FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV

Ricardo Machado a devenit cel mai bun marcator străin al Braşovului: "Vreau să fac următorul pas în carieră, să joc în Europa"

Articol de - Publicat sambata, 04 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 04 octombrie 2014 17:30

Ricardo Machado, fundaşul de 26 de ani al lui FC Braşov, a marcat împotriva celor de la CSMS Iaşi, 2-0, cel de-al nouălea gol pentru "stegari" în toate competiţiile, record absolut al formaţiei pentru un jucător străin.

- Cum te simţi, ştiind că ai devenit cel mai bun marcator străin care a evoluat vreodată la FC Braşov?
- Sînt mîndru să mă alătur istoriei clubului. Ne antrenăm mult la fazele fixe, iar de obicei în astfel de situaţii un fundaş înscrie destul de mult. Sper să continui să marchez.

- Cît de mult?
- Păi, ar fi bine să dau măcar 5 goluri, la fel ca acum două sezoane.

- Eşti fundaş, dar se vede că îţi place jocul ofensiv. Ai jucat vreodată atacant?
- Îmi place golul, întra-devăr şi să urc în atac. Cînd eram mai tînăr am jucat de cîteva ori şi pe poziţii mai avansate. Dacă vreodată, în caz de avarie, antrenorul are nevoie de mine, n-o să dau înapoi şi aştept propunerea lui.

- Eşti şi căpitanul echipei de o perioadă, chiar dacă sînt mulţi jucători români cu experienţă în lot...
- Asta e o responsabilitate şi mai mare. Cînd eşti fotbalist străin trebuie să arăţi că vii cu un plus şi să fii mai responsabil decît jucătorii autohtoni. Dar avem un grup fantastic, care îmi uşurează mult munca. Sîntem prieteni şi sînt mîndru de colegii mei, dar şi de antrenor şi conducere, care mi-au acordat încredere punîndu-mă căpitan de echipă.

- Ai mai bine de 3 ani de cînd eşti la Braşov. Ce planuri de viitor ai?
- Trebuie să fiu sincer. Am de gînd să fac următorul pas în carieră, să pot juca în competiţiile importante. Pentru asta, e clar că trebuie să fac un sezon bun la Braşov şi sper să fie aşa. Dacă nu voi pleca la finalul campionatului, însă, nu va fi nici o problemă, pentru că mă simt bine la Braşov, care este casa mea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează