FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Robert Dumitru - dat afară! » Prima victimă de lux a lui Ion Crăciunescu în rîndul arbitrilor

Robert Dumitru, care va împlini în mai 38 de ani, mai avea la dispoziţie 7 ani pentru a arbitra la nivelul Ligii 1
Robert Dumitru, care va împlini în mai 38 de ani, mai avea la dispoziţie 7 ani pentru a arbitra la nivelul Ligii 1

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 22 martie 2012 20:34

Şefii CCA îi reproşează "centralului" braşovean că din cauza relaţiei apropiate pe care o are cu Vasile Avram a avantajat-o în mod premeditat pe Astra în meciul de la Cluj.

Nu meciul Oţelul - Dinamo a decapitat un arbitru, deşi au existat acuzaţii extrem de dure la adresa lui Istvan Kovacs, ci o altă partidă din această etapă. "Centralul" meciului U Cluj - Astra 3-1 a produs prima decizie majoră din mandatul lui Ion Crăciunescu.

Robert Dumitru a fost exclus din arbitraj, decizie care a fost luată ieri după ce s-au revăzut imaginile din prima repriză, cînd Robert Dumitru nu l-a eliminat pe Ricardo, de la Astra, deşi acesta a făcut un fault clar chiar sub ochii arbitrului. Crăciunescu a hotărît să nu-l mai delege la nici un meci pe Dumitru, în primele 3 eşaloane, atît timp cît el va fi preşedinte la CCA.

De ce a luat comisia o astfel de măsură extremă? Pentru că Ion Crăciunescu şi colaboratorii săi aveau informaţii că Robert Dumitru e un apropiat al lui Vasile Avram, fostul şef al comisiei, care acum activează în conducerea Astrei. Cum eroarea a fost una extrem de clară, greşeala a fost pusă pe seama relaţiei pe care "centralul" o are cu Avram, astfel că Robert Dumitru a fost acuzat de şefii CCA de arbitraj părtinitor cu bună ştiinţă.

Sezonul trecut, favoritul lui Avram
Cît timp a fost la CCA, Vasile Avram a văzut în Robert Dumitru un "central" de top. L-a delegat aproape la fel de mult ca şi pe fiul său, Marius, braşoveanul avînd nu mai puţin de 23 de jocuri oficiate la Liga 1.

11 ani au trecut de cînd Robert Dumitru a debutat în Liga 1, se întîmpla în iunie 2001, la meciul Gaz Metan - Steaua 1-3

10 meciuri a arbitrat Robert Dumitru în acest campionat, cele mai importante fiind Vaslui - Dinamo 3-1 şi Petrolul - Steaua 0-2, meci suspendat din cauza violenţei spectatorilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
redsef2005
redsef2005  •  23 Martie 2012, 20:51

Hai să ne aducem aminte toţi cum a arbitrat Robert Dumitru numai campionatul ăsta meciurile Vaslui - Dinamo, când nu a dat penalty clar cu eliminare pentru Dinamo, şi Vaslui - Astra, când a inventat un penalty ridicol pentru Vaslui! Se impunea odată şi odată să zboare afară unul dintre nenorociţii cei mari!! Următorul pe listă e escrocul de Deaconu, sluga ciobanului, care nu ştie nici dracu' ce mai caută în arbitraj după "brichetă" şi mai nou după Steaua - Braşov, când a dat cel mai odios 11 metri posibil la simularea ordinară a lui Mihai Costea!!!

criss25
criss25  •  23 Martie 2012, 13:16

Da voi ati vazut vreun comunicat de la CCA sau ceva de genu sau va luati dupa un ziarist de 2 lei care face praf toti arbitrii, numai azi am vaz 2 articole scrise de el si nu cred ca sunt tocmai conforme cu realitatea nici unu din ele. ZIARISTI DE 2 LEI :(((

znupii
znupii  •  23 Martie 2012, 10:39

eu am fost la meci. Arbitrii au fost penibili la unele faze. tin minte ca tusierul a indicat OUT pentru AStra, dar mingea era o jumate de metru in teren, nici macar nu intra in discutie ca era pe linie sau ceva, moment in care au izbucnit in ras o gramada de suporteri spectatori

Vezi toate comentariile (11)
Comentează