FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Portarul adus în locul lui Straton își face portretul: „Întrețin atmosfera bună, fie că joc, fie că nu joc”

Articol de , - Publicat luni, 21 septembrie 2020 09:08 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 11:01

René, portarul de 36 de ani adus de Dinamo în locul lui Cătălin Straton, se recomandă drept un fotbalist de echipă, de vestiar.

René Roman Hinojo este transferul cu numărul 9 realizat de către Dinamo în acest mercato. Portarul va împlini 37 de ani în decembrie, dar a semnat pe două sezoane cu "câinii", deși are experiență numai în eșalonul inferior din Spania. În ediția 2007-2008, a fost de trei ori rezervă la Betis Sevilla, în LaLiga, mai are în CV șapte partide în Copa del Rey: trei victorii, trei eșecuri, o remiză.

Piele tăbăcită

Jurnaliștii din țara sa îl caracterizează ca pe un portar dedicat echipei căreia îi apără buturile, cu forță fizică și mentală, chiar și când totul a fost împotriva lui. Ca atunci când Cartagena l-a anunțat că nu mai are nevoie de el, în prima zi oficială a sezonului, și a stat jumătate de an fără angajament, pregătindu-se cu un antrenor plătit din propriul buzunar.

Omul care a fost ca un tată pentru mine este Diego Navarro, el m-a îndrumat în chestiunea asta cu fotbalul. Și a mai existat un altul, care din păcate a dispărut, José Luis Montes. Am locuit cu el un an și jumătate și m-a marcat foarte mult
- René, portar Dinamo

„Nu sunt Zidane, dar știu cu mingea"

Gazeta Sporturilor îți prezintă portretul lui René așa cum reiese el din declarațiile oferite în ultimii ani jurnaliștilor din țara sa cu prilejul diverselor interviuri:

  • „Cum am devenit portar? Am început fotbalul cu un prieten. Unul trebuia să lovească mingea, celălalt s-o oprească. Prietenul meu era foarte bun în câmp, așa că mi-a venit mie rândul să intru între buturi. Și-am rămas acolo. În plus, și bunicul meu a fost goal-keeper, dar nu a ieșit din provincia Cadiz"
  • „Începutul meu în fotbal m-a prins și ca mijlocaș, și ca vârf. Alternam. Apoi, am realizat care e scopul meu. La cadeți, deja antrenorii îmi ziceau: "Hai, rămâi în poartă!". Nu sunt Zidane, dar pot jongla cu mingea când echipa are nevoie"
  • „Încerc mereu să uit greșelile pentru că nu aduc nimic bun. Ele fac parte din joc și încerc mereu să le las deoparte. Concentrarea joacă un rol fundamental, vreau să fac să existe cât mai puține erori. Încerc să învăț din erori și să întorc pagina"
  • „Am menținut întotdeauna un mediu de lucru bun cu colegii mei, indiferent dacă joc sau nu. Acesta este cu adevărat important"
  • „Încerc să ușurez lucrurile. Îmi place să fiu în legătură cu echipa, să comand și să comunic foarte mult cu cei din câmp"

231 de meciuria bifat René în liga secundă iberică, primind 238 de goluri. În 79 de partide n-a încasat gol

11 echipea strâns în CV portarul: Portuense, Betis, Estepona, Cacereno, Cartagena, Barakaldo, Jaen, Llagostera, Girona, Almeria și Ponferradina

31 de meciuria adunat ediția precedentă, în eșalonul secund, pentru Almeria (unde a fost căpitan) și Ponferradina

Mi-au plăcut Ribeiro, Raúl Navas, Doblas, Prats... Dar "topul" elitei, care mi-a plăcut întotdeauna, a fost Gianluigi Buffon
- René, portar Dinamo 

 René, în afara fotbalului 

  • „Sunt o persoană calmă, de casă. Sunt simplu și încerc să mă bucur de ceea ce fac”
  • „Îmi place orezul foarte mult, în orice fel ar fi gătit"
  • „O carte bună mi-a fost recomandată de Paco Chaparro, fostul manager al lui Betis, "Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul", de Robin Sharma"
  • „Filmul meu preferat este "Gladiatorul" de Ridley Scott"

N-am încetat niciun moment dat să visez că voi debuta în LaLiga, este dorința cea mare a oricărui copil care se apucă și se ține de fotbal. Ca fapt divers, nu voi înceta niciodată să sper, până când îmi voi pune ghetele în cui
-René, portar Dinamo

A fugit de Malaga

Malaga caută să redevină în elita fotbalului iberic, doar că se zbate încă în liga secundă. L-a dorit pe René, în această vară, în condițiile în care titularul postului, Munir, a ales să plece în SuperLiga turcă, la Hatyaspor. Actualul dinamovist a strâmbat din nas când a auzit tocmai de la cel ce urma să-i ia locul că Malaga a redus salariile fotbaliștilor cu ocazia pandemiei și voia să-i concedieze pe cei ce nu erau de acord cu această măsură! René a refuzat echipa de pe Costa del Sol și a preferat să semneze cu "câinii”.

VIDEO Mihai Stoichiță: „Dinamo a fost într-o situație penibilă. Trebuie să-și revină!”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Tensiuni între PCH și șefii lui Dinamo: „Dacă lingușitoarea Anamaria Prodan a avut o influență, este urât” » Jignesc un om din club: „Păstrat pe criterii de lins picioare și pupat mâini

Transferurile lui Dinamo l-au dat pe spate pe un idol al galeriei: „La ce lot au, ar trebui să se bată fără probleme la primele 3 locuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
elgabri
elgabri  •  21 Septembrie 2020, 14:10

Bravo Contra ai adus un clown si ai dat afara un portar bun !!

dvd1
dvd1  •  21 Septembrie 2020, 14:05

o petarda care nu a aparat nicaieri. Dinamo=incompetenta de cea mai mare clasa. Impotriva nu e antrenor nici macar pe maidan. Dianmo e cea mai sigura candidata la retrogradare. Anul asta Dinamo dispare

3193371607364824
Cosmin Alexandru Fasca  •  21 Septembrie 2020, 14:02

bun asta ba va scoate din foame la ce echipe a jucat :)))))))))))))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează