FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Rîpă e convins că la vară îşi va trece în palmares al doilea titlu de campion: "Reghe, ajută-mă!"

Cornel Rîpă a fost adus la Steaua pentru a acoperi postul de fundaş dreapta.
Cornel Rîpă a fost adus la Steaua pentru a acoperi postul de fundaş dreapta.

Articol de , - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 ianuarie 2013 20:24

Cornel Rîpă (23 de ani) recunoaşte că nu se află, din punct de vedere fizic, la nivelul noilor lui colegi şi cere sprijinul antrenorului.

- Cornel, cum e primul contact cu Steaua?
- Sînt fericit şi mă simt bine... Mă bucur că s-au rezolvat problemele şi am ajuns în cantonamentul echipei.

- Ai aşteptat mult acest moment?
- Nu am aşteptat mult, domnul Becali mi-a promis că se rezolvă şi aşa a şi fost. Îmi doream să ajung la Steaua, iar dumnealui a fost singurul care m-a sunat.

- Cum au fost negocierile?
- Simple. N-am stat pe gînduri, am semnat imediat.

- MM Stoica spunea că trebuie să-i dovedeşti că s-a înşelat, pentru că el nu te-a dorit!
- Domnul Stoica poate avea dreptate, dar totul va fi în mîinile mele şi totul depinde de mine, de cum mă voi pregăti şi de ceea ce voi arăta pe teren.

"Nu eram stelist, ci gălăţean"

- A fost mai bine că ai venit acum?
- Pentru mine era un pas greşit dacă ajungeam la Steaua abia din vară, fiindcă stăteam degeaba şase luni la echipa a doua a Oţelului. Acum mă simt mult mai confortabil.

- Erai fanul Stelei înainte, aşa cum susţin mulţi jucători cînd ajung aici?
- Nu pot să zic că ţineam de mult cu Steaua. Eu sînt gălăţean şi ţineam cu Oţelul, dar dacă Steaua mi-a oferit această posibilitate, normal că acum sînt stelist şi voi da totul pentru noua mea echipă.

- E o presiune în plus faptul că eşti singur pe postul de fundaş dreapta?
- Nu e o presiune neobişnuită, pentru că fotbalul se joacă în general sub presiune. Ştiam la ce să mă aştept aici, aşa că nu mă interesează acest aspect.

- Reformulez, eşti fericit că nu are cine să-ţi ia locul în echipă?
- Nu am venit aici să mă bucur de răul cuiva! Îi doresc lui Georgievski să revină cît mai repede pe teren! Sîntem toţi o echipă şi ştiu că nu e deloc plăcut să fii accidentat.

- Din punct de vedere fizic cum stai?
- Vom vedea.... Vă daţi seama, cînd nu te pregăteşti în compania unei echipe, ci singur, cum am făcut eu, e greu să fii la acelaşi nivel cu cei care se pregătesc în grup.

"Aştept titlul de campion!"

- Toată lumea are mari aşteptări de la tine...
- Nu mă hazardez să vorbesc, rămîne de văzut. Eu trebuie să mă pregătesc şi vom vedea ce va fi în viitor.

- Stă liniştită Steaua în "dubla" cu Ajax acum, că ai ajuns la echipă?
- Nu-mi place să vorbesc înainte. Trebuie să mă pregătesc foarte bine, sînt dornic de afirmare şi e normal să mă gîndesc şi la meciul cu Ajax. Domnul Reghecampf va avea grijă de mine şi sînt pregătit să joc.

- Eşti pregătit să intri, miercuri, în meciul cu Ferencvaros?
- Stafful va decide dacă voi juca. Dacă se va apela la mine, normal că voi intra pe teren şi voi da totul.

- Au crescut şansele să ajungi acum la echipa naţională?
- E normal. Cînd am venit la Steaua, m-am gîndit şi la acest aspect. Poate de aceea am ales Steaua, deşi existau şi variante din străinătate. Acum mă voi gîndi doar la culorile clubului şi ştiu că aici nu există niciodată locul doi. Există numai locul unu, avem o mentalitate de învingători acum şi mă gîndesc la această echipă.

- Vine titlul 24?
- E normal să aştept titlul de campion cu Steaua, după cel pe care l-am cucerit cu Oţelul.

"Rîpă e mult sub Nica"
Dumitru Dragomir a vorbit despre transferul la Steaua al lui Cornel Rîpă, pe care îl consideră mult sub Constantin Nica de la Dinamo: "Ăsta de la Dinamo este mult peste Rîpă, peste toţi fundaşii din Liga 1. Eu zic că au făcut o afacere bună dinamoviştii, e tînăr, mai are 10 ani de jucat, nu au făcut afacere proastă. Rîpă e bun, şi eu îl luam, dar nu e peste Chipciu".

