FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Retur slab în cel mai bun sezon » Cel mai bun om al finalei Cupei Ligii se revoltă

Chipciu a fost cumpărat de la FC Brașov pe 1,25 milioane de euro
Chipciu a fost cumpărat de la FC Brașov pe 1,25 milioane de euro

Articol de , , - Publicat vineri, 22 mai 2015 00:00

"Rățoiul" Chipciu are cifrele de partea sa și se miră că e criticat într-un an în care a marcat de 8 ori și a oferit 14 pase decisive.

Alex Chipciu a răbufnit după victoria din Cupa Ligii. Mijlocașul ofensiv a marcat un gol și a pasat decisiv la altul, avînd cea mai bună evoluție a sa din acest retur.

Cu medalia la gît, nu i-a uitat pe contestatarii săi: "Nu că mă dau eu «rățoi», dar îi rog pe Ilie Dumitrescu și Gabi Balint să spună ce înseamnă un sezon slab pentru mine!". Înainte, cei doi spuseseră despre vedeta Stelei că a avut parte de un sezon sub așteptări.

Cifrele însă sînt de partea fotbalistului de 26 de ani. În ultimele 6 sezoane, de cînd evoluează în L1, acesta este cel mai bun pe care Alex l-a reușit. În total, în toate competițiile, a izbutit să marcheze de 8 ori și a oferit 14 pase decisive, fiind cel mai important om din ofensiva roș-albaștrilor.

Cu toate acestea, anul 2015 nu a fost pînă acum unul strălucit pentru numărul 7 din Ghencea. A marcat doar de două ori, în turul semifinalei din Cupa României, la 1-1 cu Petrolul, și miercuri seara, împotriva Pandurilor.

Prestațiile sale mai modeste au fost puse de lumea fotbalului pe seama măririi salariului stagional. În decembrie, Becali a decis să-i dubleze contractul, de la 15.000 de euro la 30.000 de euro pe lună.

Cariera lui Chipciu

Sezon Echipă  Meciuri Goluri Pase
2009/'10 FC Brașov 2 1 0
2010/'11  FC Brașov 33 4 5
2011/'12  FC Brașov/ Steaua 34 7 2
2012/'13 Steaua 42 8 6
2013/'14 Steaua 29 7 5
2014/'15 Steaua 43 8 14

"Chipciu îmi place, dar în ultima perioadă nu a arătat mare lucru. Miercuri seara, cu Pandurii, și-a revenit, a evoluat foarte bine, însă trebuie să joace la fel în continuare"
Marius Lăcătuș

"Nu l-am văzut pe Chipciu să facă diferența în partidele cu Oțelul sau cu Gaz Metan. Era de așteptat să rezolve meciul atunci cînd jocul echipei nu mergea prea bine"
Ilie Dumitrescu

"Alex nu trebuie să se supere atunci cînd spun că evoluția lui n-a fost cea mai bună. Eu aș da orice să fiu pe teren, iar el să mă critice la televizor. Dacă n-aș crede că poate mai mult, nu aș atrage atenția atunci cînd nu evoluează bine"
Gabi Balint

"N-am jignit pe nimeni!"

Alex a intrat ieri în direct la DigiSport pentru a-și explica declarațiile "războinice".

- Alex, ai ceva să le reproșezi lui Gabi Balint şi Ilie Dumitrescu?
- Nu, vorbele mele au fost greșit înțelese! Lumea mă crede un figurant, dar nu este așa. N-am vrut să jignesc nici o fostă glorie. Îi respect pe cei doi, eu sînt doar un copil...

- Și totuși, ce-ai vrut să spui?
- M-am referit la mass-media, să analizeze ei dacă acest sezon este sau nu unul prost pentru mine. Am 8 goluri și 14 pase decisive, am marcat în Supercupă, în Liga Campionilor, iar acum și în finala Cupei Ligii... O fi rău?! Nu e normal să fiu mereu criticat, iar alții care au două pase decisive în tot sezonul sînt lăudați ca și cînd ar fi mari valori.

- Te-a deranjat că s-a spus că nu mai joci la fel de bine de cînd ți s-a mărit salariul?
- S-a vorbit mult prea mult despre contractul meu, toată România știe cît cîștig eu. Nu e normal! Poate că nu am jucat prea bine în Liga 1, dar eu mereu am dat totul. Uneori mi-a ieșit, alteori nu. Cu toate acestea, nu sînt supărat, criticile mă ambiționează și mă fac să-mi doresc să fiu și mai bun.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
juliusmad
juliusmad  •  22 Mai 2015, 09:52
Postat de valentincronic pe 22 Mai 2015, 09:40

Cel mai bun jucator al finalei a fost deaconu ori eu vad ca l intrebati pe scuipciu .de ce?

pentru ca mai sunt oameni ca tine care sufera......si asta ne bucura :))

valentincronic
valentincronic  •  22 Mai 2015, 09:40

Cel mai bun jucator al finalei a fost deaconu ori eu vad ca l intrebati pe scuipciu .de ce?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează