FOTBAL  »  Superliga  »  GREȘELI

Rivalele Stelei țipă: afară de pe podium! 8 greșelile pro Steaua în 11 etape! Lista și ce s-ar fi întâmplat dacă arbitrajul era corect

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2016 10:21

Scandal după scandal cu Steaua în prim-plan. De fiecare dată, pe teme de arbitraj. Roș-albaștrii sunt lideri după 11 etape, dar sunt contestați de toată lumea.

GSP.RO a analizat prestația arbitrilor din meciurile Stelei. În 5 partide, formația roș-albastră a avut parte de erori mari de arbitraj în favoarea ei.

Etapa 2: VIITORUL - STEAUA 1-3

  • În minutul 16 al partidei, George Găman trebuia să îl elimine pe Momcilovici. Fundașul Stelei l-a faultat pe Purece, dar a văzut doar cartonașul galben, deși se impunea roșu.

Etapa 3: Steaua - Chiajna 1-0

  • În minutul 77, Achim a marcat golul victoriei, dar mingea a ajuns la el după ce Alex Tudorie l-a împins pe Mamele, iar acesta nu a putut respinge corect mingea. Dan Lăzărescu, fost arbitru, a analizat faza și a spus că Alexandru Tudor a greșit grav pentru că nu a acordat fault în atac.

Etapa 5: Steaua - Dinamo 1-1

  • În minutul 14 al meciului, arbitrul Radu Petrescu nu i-a dat al doilea galben lui Gabi Tamaş, pentru un fault clar la Gnohere, într-o fază în care a lăsat jocul să continue.

Etapa 10: FC Voluntari - Steaua 2-3

  • Acest meci a fost unul dintre cele mai controversate ale sezonului. În minutul 51, Ovidiu Hațegan a acordat eronat un penalty pentru Steaua,  la scorul de 1-1, după ce De Amorim a căzut ușor în careu, fără să existe contact.
  • Golul victoriei steliste, marcat de Momcilovici, a venit după o lovitură liberă acordată cu mare ușurință, după ce Muniru a căzut în duel cu Filipov.
  • În plus, și golul de 1-1, marcat de Adi Popa, a fost unul contestat. Ilfovenii au acuzat că mingea a părăsit terenul înainte să ajungă la mijlocaș.

Etapa 11: Steaua - CSU Craiova 2-1

  • Derby-ul pentru primul loc în Liga 1 a fost decis de arbitraj. În minutul 75, Radu Petrescu, după ce s-a consultat cu asistentul Ghinguleac, a decis să acorde penalty pentru Steaua, după un henț al lui Acka. E de discutat dacă se dă henț sau nu la această fază, dar cert este că acțiunea se petrece în afara careului.
  • În finalul partidei, în minutul 89, oltenii au cerut un penalty, după un duel între Tamaș și Nuno Rocha.

ACUZE DE "ARBITRAJ ȘMECHERESC"

În plus, în meciul din etapa a 7-a, cu Astra, 1-0, giurgiuvenii au acuzat dur maniera de arbitraj a lui Marius Avram, despre care au spus că "a arbitrat șmecherește". Giurgiuvenii au reclamat faptul că Junior Morais a fost eliminat eronat în finalul partidei, după o fază în care nu trebuia să se acorde fault.

Avram a fost atunci criticat și de Adrian Porumboiu, care a spus că" a fost depășit de joc și de miza partidei". 

Ar ieși de pe podium

Dacă Stelei i s-ar scădea punctele obținute după greșelile de arbitraj care au dus la marcarea unor goluri, echipa lui Reghe ar avea 19 puncte, cu 7 mai puțin decât are acum. Astfel, formația roș-albastră ar fi pe locul 4, la egalitate cu FC Botoșani.

"Toate delegările sunt cu tentă, sunt contra noastră și favorizează o altă formație. Nu uitați de istoricul lui Deaconu cu Steaua, «cazul Bricheta». A mai făcut și junioratul în Ghencea. Peste toate, nu este recomandat prin performanțe pentru funcția pe care o ocupă în cadrul CCA" oficialii dinamoviști despre Alexandru Deaconul, vicepreședintele CCA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (231)
946305785408618
Bercea Marin  •  04 Octombrie 2016, 18:16

Acesta e nivelul de pregatire al arbitrilor. Nu sunt de vina echipele si patronatele acestora.Dezavantajate sunt toate echipele din cauza arbitrajelor, azi esti avantajat maine e randul tau sa fi dezavantajat, Unde sa cerem un arbitraj corect ? Echipele , unde sa apeleze ? Ce face CCA ? Gresesti=Platesti. Eu nu vad acest fenomen la La CCA.

jony1973
jony1973  •  04 Octombrie 2016, 16:56

Becali si-a dat seama ca numai *** (vezi "energizantele"), cu ajutorul Prodancei cu jucatorii impresariati de ea nu se poate castiga un campionat (vezi sezonul trecut) si a inceput impreuna cu DEACONU-BRICHETA sa umble si la arbitraj. Eu stiu ca Gigi vrea numai BANI, dar prin hotiile lui fotbalul va avea numai de suferit (vezi 0-5, vezi echipa nationala, etc.). LUATI ATITUDINE PENTRU UN FOTBAL CURAT!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jony1973
jony1973  •  04 Octombrie 2016, 16:52

Singura solutie: inlaturarea lui DEACONU-BRICHETA din fruntea arbitrajului romanesc. Hotiile FCSB sunt prea pe fata! Ar trebui ca toti conducatorii celorlalte formatii care se lupta cu Steaua (FCSB) sa ia atitudine! Altfel vor ramane prostiti in continuare.

Vezi toate comentariile (231)
Comentează