Acesta le-a dat steliştilor un sfat, aducerea lui Marius Pena, 27 de ani, tot de la Oţelul: "Pena este cel mai bun vîrf din România! Cine îl va lua va sparge, e vîrf de atac de meserie. Şi tînăr, ştie bine fotbal".

"Mă ştiam cu majoritatea colegilor de la noua mea echipă şi sînt bucuros că am ajuns aici. E un sentiment aparte să îmbraci tricoul Stelei" (Cornel Rîpă, fundaş Steaua)

"Cu Rîpă, Steaua a făcut cea mai bună afacere. Din ţară e tot ce putea lua mai bun pe partea dreaptă" (Ioan Andone)

"Rîpă va demonstra că e un fundaş dreapta mult mai bun ca Georgievski" (Petre Grigoraş)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Azi, amical cu Ferencvaros
Jucătorii Stelei joacă astăzi ultimul meci de pregătire din cantonamentul spaniol. Roş-albaştrii vor întîlni de la 20:30 echipa maghiară Ferencvaros în cadrul turneului "Football Impact". Meciul va fi transmis în direct pe Look TV. Echipa va reveni în România mîine, iar duminică va decola spre Turcia, unde mai are programate încă şase meciuri amicale. Adversari vor fi Split (Croaţia), Sturm Graz (Austria), Dinamo Moscova (Rusia), Mlada Boleslav (Cehia), Slovan Bratislava (Slovacia) şi Jablonec (Cehia).

Rusescu nu pleacă!
Chiar dacă e dorit de Sevilla, Raul Rusescu a fost blocat de către Gigi Becali, care nici nu vrea să audă de plecarea golgeterului Ligii 1. "Nu pleacă nici un jucător de la Steaua! Am spus-o de o sută de ori şi tot nu înţelege lumea. Cum să îl vînd pe Rusescu? Nu vînd nici un jucător în plină campanie. Noi avem alte planuri la Steaua, campionat, Liga Campionilor", a spus patronul Stelei la GSP TV.

Revine Tătăruşanu
Laurenţiu Reghecampf a detaliat ieri situaţia lui Chiricheş şi Tătăruşanu. "Vlad a căzut cu degetul în pămînt la un duel cu Nikolici, aşa s-a accidentat. Putea să joace şi cu Dinamo Kiev, dar am preferat să-l menajăm pentru a nu se întîmpla ceva mai grav. Şi Tătăruşanu putea juca, dar am decis să-l menajăm pentru meciul cu Ferencvaros. Nu mai are nici o problemă", a spus Reghe la DigiSport.

Reghe contrazis de Becali
Andrei Prepeliţă a avut o evoluţie rezonabilă cu Dinamo Kiev, după ce cu Celtic jucase slab, în ambele meciuri ca fundaş dreapta. Reghecampf spune că "Prepe" rămîne o soluţie pentru acest post. "Prepe va juca de la meci la meci mai bine. Nu e postul lui fundaş dreapta, dar e un jucător inteligent şi am mare încredere în el. El ne poate ajuta pe acest post", a spus Reghecampf. În schimb, Gigi Becali are altă părere: "Să uitaţi de Prepeliţă fundaş dreapta! Nici nu se pune problema să mai joace acolo".

Un nou scandal pentru Becali?
Dumitru Dragomir a ţinut să-i dea replica lui Gigi Becali, cel care afirmase că şeful LPF se va retrage din fotbal în 2014. "Gigi Becali să-şi vadă de treaba lui, dacă stă în partidul unde s-a dus, dacă mai rămîne în politică! Să-şi vadă de treaba lui şi să mă lase, că eu nu-mi dau cu părerea despre cariera lui. Îi transmit să nu mai vorbească despre mine", a reacţionat şeful Ligii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
andystar
andystar  •  23 Ianuarie 2013, 15:34
Postat de ovidiu_3003 pe 23 Ianuarie 2013, 08:00

Ma miram de ce vorbesti cu ...nu ne intereseaza ...pai la cate conturi ai ...esti mai numeros decat un card de lebede ...

Esti cel mai mare gunoi din lume !

andystar
andystar  •  23 Ianuarie 2013, 14:15
Postat de ovidiu_3003 pe 23 Ianuarie 2013, 07:29

Buna dimineata lebadare ..,.ce mananci la micul dejun ? Gat de lebada ?

Futuutii mortiii taii de clonat !

rapid87
rapid87  •  23 Ianuarie 2013, 10:12
Postat de terminatorul2 pe 23 Ianuarie 2013, 09:01

Și tu aportofelelor !! : ))))

si tu a limbii romane analfabetule:)))) prost rau terminatoru asta ( k majoritatea suporterilor stelisti) ,in tarc k voi ovinelor!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează