FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Regim cazon » Cum se integrează dinamoviştii la Steaua: George Ţucudean a început antrenamentele cu mingea, Gabi Tamaş ajută la treburile echipei

Tamaș face tot ce i se cere în cantonamentul din Turcia // Foto: Alex Nicodim +1   FOTO
Tamaș face tot ce i se cere în cantonamentul din Turcia // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 02 februarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 01 februarie 2015 22:23

Cei doi ex-dinamovişti n-au probleme de adaptare la formaţia roş-albastră, cunoscîndu-se sau avînd relaţii amicale cu steliştii de pe la acţiunile primei reprezentative.

Ultimii doi sosiţi în Ghencea, Gabriel Tamaş şi George Ţucudean se acomodează ultrarapid la formaţia roş-albastră. Înainte de meciul cu Sturm Graz (0-2), amîndoi s-au antrenat alături de alţi doi fotbalişti aflaţi în perioada de recuperare.

Arădeanul a schimbat pase cu un alt ex-dinamovist, Srgian Luchin, aşteptîndu-se ca el să intre de mîine la pregătirile lui Gâlcă. Gabi a continuat programul de recuperare alături de Lucian Filip, doar alergări uşoare.

Din cînd în cînd, de dragul fotbalului, a mai lovit cîte o minge care ajungea în zona în care se antrena. La final, Tamaş nu s-a sfiit să strîngă chiar el baloanele în sac, dînd o mînă de ajutor colegilor.

În ceea ce-l priveşte pe braşovean, se speră ca spre finalul săptămînii să poată să se antreneze alături de coechipieri. El ar vrea să joace şi duminica viitoare, în ultimul amical, cu Maribor, staff-ul medical al Stelei analizînd varianta.

Ţucudean va prinde două partide de pregătire, rămîne de văzut dacă poate juca, în repriza secundă, marţi, cu ŢSKA Sofia.

"Sperăm să-l avem pe Tamaş cît mai repede la antrenamentele echipei, dar şi-n meciuri. E nevoie de experienţa lui. Iar Ţucudean sper să aducă un plus echipei" (Costel Gâlcă, antrenor Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Din vară mă întorc la Steaua"
Gabi Matei vede împrumutul pînă în vară la FC Braşov drept o modalitate de a-şi reveni în carieră: "Eu văd situaţia doar ca o despărţire pînă în vară, cînd vreau să revin la Steaua. Mai am apoi un an de contract cu echipa, cred că mai am multe de demonstrat. Sper să continuu în Ghencea, să mai cîştig trofee acolo. Mi-am dorit mult să joc, de aceea am ales FC Braşov. Îmi pare rău că după accidentări nu am mai fost fotbalistul pentru care am fost transferat la Steaua. M-am acomodat rapid la FC Braşov, eu mi-am dorit să vin la "stegari" ca să joc mai mult".

Negocieri la sînge
Costel Gâlcă vrea să aibă o întîlnire cu Anghel Iordănescu, faţă în faţă, în Antalya, întrucît nu doreşte să-i piardă mai mulţi jucători pentru restul stagiului. "Avem şi mulţi jucători accidentaţi, dacă mai merg şi cei 8 la echipa naţională, o să mai avem doar 9-10 jucători de cîmp cu care să facem antrenamentele şi amicalele. Sînt foarte puţini! O să vorbesc cu domnul Iordănescu cînd va veni în Antalya, mi-aş dori să ajungem şi la o înţelegere. Vom vedea la momentul oportun ce se va întîmpla", a comentat Gâlcă. Mîine, la echipa naţională, ar trebui să se prezinte opt stelişti. Tamaş, Filip, Iancu şi Ţucudean încă se pregătesc separat, iar Guilherme urmează să ajungă zilele viitoare.

Reghe laudă transferurile
Fostul antrenor al campioanei, Laurenţiu Reghecampf, în prezent la Al-Hilal, în Arabia Saudită, are numai cuvinte de laudă pentru ultimele transferuri reuşite de Steaua: "Guilherme este un jucător care poate ajuta foarte mult Steaua, un fotbalist tînăr care a făcut treabă bună şi la Petrolul. Ţucudean e un atacant masiv, mi l-am dorit şi eu la Steaua, dar nu s-a putut atunci. Nu mai are rost să vorbim de Tamaş, un jucător de valoare, unul dintre cei mai buni fundaşi din România, care se va acomoda foarte repede şi nu va avea nici un fel de problemă. Steaua a dat lovitura pe piaţa transferurilor cu aceste achiziţii, orice antrenor şi le-ar dori".

"S-a văzut puţină oboseală"
Paul Papp a vorbit la finalul primului meci amical al Stelei din cantonamentul din Turcia, pierdut 2-0, în faţa austriecilor de la Sturm Graz: "Ne interesează rezultatele din meciurile de pregătire, pentru că noi ne dorim să cîştigăm fiecare meci, fie el amical sau oficial. Partida cu Sturm a fost un test bun pentru noi, pentru că am întîlnit o echipă destul de bună fizic. S-a văzut puţină oboseală, s-a văzut că sîntem în perioada de pregătire. Am colegi de valoare, care pot juca pe mai multe posturi, m-am simţit bine ca fundaş central".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează