbul : " Prostul nu e prost destul până nu e si ... incapatanat " ! Amin.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează