FOTBAL  »  Superliga  »  REMEMBER GSP

REMEMBER GSP // Cel mai ZDROBITOR fault din Liga 1 după Revoluție! Povestea spusă chiar de Vasile Ardeleanu: „Am dat să mă scol să-l plesnesc pe Lăcătuș, dar mi se bălăngănea piciorul cum bătea vântul”

Articol de - Publicat luni, 09 decembrie 2019 16:44

ACCIDENTARE VASILE ARDELEANU. Se întâmpla pe 20 aprilie 1999, în minutul 13 al unui Steaua - FCM Bacău 2-1. 

O intrare din lateral a lui Marius Lăcătuș la Vasile Ardeleanu, undeva la centrul terenului, a produs tragedia: dublă fractură transversală, de tibie şi peroneu, plus rupere de ligamente.

Povestea acelui fault, care a marcat o generație de privitori, a fost spusă chiar de Vasile Ardeleanu, într-un interviu EXCLUSIV pentru GSP, la 17 ani după incident.

„Nici nu trebuia să intru în acea partidă. S-a îmbolnăvit însă Gireadă şi m-a băgat pe mine. Era un teren moale, aveam crampoane prinse cu şaibe.Când am pus piciorul la acea minge, mi s-a înfipt gheata în gazon, Lăcătuş a venit mai mult ca să mă sperie, dar m-a prins cum e mai rău. A trosnit osul de s-a auzit până în tribună. Am dat să mă scol ca să-l plesnesc pe Lăcătuş, dar piciorul drept mi se bălăngănea după cum bătea vântul
Vasile Ardeleanu

REMEMBER GSP // Cel mai ZDROBITOR fault din Liga 1 după Revoluție! Povestea spusă chiar de Vasile Ardeleanu: „Am dat să mă scol să-l plesnesc pe Lăcătuș, dar mi se bălăngănea piciorul cum bătea vântul”

Vasile Ardeleanu: „Se purtau discuţii pentru un transfer”

„N-am simţit dureri insuportabile nici pe stadion, nici la spital. Îmi fugea gândul tot la meci şi, când am ajuns la Urgenţă, trăgeam cu ochiul de pe targă la un televizor şi am prins golul de 1-0 al lui Petcu", povesteşte mai departe Ardeleanu. Și-a adus aminte şi o discuţie cu un medic, după radiografie: „Mi-a zis să-mi iau gândul de la fotbal. «Aha, mai vedem noi!»”, i-a răspuns. 

„Eram ambiţios, optimist, tânăr, aveam 25 de ani. Oricum, altă meserie nu ştiam să fac, fiindcă nu prea mi-a plăcut şcoala”.

Era sigur că drumul lui în carieră ar fi mers în sus dacă nu se producea accidentarea din 1999:

Ştiu că erau nişte discuţii pentru un transfer de la Bacău. Probabil că aş fi reuşit să prind un contract mai generos la un alt club. Traversam un sezon bun, dar faultul lui Lăcătuş mi-a schimbat dramatic viaţa, în special din punct de vedere financiar. După incident, am mai încasat prime întregi vreo şase luni, apoi s-au mai rărit. Am reuşit să revin după un an".

REMEMBER GSP // Cel mai ZDROBITOR fault din Liga 1 după Revoluție! Povestea spusă chiar de Vasile Ardeleanu: „Am dat să mă scol să-l plesnesc pe Lăcătuș, dar mi se bălăngănea piciorul cum bătea vântul”

Ce face acum Vasile Ardeleanu

Ardeleanu are acum 45 de ani și locuiește în satul Cârligi, comuna Filipești, la 25 de kilometri de Bacău.

„Am stat două săptămâni în spital. Mi-a plătit Lăcătuș toată internarea. Dar de atunci nu l-am mai văzut. Și nici nu mă interesează de el… Să fie sănătos! Am văzut că e pe la echipa aia de liga a patra… Nici măcar n-a promovat… I-a bătut Rapidul...

După ce m-am recuperat era ca și cum nu mi-aș fi rupt piciorul! Nimic, nimic, nicio zgârietură măcar nu mi-a rămas… Și nici frică nu am avut până m-am retras în 2005.

Am pus piciorul la minge la fel ca și înainte. Cum îl pun și acum cât mai joc… Și mai joc… Că-mi place fotbalul. Iar după meci stăm cu băieții și mai bem o bere, mai tăiem un porc, mai tăiem o oaie… Trăim…", spunea Ardeleanu pentru Fanatik la începutul lui 2019. 

Citește și:

REMEMBER GSP Ziua în care legendarul Pele a cedat: pumni cu adversarii într-un amical Inter - Santos

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
catalynn
catalynn  •  10 Decembrie 2019, 00:35

Un subiect scos de la naftalina din lipsa de subiecte ... Asta e, Lacatus e Lacatus, fotbalul e sport pt barbati, i se putea intampla si lui, dar a avut mai mult noroc. La accidentare a contribuit decisiv faptul ca omul si-a prins piciorul in gazon, daca s-ar termina cu franctura dubla orice intrare mai hotarata la balon nu s-ar mai juca fotbal, insa cateodata, printr-un concurs nefericit de imprejurari cum a fost de curand acea intrare a lui Son. Partea buna e ca omul s-a recuperat complet si din cate spune nici macar cu o cicatrice nu s-a ales, ba mai mult nici macar cu acea frica normala de a intra la minge. Evident ca un an de stat pe bara a contat, insa repet, astea sunt riscuri la care te expui ca fotbalist, intrarea lui Lacatus nu a fost in acest caz "criminala". Ce ne facam insa cu cel de la Chindia a carui cariera este distrusa de FRF, la 25 de ani fiind nu doar suspendat 2 ani dar avanand si de plata 60 de mii de euro! Si pt ce?! Ca prietena lui l-a reclamat la 2 ani dupa ce s-a intamplat in urma unei despartiri cu scantei?! Un caz flagrant, dovedit irefutabil si intr-adevar cu miros puternic de blat, precum finantarea ilegala a Astrei din conturile FC fcsb, a fost tratat cu mult mai multa ingaduinta, nu tu suspendari, amenda modica, desi aici era un caz clar pt care intr-un campionat serios se lasa cu retrogradare!

bigbolo
bigbolo  •  09 Decembrie 2019, 20:52

Lacatus, Gardoș, doi criminali care n-au facut o zi de puscarie...

ovidiu2019
ovidiu2019  •  09 Decembrie 2019, 20:46
Postat de fcu1948 pe 09 Decembrie 2019, 19:50

Este vorba de faptul ca accidentul l-a marcat din pct de ved mental. Chiar dacă poate fizic era recuperat 100%, la nivel psihologic a rămas trauma: nu mai putea sa pună contre ca înainte, se ferea de contacte fizice, nu “baga osul” la minge. In concluzie a jucat cu frica, iar asta i-a influențat randamentul și cariera.

Am vazut meciul asta in 1997 sau cand a fost, Lacatus i-a distrus cariera cu una din intrarile lui criminale. Pe vremuri asa era fotbalul, in America de Sud te rupeau aia. Unii nu erau profesionisti, ci taietori de jucatori. Dar nu inteleg ce tot repetati povestea asta, vreti sa il ajutati financiar pe domnul Ardeleanu? Ce se urmareste de tot este reluata? Faceti o cheta GSP pentru acest om amarat, particip! Daca Lacatus nu s-a implicat, treaba lui. Ardeleanu ar trebui sa fie ajutat, atat, poate si psihologic daca nu si-a revenit.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close