FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO 1-0

Rica a fost iepurele

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 noiembrie 2007 00:00

Marta, un personaj al lui Camus, omora si jefuia oameni, sa stringa bani si sa ajunga sa vada marea. Steaua si Dinamo au vazut marea. Luminata de stelutele Ligii Campionilor sau zarita prin ochelari de soare si de fite, ea s-a pierdut ca o iluzie si-acum uriasii erau obligati sa se dueleze iar intre ei ca sa-si atinga visul. Stelistii s-au frecat la ochi, in fata fantomelor Zenga, Bostina, iar terenul, survolat de ceata si asediat cu fumigene, s-a transformat in decor pentru un episod din Mortal Kombat si a influentat si jocul.

Minute bune de intrerupere din cauza lipsei de vizibilitate si tacklinguri intirziate pe teren, turbare in tribune. Steaua a razbit mai bine in "teatrul de razboi Ghencea", dar Neaga a fost blocat de Lobont (2), iar Dica a lovit bara cu o lovitura de cap excelenta (24). In doua saptamini, cit a trecut de la infringerea cu Rapid, "ciinii" au adunat si mai multa teama de esec si panica. Efectul: primul sut pe poarta l-au izbutit dupa mai bine de o jumatate de ora si nici atunci Zapata n-a avut vreun motiv sa tresara, la sutul moale al lui Ropotan.

Bostina a incercat sa mute ocaziile de la poarta lui Lobont, a sprintat 20 de metri printre fosti colegi, dar s-a fisticit si i-a oferit mingea, cu un lob, columbianului din poarta Stelei. Cine era in stare sa aiba nervii tari si sa nu tremure la gindul infringerii care impingea spre mijlocul clasamentului? Neagaaa! Rica a strins frustrarea data de criticile incasate din stinga si din dreapta de cind a revenit din Coreea si a expediat mingea pe sub Lobont (66). Nici portarul, nici Blay nu i-au putut opri pe Rica si pe Dica in cea mai spectaculoasa faza a meciului. Steaua continua sa calculeze restante si pasii gresiti ai adversarelor. Pentru Dinamo, meciul a fost rezumatul comportamentului plin de deruta din acest sezon.

Zenga huiduit de fanii Stelei
Intoarcerea lui Walter Zenga in Ghencea a fost intimpinata cu ostilitate. Desi majoritatea celor care au postat mesaje pe www.stelisti.ro spuneau ca-l vor aplauda pe actualul antrenor al lui Dinamo, italianul a fost huiduit copios la intrarea pe teren. La pauza, fostul tehnician al ros-albastrilor in sezonul 2004-2005 a incasat si o portie de injuraturi, dar nu a parut insa afectat de reactiile suporterilor. ( Catalin Gheorghiu)

Zenga, favorit la albanezi
Potrivit agentiei italiene Sportal, Walter Zenga este antrenorul cel mai curtat de catre federatia albaneza pentru a-l inlocui ca selectioner pe Otto Barici, care a demisionat dupa 1-6 la Bucuresti. Tehnicianul lui Dinamo este urmat pe lista de bulgarul Hristo Stoicikov si de neamtul Klaus Toppmoller. (Theodor Jumatate)

Alba-neagra cu Moti
Echipa medicala din stefan cel Mare a facut eforturi mari toata saptamina pentru ca fundasul Cosmin Moti sa poata fi recuperat dupa fractura de metatarsian 5 la piciorul drept. La intrarea echipelor pe teren insa "ciinii" au aparut fara jucatorul de 23 de ani, in locul acestuia incazindu-se Lucian Goian. Cu 40 de minute inainte de startul partidei, Zenga s-a razgindit si l-a introdus totusi in primul "11" pe Moti, lucru care a facut ca ultima rezerva, Liviu Ganea, sa fie lasata in afara lotului. (Catalin Gheorghiu)

Zmarandescu, scut pentru dinamovisti
Neinclusi in lot de catre Walter Zenga, jucatorii dinamovisti Liviu Ganea, Adrian Scarlatache, Daniel Oprita si John Galliquio s-au baricadat la inceputul meciului intr-o cabina radio-tv de unde intentionau sa urmareasca partida. Cinci minute mai tirziu, Catalin Zmarandescu, bodyguard-ul lui Gigi Becali, a venit la ei si i-a condus in loje. (Catalin Gheorghiu)

Nicolita, doar o repriza
Accidentat luni, la unul dintre antrenamentele echipei nationale, Banel Nicolita a aparut totusi in primul "11" al lui Marius Lacatus. Asta desi durerile pe care le-a acuzat in ultimele doua zile la coapse nu il lasasera pina aseara. Fundasul stelist a rezistat insa doar o repriza pe teren, dupa pauza el fiind inlocuit cu Marius Croitoru. (Catalin Gheorghiu)

Giovanni, absent
Desi a fost invitat de conducatorii ambelor echipe sa asiste la meci, Giovanni Becali nu a venit aseara in Ghencea. Surse apropiate impresarului sustin ca acesta a refuzat invitatiile tocmai pentru ca nu le putea onora pe amindoua. "Daca veneam si stateam in loja dinamovista se supara Gigi, iar daca stateam in loja stelista se suparau Borcea si Turcu", ar fi spus Giovanni.

Teja, eliminat
La golul lui Rica Neaga, staff-ul stelist a sarit in aer. De bucurie, secundul Mihai Teja a patruns chiar in suprafata de joc. "Centralul" Alexandru Deaconu l-a vazut si l-a trimis in tribune. Teja a lucrat ca preparator fizic la gruparea din stefan cel Mare pina la inceputul acestui sezon. (Catalin Gheorghiu)

Bostina, dezamagit
In momentul in care a fost schimbat cu Bratu, Gabriel Bostina s-a aratat surprins de decizia lui Walter Zenga. Acesta a observat reactia fostului stelist si l-a luat in brate incercind sa-i amortizeze dezamagirea. Bostina a iesit de pe teren intr-un cor de huiduieli, fanii din Ghencea taxindu-l pentru trecerea in sefan cel Mare. (Catalin Gheorghiu)

Amenzi de cite 5.000 de euro?
sefii din stefan cel Mare au luat foc dupa esecul de aseara. Surse autorizate sustin ca Borcea si Turcu intentioneaza sa-i amendeze pe Niculescu si compania cu cite 5.000 de dolari pentru prestatia din Ghencea. Aceeasi suma le fusese promisa elevilor lui Walter Zenga pentru un succes in fata Stelei.

Borcea, nervos
Cristi Borcea a avut doua iesiri nervoase aseara. Prima, in minutul 65. Imediat dupa reusita lui Neaga, oficialul "ciinilor" nu s-a putut abtine si s-a ridicat iritat de pe scaun, parasindu-si loja pentru citeva zeci de secunde. La fel a procedat Borcea si dupa ce Zenga a decis sa-l schimbe pe Ropotan. Presedintele executiv s-a ridicat, a plecat si a revenit dupa citeva minute.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează