FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

VIDEO Craiovenii nu au renunțat la primul loc » Rivaldinho: „Știu că lumea nu ne bagă în seamă, dar eu cred în titlu”

Rivaldinho a marcat un gol și a reușit alte 3 assist-uri pentru olteni în 20 de etape
Rivaldinho a marcat un gol și a reușit alte 3 assist-uri pentru olteni în 20 de etape

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 10:00 / Actualizat joi, 16 martie 2023 10:46

Brazilianul Rivaldinho, 27 de ani, este de părere că CSU Craiova, cu Eugen Neagoe la cârmă, are șanse la campionat și vine să dea lovitura pe Național Arena contra FCSB.

- Riva, cine e mai aproape să-și îndeplinească obiectivul: Universitatea Craiova campioană sau Dinamo revenind în Liga 1? 
- Ooo, întrebare grea. Mai greu e să câștigi un titlu, joci cu echipe foarte bune. Trebuie să te menții sus. Pe când dacă te lupți la promovare, ai și varianta locului 2. Mai ai și varianta de a câștiga la baraj. E greu și pentru CFR Cluj să mai câștige o dată, darămite pentru Craiova.

Gică Craioveanu crede că CS Universitatea Craiova are încă șanse la titlu: „Cu granzii ne simțim bine”
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Gică Craioveanu crede că CS Universitatea Craiova are încă șanse la titlu: „Cu granzii ne simțim bine”

- Noaptea, când pui capul pe pernă, te gândești la cum ar fi să fii campion cu Craiova? 
- Da. Eu sunt sigur că ar fi o nebunie dacă luăm titlul. Nu e ușor, dar ar fi senzațional pentru toți. Pentru oraș, pentru zonă. Cât timp vom mai avea chiar și 1 la sută șanse să fim campioni, eu voi crede. Știu că lumea nu bagă în seamă Craiova la titlu, dar eu cred în acest obiectiv.

- Ce v-ar mai trebui? 
- E greu de spus. Ne antrenăm bine, facem jocuri bune, trebuie să fim mai constanți. Cel care va fi cel mai constant, va fi campion. Nu poți zice că este o echipă mai bună ca alta. Nu trebuie să câștigăm un meci, apoi să pierdem, apoi iar să câștigăm și tot așa. Dacă vrei să fii campion, trebuie câștigat fiecare meci.

Rivaldinho: „Pentru oraș, ar fi frumos să fie și FCU în play-off”

- Ai vrea să fie și FCU Craiova în play-off? 
- Pentru suporteri, pentru oraș, ar fi frumos să fie și FCU Craiova în play-off. Pentru mine, important e să fim noi bine, să câștigăm fiecare meci, în rest, mi-e indiferent cine e în play-off.

- Veți rezista la presiunea din play-off? 
- Trebuie să rezistăm. Presiune va fi și pe ceilalți. E fotbal. Doar unul câștigă, noi trebuie să căpătăm această mentalitate de a învinge meci de meci.

- Ce mesaj ai avea pentru suporterii lui Dinamo
- Apreciez lucrurile pe care le fac pentru un club de tradiție, ar fi frumos să se întoarcă în Liga 1. Știu că fanii au salvat Dinamo să nu ajungă în faliment. Eu am fost fericit la Dinamo, îmi pare rău de situația în care a ajuns, dar să fie puternici.

- Și pentru suporterii Craiovei? 
- Să fie alături de noi, cu ei suntem mai puternici. Galeria e un jucător în plus pentru noi. Dacă suporterii vor continua să fie alături de echipă, avem o șansă în plus la titlu.

Hagi pentru mine a fost senzațional! M-a luat de jos, mi-a dat mâna, o să-i mulțumesc toată viața mea. Îmi plac gândurile sale din fotbal, iar ceea ce face, cu bugetul de acolo, e senzațional. Îl respect mai mult decât mult, m-a ajutat enorm în viață

- Rivaldinho, jucător CS U Craiova

6goluri și un assist a adunat brazilianul la Dinamo în 37 de meciuri

Rivaldinho despre România:

  • „Iubesc țara asta, România, mai ales că primul copil mi s-a născut aici. Este a doua mea casă. Lumea mă iubește în România, mă ajută” 
  • „Familia mea se simte bine, indiferent că e vorba de București, Constanța sau Craiova. Totul este OK. Nu am avut niciun moment negativ. Și românii, și brazilienii sunt la fel, au gena latină. Ne asemănăm și în bune, și în lucruri mai puțin bune” 
  • „În fotbal, nu înțeleg de ce echipa națională a României nu crește! Talent și calitate există, nu înțeleg. Știu că acum mulți ani, când juca Hagi, România se putea lupta și cu Brazilia” 
  • „Mai am un an și jumătate contract la Craiova, țara îmi place, liga la fel, am respectul oamenilor, sper să continuu cel puțin până în 2024” 
  • „Am sosit prima dată în România în iarna lui 2017, nu credeam că e o țară așa de frumoasă, iar oamenii atât de prietenoși. Mulți din afară mă întreabă: „Cum e România?”. Eu le răspund: „E total invers de cum știți voi!”

15goluri și 4 assist-uri a strâns atacantul pentru Farul în 43 de partide

Citește și alte știri din Liga 1: 

„Am venit la «Procesul Etapei»?” » Nicolae Dică, iritat de întrebările lui Panduru + „Asta m-a făcut să plec de la FCSB!”

Varga a intervenit imediat și l-a pus la punct pe Balaj: „Eu am ultimul cuvânt, că eu plătesc!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
EdsonArantes
EdsonArantes  •  16 Martie 2023, 19:43
Postat de ionescugeorge77 pe 16 Martie 2023, 13:25

Edson de unde le scoti ?...pe cine citezi ?

Adam Clayton Powell Fost Membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  16 Martie 2023, 13:25
Postat de EdsonArantes pe 16 Martie 2023, 12:29

"Credinţa e un risc şi un pericol. Certitudinea nu poate deveni credinţă...."

Edson de unde le scoti ?...pe cine citezi ?

legio.sud
legio.sud  •  16 Martie 2023, 13:12
Postat de ionescugeorge77 pe 16 Martie 2023, 12:04

Riva este un jucator esential pentru noi si spune lucruri adevarate daca batem fcsb si apoi avem continuitate suntem campioni ...

Respect Rivaldihno !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează