FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

N-ai licența, plătești amendă! Regula împotriva trișorilor pregătită de Federație o lovește în plin pe FCSB

FCSB l-a instalat recent pe Dinu Todoran ca antrenor principal, însă există informații că Pintilii ar fi, de fapt, șeful staffului tehnic
FCSB l-a instalat recent pe Dinu Todoran ca antrenor principal, însă există informații că Pintilii ar fi, de fapt, șeful staffului tehnic

Articol de , , - Publicat sambata, 26 iunie 2021 08:18 / Actualizat sambata, 26 iunie 2021 08:29

Federația va impune o regulă care îi încurcă pe antrenorii care-și conduc echipele fără să aibă vreo calificare pentru meseria aceasta. Afectați vor fi Pintilii, de la FCSB, și Prepeliță, de la FC Argeș.

Comitetul Executiv va avea, duminică, o ședință și o să dezbată prima regulă antitrișori. Antrenorii lipsiți de licențe nu vor mai putea să transmită indicații în timpul meciurilor. Cine încalcă regula va fi amendat. 

Sancțiunile le-ar fi aplicate și persoanelor implicate, și cluburilor pe care le reprezintă ele. Afectați cel mai rău vor fi Mihai Pintilii și Andrei Prepeliță. FCSB l-a instalat recent pe Dinu Todoran ca antrenor principal, însă există informații că Pintilii ar fi, de fapt, șeful staffului tehnic. 

Fostul internațional va putea să conducă antrenamentele în timpul săptămânii, dar la meci va trebui ca Todoran să apară la marginea terenului și să le transmită idei fotbaliștilor. Pintilii nu are nicio calificare pentru meseria aceasta, el abia a început Școala de antrenori în Moldova, la Chișinău.

FRF pedepsește după ce a trișat

În aceeași situație se găsește Andrei Prepeliță. El a fost transformat din jucător în antrenor pe parcursul sezonului trecut și echipa a înregistrat rezultate foarte bune cu el pe bancă, numai că nici Prepeliță nu are vreo licență. În acte, piteștenii îl au ca "principal" pe Mihai Ianovschi și acesta va avea dreptul să apară la marginea terenului în timpul partidelor.

În campionat mai sunt tehnicieni cu licențe B sau A. Celor cu „A” le va fi ușor să își conducă echipele în continuare, din moment ce calificarea le dă dreptul să fie secunzi și cu statutul acesta pot să transmită indicații. 

Cine are „B”, Marius Croitoru și Mihai Iosif, e la limita legalității, nu poate fi „principal”, și nici măcar secund, dar poate sta pe bancă.

E prima decizie prin care Federația încearcă să stopeze moda antrenorilor necalificați, una tot mai des prezentă în Liga 1. FRF se îndreaptă contra acestei practici după ce și ea trișase atunci când îi angajase ca selecționeri pe Rădoi și pe Mutu, lipsiți de licențe Pro! Mirel și Adrian au obținut între timp diplomele.

Regula U21 rămâne la fel?

Comitetul Executiv va dezbate și regula U21 pentru sezonul următor. Burleanu propusese ca un fotbalist sub 21 de ani să se afle pe teren pe toată durata unei partide, iar al doilea să joace măcar în prima repriză. 

Cluburile din prima ligă au protestat și surse din LPF susțin că instituțiile au ajuns la un acord pentru ca regula să nu fie modificată, ceea ce ar însemna ca al doilea jucător tânăr să poată fi înlocuit la puțin timp după startul unui meci.

VIDEO Dinu Todoran a susținut prima conferință de presă din postura de tehnician al roș-albaștrilor

Mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV FRF pregăteşte o schimbare importantă de regulament » „Legea Șumudică” se va aplica şi în fotbalul românesc

Veste proastă pentru fanii din România » Anunțul făcut de UEFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
dragdim
dragdim  •  27 Iunie 2021, 03:02

Regula se va aplica și spectatorilor care mai striga la jucătorii proprii? FRF e o adunătura de incompetenți, adică impui unui om din staf sa nu dea indicații propriilor jucatori pentru ca nu au nu știu ce hârtie?

talpaiadului
talpaiadului  •  26 Iunie 2021, 23:22
Postat de mickey13 pe 26 Iunie 2021, 15:54

Iar ala NU da indicatii de pe margine! Ala da ordine prin telefon!

Chiar nu inteleg de ce nu-si ia Gigi licenta de antrenor, oricum se ia pe pile si spaga...

misterverde
misterverde  •  26 Iunie 2021, 16:16
Postat de misterverde pe 26 Iunie 2021, 16:11

Asa au făcut și cu radio când a fost la steaua .. l au umilit .. câți antrenori păcălesc FRF ul asa .. de ce se ia masuri doar când e vorba de steaua .. Steaua e mare . Mulți dușmani râvnesc la ce avem .. exemplu csa .. gluma politica din ligile inferioare.. care e făcută sa cheltuie banii pe care România nu I are .... avem csa ca să cheltuie bani.. ei se lauda ca produc ca ei valorează... dar au 5 ani și sunt muuuuuuuuuult pe minus ... câți bani a cheltuit armata în astia 5 ani ? Banii romanilor ... Ogararu avea 4 mii în liga a 3 a .. oprita 5 mii .. acum sunt în liga a 2 a . Nu au drept de promovare .. deci practic joaca degeaba ... câți bani vor cheltui sezonul asta ( repet .. banii romanilor... aia care fac 8 ore București Timișoara.. și care mor în spitalele sărăcăcioase din romanica.. aia care primesc pensie 300 RON pe luna după o viata de munca .. aia care sunt șomeri și statul nu are bani pentru ei) Asta e România... manageriata foarte prost .... noi nu avem autostrăzi dar construim catedrale de milioane într o tara plina de biserici .. armata nu are nimic ( avioane tankuri submarine .. noi nu trimitem nave pe marte ) dar avem csa .. primăria sector 1 .. la ora actuala este cel mai murdar sector ... primăria are grija de rapid .. ei nu sunt primăria sector 1 ei sunt primăria rapid :))) Exemple sunt multe .. Urziceni sau otelul.. cluburi la care primăria a cotizat la greu ..

A cotizat la greu ca să realizeze cele mai frumoase falimente... acolo au fost oameni care sau îmbogățit . Au luat o echipa susținută din banii romanilor .. au câștigat milioane de euro de prin Europa. Și au falimentează... Petrolul ... Statul trebuie sa facă infrastructura... săli de sport pentru romani ca toți sa avem șanse sa fi sportivi .. statul ate grija de romani .. nu de anumiți romani ... Este fair play ca csa sa joace cu bugetul ala împotriva unui investitor roman ? Gândește te ca îți faci echipa și te bați cu ponta cu Băsescu cu dragnea .. e corect ? Nu uitați ca România este una din cele mai corupte tari din Europa... la noi cu o foaie ești avocat/inginer/politician etc etc

Vezi toate comentariile (17)
Comentează