FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV

Renaşte Braşovul! Clubul va fi preluat de noi patroni şi va avea un nou manager

Andone (stînga, alături de Falub) e liber din februarie, de cînd s-a despărțit de saudiții de la Al Ettifaq
Andone (stînga, alături de Falub) e liber din februarie, de cînd s-a despărțit de saudiții de la Al Ettifaq

Articol de GSP - Publicat marti, 14 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 octombrie 2014 22:39

Andone intermediază transferul de acţiuni de la Ioan Neculaie la fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, cei care deţin firma de taxi Meridian din Bucureşti.

Proprietar al clubului de sub Tîmpa din 1999, Ioan Neculaie e foarte aproape să iasă din fotbal. Surse autorizate susţin că omul de afaceri braşovean a ajuns la o înţelegere de principiu cu Călin şi Gheorghiţă Bultoc, cunoscuţi în lumea afacerilor drept "fraţii Meridian", cărora le va vinde "Steagul".

În vîrstă de 47, respectiv 45 de ani, cei doi derulează afaceri în domeniile auto, construcţii şi energie şi au ajuns să trateze cu Neculaie după ce Ioan Andone, prietenul lor, le-ar fi dat ideea.

1,2 sau 2 milioane euro
Tot sursele GSP susţin că părţile ar fi bătut iniţial palma pentru o sumă de 1,2 milioane de euro, apoi actualul patron ar fi solicitat două milioane euro! Fraţii Bultoc ar fi reacţionat: "Nu se poate, e prea mult! Nu uita că există restanţe către jucători, care-s neplătiţi de jumătate de an, plus încă aproape un milion datorii către terţi!".

Negocierile continuă, în această săptămînă ele urmînd a se finaliza. Că lucrurile se precipită o confirmă şi gafa de zile mari a site-ului oficial al Ligii Profesioniste, care ieri a anunţat că "Andone va fi noul director tehnic al formaţiei FC Braşov!", pentru ca ulterior administratorii lpf.ro să şteargă ştirea şi să-şi ceară scuze!

În cazul în care "fraţii Meridian" i-ar prelua pe galben-negri, tehnicianul de 54 de ani ar urma, de fapt, să fie manager general. În funcţia de "principal" va fi numit Adrian Falub, 43 de ani, recent demis de la ASA Tîrgu Mureş şi care n-a mai ajuns la CSMS Iaşi tocmai pentru a semna cu "Steagul".

S-au bătut cu Ronaldo
În 15 ani cu Neculaie finanţator, Braşovul n-a impresionat niciodată cu adevărat. A existat o singură excepţie, toamna lui 2001, cînd ardelenii s-au calificat în Cupa UEFA, iar după o "dublă" lejeră cu Mika Aştarak, 5-1 şi 2-0, a urmat duelul cu marele Inter. Formaţia pregătită atunci de Adrian Hîrlab n-a avut nici o şansă în faţa lui Ronaldo, Adriano şi a celorlalte staruri milaneze, cedînd cu un dublu 0-3.

10 milioane de euro ar fi averea fraţilor Bultoc, conform Top Forbes pe 2013. Neculaie ar avea 32 de milioane euro

43 de antrenori a schimbat Neculaie în cei 15 ani în care a patronat Braşovul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
4patraulea
4patraulea  •  14 Octombrie 2014, 17:02

cumpara belita, cu 2 mil neculaie de la brasov se sterge (aproximativ) la cur, daca mai era bagat un 0 stirea era aproape de "adevar"

rokko
rokko  •  14 Octombrie 2014, 12:33

Nu o sa cumpere nimic astia...Probabil le plac culorile oficiale ale Brasovului si confunda FC Brasov cu un taxi mai mare.... Primaria trebuie sa se implice,dupa modelul Poilesti si sa nu mai finanteze Corona sau alte echipe .Daca ar lasa nasul jos Neculaie si Scripcaru fotabalul din Brasov nu ar avea decat de castigat!

gabi1919
gabi1919  •  14 Octombrie 2014, 09:29

''au vrut'' sa cumpere si U Cluj in 2007. ://www.enational.ro/sport/proprietarii-taxi-meridian-vor-sa-cumpere-u-cluj-202463.html/ Au nevoie de putin a reclama...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează