FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Farul și Rapid se înfruntă pentru un vârf din Superligă! Hagi i-a relansat cariera

Rivaldinho, stânga, foto: Imago
Rivaldinho, stânga, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 00:30

Rivaldinho, 28 de ani, s-a despărțit la începutul acestei săptămâni de Universitatea Craiova, a reziliat de comun acord contractul cu oltenii. Totuși, viitorul fiului legendarului Rivaldo are toate șansele să fie în România, în Superligă. 

Este apreciat în campionatul nostru și, în plus, atacantul brazilian se simte bine în România, alături de familia sa. Tocmai de aceea ar agrea să continue în primul eșalon. Este monitorizat de diverse echipe de top, iar reprezentanții săi vor discuta detaliile în perioada următoare.

Firma lui Dumitru Dragomir presează Dinamo pentru datorii la cazare. Cât trebuie să plătească alb-roșiii
Dinamo
Firma lui Dumitru Dragomir presează Dinamo pentru datorii la cazare. Cât trebuie să plătească alb-roșiii

Adrian Mutu l-a adus la Dinamo și în România. Îl vrea și Hagi

Conform informațiilor Gazetei Sporturilor, doi dintre oamenii care au influențat cariera fotbalistică a lui Rivaldinho, Adrian Mutu, respectiv Gheorghe Hagi, sunt tentați să reia colaborarea cu vârful sud-american. Astfel, brazilianul ar putea evolua din proximul sezon fie la Rapid București, fie la Farul. Din nou în luptă pentru titlu!

Adrian Mutu, actualul antrenor al giuleștenilor, l-a adus pe Rivaldinho la Dinamo în ianuarie 2017, pe vremea când "Briliantul" era directorul general al "câinilor". Până atunci, fiul celebrului Rivaldo bifase doar formații obscure din țara sa. 

Mutu vrea să atace câștigarea campionatului în proximul sezon și ar putea să-l ajute pe brazilian să-și revină fotbalistic, după ce a fost mai mult rezervă în tricoul „juveților". Mutu a avut un demers reușit și cu un alt atacant, Marko Dugandzic, unul dintre golgeterii campionatului, după un sezon nereușit la CFR Cluj.

27de meciuri a adunat brazilianul în tricoul oltenilor în acest sezon, marcând un gol și oferind 3 assist-uri

3trofee a cucerit Rivaldinho în carieră: Cupa Ligii cu Dinamo (2017), Cupa României cu Viitorul (2019) și Supercupa Poloniei cu KS Cracovia (2021)

Rivaldinho a strălucit sub comanda „Regelui"

De asemenea, și Gică Hagi a avut o influență pozitivă asupra lui Rivaldinho. "Regele" l-a adus mai întâi împrumut de la Levski Sofia, apoi l-a transferat definitiv la Viitorul. Brazilianul a impresionat sub conducerea sa, astfel că în august 2020 Cracovia l-a achiziționat pentru 300.000 de euro.

De fiecare dată când a vorbit despre Hagi, Rivaldinho a avut numai cuvinte de laudă: "Este fantastic, un om care a avut o influență majoră asupra carierei mele. Am avut atâtea de învățat de la el. Este o legendă a fotbalului pe plan mondial, conectat 24 de ore doar la sport, un adevărat pasionat".

În următoarele săptămâni, Rivaldinho va analiza oportunitățile ce vor fi pentru a-și continua cariera în Liga 1, mai ales că este monitorizat și de alte echipe din primul eșalon.

15goluri în 43 de meciuri a strâns sud-americanul la Viitorul, echipa lui Hagi, mai având și 4 assist-uri

Ce a spus Riva după despărțirea de Craiova:

  • „Acum, în perioada următoare, voi vedea ce se va întâmpla. Mie îmi place foarte mult România"
  • „Familia se simte minunat aici. Probabil, vor apărea diverse oportunități în scurt timp. Ori din România, ori din străinătate. Mulțumesc Craiovei și suporterilor Universității. Să ne revedem sănătoși"

Florinel Coman e gata să plece de la FCSB! De ce depinde transferul atacantului: „Sunt pregătit pentru pasul afară!”

Rivaldinho dă din casă după „divorțul” de CSU Craiova: „Am avut ofertă de 600.000 de euro și nu m-au lăsat să plec!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
superdaniel72
superdaniel72  •  06 Mai 2023, 14:25

Sincer nu am nimic cu el, il respect si atit... Dar de Craiova nu a fost, si a avut multe oportunitati, la inceput...

Str82HeIL
Str82HeIL  •  06 Mai 2023, 07:21

Petarda de fotbalist... nu are ce cauta la Rapid

corectu
corectu  •  06 Mai 2023, 07:18

Farul este mai bună ca Rapid.Pronostic 1.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează