FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

EXCLUSIV // VIDEO + FOTO Ultimele licăriri ale stadionului Farul » Imagini dezolante cu arena pe care România bătea Olanda în urmă cu 15 ani

Ultimele licăriri ale stadionului Farul » Imagini dezolante cu arena pe care România bătea Olanda în urmă cu 15 ani +24   FOTO
Ultimele licăriri ale stadionului Farul » Imagini dezolante cu arena pe care România bătea Olanda în urmă cu 15 ani

Articol de , , - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 09:43 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 14:42

Arena echipei Farul se află într-o stare de degradare totală şi va fi demolată în vara anului viitor. Pe acest stadion se antrenează juniori de la clubul din Constanța, care practică fotbalul doar din pasiune, la nivel de amatori.

După mult timp pierdut, cel mai mare oraș din Dobrogea se pregătește să intre în rând cu alte localităţi importante din România care se bucură deja de arene ultramoderne.

Noul stadion din Constanța va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va fi gata în 2025, după o investiție de 100 de milioane de euro. Între timp, în așteptarea buldozerelor care să o pună la pământ, vechea arenă cade pradă buruienilor și ciulinilor, singurul lucru funcțional fiind pista de atletism.

„Dopuri! Mulțumim!”

Departe de strălucirea „scenei” pe care Hagi bifa primele sale meciuri în Liga 1 sau pe care România învingea Olanda și se califica la Euro 2008, stadionul din Constanța a decăzut de la zi la zi.

+20 FOTO

Intrarea în interiorul arenei este păzită de un pet de 5 litri cu mesajul „Dopuri! Mulțumim!”, ce stă lipit de o poartă ce dă spre tribune. 

Ultimele licăriri ale stadionului Farul » Imagini dezolante cu arena pe care România bătea Olanda în urmă cu 15 ani

Câțiva constănțeni aleargă pe pistele de atletism, niște părinți își duc copiii la antrenament, apoi își caută loc resemnați pe vreo bancă ruginită și prăfuită. Zona lojelor și a mesei presei arată cel mai rău, pereții sunt scorojiți, iar în multe locuri tencuiala stă să cadă.

1 mai 2021este data la care a avut loc Farul - U Cluj 1-3, ultimul meci la seniori jucat pe vechiul stadion

De la fuziunea clubului Farul Constanța cu Viitorul, o parte dintre juniori, în special cei care practică fotbalul ca sport de masă, își desfășoară antrenamentele pe terenul sintetic de lângă stadion. În alte rânduri, ei se pregătesc chiar pe stadion, unde terenul e de fapt un tăpșan, lipsit complet de iarbă în multe locuri.

În tot acest peisaj sumbru, speranțele tuturor se leagă de apariția noului stadion: „Este cazul ca și în Constanța să existe un nou stadion. Eu sunt din «vechea gardă» și am prins vremuri mai bune aici, la Farul”, spune un bunic venit cu nepotul la antrenament.

Guvernul a aprobat proiectul de aproape 100 de milioane de euro pentru noul stadion „Gheorghe Hagi” din Constanța
STADION
Guvernul a aprobat proiectul de aproape 100 de milioane de euro pentru noul stadion „Gheorghe Hagi” din Constanța

Altul e ușor nostalgic după vremurile bune ale bătrânei arene: „Pe vremuri, acesta pe care-l vedeți era plin, ne suiam și-n copaci să vedem meciurile! E un proiect foarte bun noul stadion. 

Mai așteptăm un an, doi, cât o fi nevoie. Totuși, trebuia făcut mai demult! Toate orașele mici și-au făcut stadioane frumoase, iar la noi, în Constanța, un ditamai orașul, cu o echipă mare, este nedrept că nu există unul”.

Pavel Peniu: „Vom avea o medie de 10.000 de suporteri”

La antrenamentele celor mici asistă și Pavel Peniu, președintele Academiei de fotbal a celor de la Farul Constanța. Jucător cu peste 150 de meciuri pentru formația de la malul mării, acesta speră ca proiectul să prindă contur rapid: „Sperăm să fie gata în 2 ani, așa cum ni s-a promis. 

Proiectul arată minunat și de abia aștept să apuc zilele când voi intra pe noul stadion. Cu siguranță, vor veni mulți suporteri când ne vom muta în centrul orașului. Odată cu unirea dintre Farul și Viitorul au fost preluați copiii care fac fotbal de performanță, dar și cei care practică fotbalul ca pasiune, iar numărul a crescut de la 250 la 850! Au și ei dreptul la condiții bune”.

Pentru noi, ca echipă, să avem un stadion nou în centrul orașului era un lucru necesar. Stadionul pe care jucăm în Ovidiu este plin, dar lumea își dorește să vină în număr mai mare la meciuri și nu avem locuri. Spectatorul constănțean iubește fenomenul și cred că pe noua arenă vom avea o medie de 10.000 de fani

- Tiberiu Curt, vicepreședinte Farul

Să mai vedem până când se întâmplă, deocamdată e doar o aprobare. Să se țină cont de termenii care sunt, Constanța e un oraș mare, merită din toate punctele de vedere acest lucru. E un oraș care își dorește sport, vrea sport și e nevoie de un stadion modern.

- Gheorghe Hagi, antrenor Farul

1970este anul în care a fost inaugurat stadionul din Constanţa. El a fost renovat ultima oară în 1999

Citește și:

Fără fotbal şi blocat de procese » Imagini dezolante cu stadionul din Târgu Mureș

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  15 Noiembrie 2022, 10:43
Postat de kordell pe 14 Noiembrie 2022, 17:40

Peniu vorbeste de o medie de 10 mii de spectatori si ei de abia umplu stadionul de la Ovidiu la un meci sau doua pe sezon . Pe vremuri n-aveau 10 mii de spectatori nici cand jucau cu Dinamo sau Steaua .

noroc ca sunteti voi cei 300 de spectatori!

propaganda
propaganda  •  15 Noiembrie 2022, 00:54
Postat de alexandru_dospinescu pe 14 Noiembrie 2022, 14:57

Avand in vedere ca stadionul de la ploiesti care are 15.000 locuri a costat 15 milioane dolari, nu vad cum un stadiun de 18.000 fara ceva soectaculos cum ar fi acoperis sau gazon retractabil sa coste 100 de milioane dolari decat daca nu se fura ca in codru. P.S. stadionul Steaua de 32.000 locuri construit in bucuresti cu preturile de aici, nu a costat 100 de milioane, si sunt convins ca si aici s-a furat la greu….:(

In Romania la niciun stadion nu s-a furat. In Ungaria preturile au fost foarte mari. Tu vorbesti de un Ploiesti de 12 ani! Stii de ce s-au tot dublat preturile? Pentru ca materialele au crescut enorm. Uneori mai costa si o arhitectura superioara.

traian_v
traian_v  •  14 Noiembrie 2022, 21:14
Postat de vasileroaita pe 14 Noiembrie 2022, 14:56

Apropo de acel meci cu Olanda... Cum se rugau olandezii de arbitru să nu anuleze golul lui Goian, marcat dintr-un ofsaid uriaș!!! Bată i nu voiau să fie cap de serie la tufneul final!!

Nu cred ca inteleg ce spui. A fost offside, nu esti de acord? Si ca "plata" pentru Vassaras este scaunul de la CCA. Intreaba-l pe Mircea Sandu - prietenii stiu de ce.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează