FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo vrea să dea o lovitură de proporții » Bucureștenii negociază cu Robert Prosinecki

Dinamo se află în negocieri cu Robert Prosinecki (54 de ani), fostul mare internațional croat, pentru preluarea postului de antrenor, rămas vacant după plecarea lui Ovidiu Burcă (43 de ani).
Dinamo se află în negocieri cu Robert Prosinecki (54 de ani), fostul mare internațional croat, pentru preluarea postului de antrenor, rămas vacant după plecarea lui Ovidiu Burcă (43 de ani).

Articol de , - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 13:30 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 14:06

Dinamo se află în negocieri cu Robert Prosinecki (54 de ani), fostul mare internațional croat, pentru preluarea postului de antrenor, rămas vacant după plecarea lui Ovidiu Burcă (43 de ani). 

Marți, 28 noiembrie, trupa din „Ștefan cel Mare” a anunțat plecarea de la echipă a lui Ovidiu Burcă, tehnicianul care a readus-o pe Dinamo în Liga 1 după o pauză de un sezon. 

Liviu Ciobotariu i-a dat răspunsul lui Dinamo » Ce decizie a luat fostul antrenor de la Sepsi
DINAMO
Liviu Ciobotariu i-a dat răspunsul lui Dinamo » Ce decizie a luat fostul antrenor de la Sepsi

Oficialii clubului alb-roșu au început să alcătuiască o listă cu posbili înlocuitori. Printre aceștia se numără Florin Bratu, Ionuț Badea, Florin Maxim, antrenor la Corvinul, și Liviu Ciobotariu. Ultimul a refuzat-o pe Dinamo, pentru că ar vrea să dea curs unei oferte din Arabia Saudită. 

Dinamo negociază cu Robert Prosinecki

Conducerea lui Dinamo s-a reorientat între timp către un străin, iar alegerea șefilor clubului este croatul Robert Prosinecki, fost mare internațional, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua Roșie Belgrad și fost mijlocaș la Real Madrid și FC Barcelona, scriu cei de la Digi Sport. Informația a fost confirmată și de sursele GSP.

Croatul este liber de contract din luna septembrie, când s-a despărțit de NK Rudes, formație din prima ligă din țara natală, unde a avut un palmares de 1 egal și 6 înfrângeri în 7 meciuri. 

Robert Prosinecki și-a început cariera de antrenor la naționala Croației, în iulie 2006, când a fost secundul lui Slaven Bilic. A activat, după aceea, ca „principal” la Steaua Roșie Belgrad, între decembrie 2010 și august 2012, reușind să câștige o Cupă a Serbiei. 

Au mai urmat experiențele de la Kayserispor (două mandate), naționalele Azerbaidjanului și Bosniei, Denizlispor, Olimpija Ljubljana, iar în luna iulie a acestui an a fost numit pe banca lui NK Rudes. 

Robert Prosinecki, CV în care se regăsesc Real Madrid, FC Barcelona și Steaua Roșie Belgrad

Robert Prosinecki și-a făcut junioratul la Dinamo Zagreb, formație cu care a câștigat 3 campionate și o Cupă a Croației. S-a transferat după aceea la Steaua Roșie Belgrad, echipă cu care a cucerit 3 titluri în Iugoslavia, o Cupă a Iugoslaviei și o Cupă a Campionilor Europeni. Sârbii au învins-o în finală pe Marseille la loviturile de departajare. 

A urmat experiența în fotbalul spaniol, unde a jucat la Real Madrid, Real Oviedo, Barcelona și Sevilla. Cu Real Madrid a câștigat o Cupă și o Supercupă a Spaniei, iar cu Barcelona Cupa Cupelor, în 1997. 

A revenit după aceea la Dinamo Zagreb, în 1997. A mai evoluat la HRV Dragovoljac, Standard Liege (Belgia), Portsmouth (Anglia), Olimpija Ljubljana (Slovenia) și NK Zagreb. S-a retras în 2004. 

VIDEO. Ovidiu Burcă comentează titulatura primită înaintea meciului cu FCSB: „Sunt groparul bazei viitorului lui Dinamo. Dacă așa arată groparii, ca mine, îi doresc lui Dinamo cât mai mulți gropari”

Citește și: 

Bombă! Celebrul Marco Simone ar putea antrena în Liga 1 » Patronul a confirmat: „Da, există discuția asta” + A pregătit-o pe AS Monaco

Andrea Compagno e dispus să rupă contractul cu FCSB: „Dacă domnul Becali vrea să scape de mine, îmi fac bagajele! Nu vreau să fur bani de la el”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (24)
istet10
istet10  •  01 Decembrie 2023, 20:01
Postat de Bebe71 pe 01 Decembrie 2023, 14:47

Cât de slab manager sa fii, sa crezi ca dacă aduci un nume de fost mare jucător , care nu a confirmat pe nicăieri ca antrenor dar care îți ia măcar 250000 de euro pe an , o sa ai rezultate . Mai bine plătești 4-5 jucatori decenti cu 60000 de euro pe an si întărești cu adevărat echipa . Cum a mai spus cineva aici , nu Burca e problema . Jucătorii sunt de divizia B . Nici acolo nu au rupt gura târgului dar au ajuns chinuit la baraj si au beneficiat si de un adversar in degringolada cum era fc Argeș si toată lumea a inceout sa viseze . Nu sunt dinamovist dar nici antidinamovist Iubesc sportul , fotbalul in particular si țin cu orice echipa românească care e construită pe baze solide . Fiecare pasare pe limba ei piere spune o vorba . Nu poți sa-ti tot furi singur căciula an la rând si sa te aștepți sa renaști . Din ce sa renaști din blaturi si combinații cu jucatori care au umplut buzunarele unor samsari de fotbal ?

Slabi? Dezinteresati. De fapt au ei ceva interese...

mihaisev
mihaisev  •  01 Decembrie 2023, 16:53

Acționarii ăștia habar nu au ce fac. Este clar că sunt total pe dinafară. Eu cred că nici nu vor să salveze echipa de la retrogradare pentru că am impresia că nu o pot susține în Liga 1 și din cauza asta aduc un antrenor ca ăsta. Eu cred că ei nici nu au crezut că pot promova și când sau trezit promovați au fost luați prin surprindere și acum fac tot posibilul să ducă echipa înapoi în B.La asta mă duce cu gândul toate acțiunile astea care le fac. Ori sunt prea proști și nu se pricep la fotbal ori o fac cu bună știință .Au crezut că vin proștii să bage bani și ei să îi administreze și acum nu știu ce să mai facă că nu vine nimeni să investească. Ăștia sunt Cortacero 2.Și ăla a fost tot la fel a luat echipa și a crezut că vin investitori și a luat țeapă.

redbuldog
redbuldog  •  01 Decembrie 2023, 15:51

Bhaaa,actionari de mucava,trezitizaaaaa...!Ca si performante in antrenorat, Prosinecki este acum sub Burca,pai ce faci te arunci din ,,lac in put",lasati experimentele astea paguboase,aduceti un dog cu pedigre,da-ti libertate si buget de transferuri,ca sa mai puteti salva ceva,altfel aleluiaa si ne vedem la matineu...!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează