FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Reghecampf crede că situația lui Rădoi e de vină pentru regresul pe care l-a înregistrat Steaua: ”Nu poți să antrenezi așa!”

Articol de - Publicat joi, 26 noiembrie 2015 00:00

”E doar începutul. Vor veni momente mai grele!”, a avertizat Reghe la DigiSport. Opinia lui este că Mirel nu poate fi antrenor dacă nu se ridică de pe bancă și nu vorbește public.

Rădoi nu are voie să dea indicații în timpul meciurilor, iar la finalul partidelor apare la interviuri Dumitru Dumitriu, antrenorul din acte. Indicațiile le transmite de la margine secundul Nicolae Dică. Metoda originală după care Steaua și-a construit staff-ul constituie și explicația perioadei proaste pe care o parcurge echipa, crede Laurențiu Reghecampf.

"Fă tu asta, nu secunzii!"

Campion cu Steaua în două stagiuni consecutive, Reghecampf a vorbit la DigiSport despre regresul roș-albaștrilor: "Mirel nu conduce echipa așa cum trebuie s-o facă un antrenor! Și stați, că e abia la început! Vor veni meciuri cu miză mare, înaintea cărora un antrenor trebuie să iasă public, să facă anumite declarații, să se mai certe cu unii oameni. Așa pune presiune și transmite diverse mesaje către echipă. Aceste lucruri nu le poate face un secund sau un colaborator! Mirel ar trebui să fie liderul de pe margine, echipa să vadă că există un șef. E greu pentru Rădoi în această situație și va avea probleme din ce în ce mai mari!".

Mai durează pînă va putea vorbi

Mirel e director sportiv în acte. Neavînd nici o licență de antrenor, el nu poate apărea nici măcar ca secund, de aceea îi este interzis să dea indicații în timpul meciurilor. Fostul fundaș s-a înscris la Școala de Antrenori a Federației de la Chișinău, pentru că în România ar fi avut nevoie de diploma de Bacalaureat, un criteriu pe care nu-l întrunește.

Va mai dura cîțiva ani pînă o să poată funcționa ca secund, măcar. El studiază pentru licența C, iar un asistent din prima ligă ar trebui să aibă "A".  Cel puțin în acest sezon și în următorul, dacă va continua la Steaua, Rădoi va trebui să-și conducă echipa "de pe silent" în timpul partidelor.

"Eu nu spun că Rădoi nu ar fi antrenor bun, doar că e legat de mîini și de picioare din cauza regulamentului. E greu ca o echipă să se descurce fără un șef pe margine"
Laurențiu Reghecampf

"Rădoi va continua la Steaua, nu există nici un motiv să plece. Revirimentul echipei depinde exclusiv de jucători, nu de antrenor, pentru că Mirel a lucrat bine și pînă acum"
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează