FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL

Retrospectiva celor 19 etape » Oţelul

Articol de - Publicat miercuri, 19 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 19 decembrie 2012 10:57

Locul 1 după 19 etape cu 42 de puncte, aşa arăta linia de clasament a Oţelului în urmă cu 2 ani, atunci cînd a cîştigat singurul trofeu din istoria clubului.

Timpul a trecut, iar vremea cînd gălăţenii erau spaima tuturor adversarilor s-a stins. Stagiunea curentă a fost una a schimbărilor. După ce au au trecut printr-o criză financiară, asta, deşi, încasaseră mulţi bani de la UEFA, moldovenii şi-au schimbat patronajul, managerul şi, poate cel mai important, antrenorul. Practic, din această toamnă, a început o nouă eră la Galaţi, o eră cu  multe aşteptări din partea fanilor.

Oţelul - 19 - 5 - 7 - 7 - (23-27) - 20 puncte- echipa a fost penalizata cu 2 puncte;

Clasament acasă: locul 12 - 13 puncte;

- două echipe au cîştigat pe terenul gălăţenilor, CFR Cluj şi CSMS Iaşi.Clasament deplasare: locul 11 - 9 puncte;
- două victorii au înregistrat pe teren advers, cu CSMS Iaşi în prima etapă şi cu Rapid în ultima rundă. În rest, moldovenii au bifat 3 remize şi 5 înfrîngeri.
- cea mai bună clasare a fost locul 6 după prima etapă. 
- cea mai lungă serie de meciuri fără înfrîngere a fost de 7 jocuri, etapele 8-14, perioadă în care a contabilizat 11 puncte.
- cea mai slabă poziţionare, locul 16 după etapele 7,8, 9.
- cele mai clare victorii au fost obţinute la două goluri diferenţă: Oţelul-Gaz Metan 2-0 şi Oţelul-Vaslui 2-0.
- cele mai severe înfrîngeri: Ceahlăul-Oţelul 4-1 şi Oţelul-CSMS 0-3.

- 28 de jucători au evoluat pentru gălăţeni în stagiunea curentă, din aceştia, cele mai multe prezenţe le-a contabilizat Gabriel Giurgiu - 18 jocuri.

- 10 străini au îmbrăcat tricoul Oţelului, cel mai mare număr înregistrat la Galaţi în ultimele 3 sezoane.

- cei mai tineri jucători: Bogdan Chipirliu şi Lucian Murgoci - ambii născuţi 1992;Cel mai vîrstnic: Cristian Brăneţ, născut 1977.

- doar 8 marcatori a avut Oţelul în 2012/2013, din aceştia Viglianti şi Marius Pena au marcat cele mai multe goluri, cîte 5 fiecare.

- cele mai multe pase de gol: Băjenaru - 4, Pena - 3;-de menţionat faptul că atacantul moldovenilor a mai obţinut şi două penalty-uri în ediţia actuală.

Cartonaşe roşii: Pena 2, Ljubinkovic - 1;

- Cele mai multe galbene: Pena, Neagu, Sipovici - 5 galbene.

Antrenori: Dorinel Munteanu (6 jocuri), Viorel Tănase (13 jocuri).

14 arbitri au condus la centru Oţelul în primele 19 etape, din aceştia, cele mai multe partide le-a bifat Istvan Kovacs - 4 jocuri.
Oţelul - 45500 spectatori, locul 5, la egalitate cu Vaslui.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bumitos
bumitos  •  20 Decembrie 2012, 09:43

Interesanta retrospectiva! Vedeti? Se pot face si articole NORMALE :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează