FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Riccardo Piscitelli dezvăluie cum se menține în formă în această perioadă: „Keto-diet, interval training și psihic sănătos”

Riccardo Piscitelli, Dinamo
Riccardo Piscitelli, Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2020 14:32

Riccardo Piscitelli, 26 de ani, a explicat pentru Gazetă cum este carantina pentru el, departe de familia aflată în focarul de COVID-19 din Italia, și a oferit metode de a parcurge încercarea vieții pentru colegi și români.

- Riccardo, cum decurge viața ta, printre străini, în plină pandemie de coronavirus?
- În primul rând, n-o iau în tragic. Da, este prima dată, din câte am înțeles, după Al Doilea Război Mondial, când avem tot felul de interdicții, trăim ceva unic, s-a nimerit să bifăm noi asta în această viață. În al doilea rând, chiar dacă e un cuvânt care sună periculos acum, sunt pozitiv, optimist pe cât se poate, încerc să controlez ceea ce pot, adică să stau acasă și să am o viață cât mai sănătoasă.

- Cum se traduce acest ultim detaliu?
- Am apelat, de nevoie, la un nou stil de antrenament. Psihic, am analizat ce am făcut bine, ce am făcut rău în acest an competițional, ca să fiu mai puternic de la începutul pregătirii. Cum se spune: „Ce nu te omoară te face mai puternic". De la tot felul de lucruri minore la cele majore. Până la antrenamente, am îmbrățișat dieta ketogenică. Fără carbohidrați, fără paste, pun baza pe pește, diverse tipuri de carne, mai light, semințe, iar legume doar o dată pe zi. Important e să fiu fit și organismul să funcționeze ca și cum aș duce un stil de viață normal. Și am mai făcut în aceste prime două săptămâni de carantină trei zile de detoxifiere, fructe și legume, fără a fi gătite.

- Antrenamente?
- Interval training, câte o oră, intens, pe zi. Am un antrenor personal, care-mi spune ce să fac, direct de la Milano. Și mai am și un program social și de antrenamente, cu bunul meu amic, Jacopo Viola, foarte cunoscut în social media, fost coleg la AC Milan.

Riccardo Piscitelli: „Citesc și mă uit la filme din care înveți ceva"

- În afara fotbalului, să zicem așa, cu ce-ți mai omori timpul?
- Citesc. Uite, ultima oară am citit o carte a lui Marco Montemagno, foarte cunoscut la nivel global, în ceea ce privește digital working. Mai mă uit și la filme pe Netflix. Ultima peliculă care mi-a plăcut este „Il Buco", adică „The Platform", nou intrat în rețea. M-a răvășit filmul acesta spaniol. Este despre o viață trăită într-un spațiu închis, cu oameni ce-și arată adevăratul spirit în lupta pentru mâncare și pentru supraviețuire. Te lovește: e destul de apropiat de ceea ce trăim, în anumite momente, în zilele noastre. Îmi plac chestiile din care poți să înveți ceva pentru viața ta.

- Familia ta locuiește în Lombardia. Cum mai sunt părinții?
- Sunt OK. Au respectat exact indicațiile autorităților. Sunt din Serragno. Vorbim zilnic. Mai nou, au voie să iasă din casă, e un mic pas înainte spre revenirea la normalitate.

- Când crezi, simți că se pot relua antrenamentele în Liga 1?
- Sunt pregătit sufletește și mental că nu vor începe de pe 16 aprilie... Nu știu să fac estimări acum, să-mi dau cu părerea, doar sper într-un miracol ca să ne recăpătăm viețile dinainte.

- Când crezi, simți că se poate relua viața normală?
- Mda, adică să nu ne mai panicăm față de cei cu care interacționăm că poate au ceva. E o întrebare la care orice ți-aș răspunde nu e conform cu realitatea. Va fi o criză.

- La fiecare nivel.
- Nu știm ce va fi din vară, în privința salariilor, a locului de muncă. Acum, ne păzim viața!

- Tu crezi că vei mai continua la Dinamo?
- Mă concentrez, repet, pe ceea ce pot controla acum. Ce va fi, cum va fi, numai Dumnezeu știe!

600 de mii de euroeste cota italianului, conform transfermarkt

6 meciuria strâns Riccardo fără să primească gol în Liga 1

24 de partidea adunat Piscitelli în tricoul roș-albilor, încasând 33 de goluri

VIDEO. #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește și alte știri despre Liga 1:

Un titular de la CFR Cluj, declarații controversate după ce l-a refuzat pe Becali: „Dacă n-aveam școală, 100% semnam cu FCSB!”

FCSB, gata să dea prima lovitură » Înlocuitorul lui Cristi Bălgrădean poate veni GRATIS la vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează