FOTBAL  »  Superliga  »  SONDAJ

Slabă sau foarte slabă? Ce cred românii despre naționala României și cum au răspuns la întrebarea „Care este continuatoarea Stelei?”

Aproape 60% dintre românii chestionați într-un sondaj Avangarde consideră că echipa națională a României este de valoare slabă sau foarte slabă +36   FOTO
Aproape 60% dintre românii chestionați într-un sondaj Avangarde consideră că echipa națională a României este de valoare slabă sau foarte slabă

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 16:54 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 17:54

Aproape 60% dintre românii chestionați într-un sondaj Avangarde consideră că echipa națională a României este de valoare slabă sau foarte slabă. 43% se declară suporteri FCSB, iar 49% simt că vicecampioana României este continuatoarea Stelei istorice. În continuare, celelalte concluzii.

Într-un moment complicat pentru fotbalul românesc, în care suntem fără echipă în grupele competițiilor europene iar naționala nu mai reușește de multă vreme performanțe notabile, majoritatea românilor simt că nivelul primei reprezentative este jos și că este nevoie de schimbări în fruntea fotbalului autohton.

Un sondaj realizat de grupul de studii socio-comportamentale Avangarde la comanda Digi24 scoate la iveală câteva concluzii interesante.

A venit răspunsul sârbilor! Mesajul afișat la Belgrad, după banner-ul controversat de la România - Kosovo
RĂSPUNS
A venit răspunsul sârbilor! Mesajul afișat la Belgrad, după banner-ul controversat de la România - Kosovo

Aproape 60% dintre români simt că naționala României este slabă sau foarte slabă

În primul rând, întrebați care este valoarea echipei naționale de fotbal a României, 38% dintre respondenți au opinat cu aceasta este „slabă”. 20% au fost și mai rezervați, „foarte slabă”, în timp ce numai 16% au răspuns că naționala este în prezent „bună”.

Cine sunt văzuți drept vinovații principali pentru această situație? 

  • 40% arată cu degetul Federația Română de Fotbal, condusă de Răzvan Burleanu;
  • 23% dintre oameni îi văd vinovați pe patronii și finanțatorii cluburilor;
  • 11% blamează Guvernul;
  • 11 % Liga Profesionistă de Fotbal, cea care guvernează SuperLiga;
  • 15% - altcineva/nu pot aprecia/nu știu/nu răspund.

Referitor la FRF, 69% dintre românii chestionați consideră că lucrurile mergeau mai bine cu Mircea Sandu în fruntea Federației, iar 48% cred că înlocuirea președintelui Răzvan Burleanu ar fi benefică. 14% nu consideră că se impune schimbarea acestuia, iar 38% au răspuns că nu pot aprecia ori au refuzat răspunsul.

FCSB, echipa preferată de români

Din concluziile sondajului reiese că FCSB rămâne cea mai iubită echipă din România, cu 43% dintre respondenți declarându-se fani ai clubului patronat de Gigi Becali. Urmează la mare distanță rivalele Dinamo și Rapid, care împreună adună mai puțin de jumătate din voturile „roș-albaștrilor”.

Cea mai iubită echipă din România:

  • FCSB - 43%;
  • Dinamo - 11% ;
  • Rapid - 8%;
  • Universitatea Craiova - 7%;
  • Farul - 4%;
  • CFR Cluj - 4%;
  • CSA Steaua - 4%;

Tot pe placul roș-albaștrilor din prima ligă este procentajul răspunsurilor la întrebarea „Care este continuatoarea Stelei?”. 

  • 49% cred FCSB este continuatoarea Stelei;
  • 8% susțin că CSA are acest statut;
  • 43% nu au răspuns / nu au putut aprecia.

Sursa citată menționează că sondajul a fost realizat telefonic, prin participarea a 815 persoane care urmăresc fotbalul intern. Marja de eroare este 3,4%.

53%dintre respondenți consideră că primăriile și Consiliile Județene nu ar trebui să finanțeze echipele de fotbal profesionist. Doar 18% sunt de părere opusă

Citește și: 

Ultimele detalii despre viitorul stadion Dinamo: „3 pași, aproximativ 3 luni”

Mijlocașul lui FCSB s-a accidentat și este incert pentru meciul cu Farul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (90)
iobag
iobag  •  16 Septembrie 2023, 00:30
Postat de fcsarbitri pe 15 Septembrie 2023, 20:38

Am omis sa-ți răspund despre organul olfactiv, nu mă interesează în ce scop îl folosești, dacă te ajută la nevoie nu este problema mea.

Va puteti calma ca e meci egal, amandoi sunteti prosti. Doar ca el e ceva mai semidoct si tu mai neiesit din casa.

fcsarbitri
fcsarbitri  •  15 Septembrie 2023, 20:38
Postat de dr.jivago pe 15 Septembrie 2023, 17:40

Am sa incerc sa te sprijin sa evoluezi un pic... Pe langa faptul ca esti agramat ,esti fix si incult... Incerci sa fii vizibil dar de fapt esti un caraghios.. "Patruconsonate" cu care ne mananci nervii ... " consonat" exista doar in mintea ta.. Consonanta e altceva dar cred ca vocabularul tau nu-l include... Ai grija la pleonasme: " argumente justificative"! Dar nu mai pierd timpul, prada e bogata.. P.S. ,, En passant" vad ca educatia iti joaca feste.. Cu organul gustativ ( limba) inexistent ptr tine ai lasat-o balta... As fi putut incheia cu :" à bon entendeur , ilustra loaza"! Dar reformulez: iti doresc numai bine!

Am omis sa-ți răspund despre organul olfactiv, nu mă interesează în ce scop îl folosești, dacă te ajută la nevoie nu este problema mea.

fcsarbitri
fcsarbitri  •  15 Septembrie 2023, 20:35
Postat de luciann pe 15 Septembrie 2023, 13:29

Ma, esti culmea, eu am inteles f. bine, ce spui tu acolo e o aberatie! Aia sunt 43% dintr-o suta, nu din aia 49%! Recapituland, ai un procent 100% format din: 49% (cei 43% fcsbisti/stelisti + 6% alti suporteri) care cred ca FCSB e Steaua, ai un alt procent de 8% (csatisti probabil plus neutri) care cred ca FCSB e Steaua, si un ultim procent 43% (neutri) care nu stiu ce sa creada sau n-au vrut sa se pronunte! Deci ai 49% + 8% + 43% = 100%! Clar pana aici? Deci stelisti/fscbisti sunt tot 43% oricum ai da-o! 43 dintr-o suta, nu 43% din 49% cum aberezi tu acolo!

tu n-ai înțeles și nu te învinuiesc în totalitate deoarece și prezentarea sondajului lasă loc de interpretări. ai și tu dreptatea ta când afirmi că acel procent de 43% este luat dintr-un întreg(100 %) doar că acel întreg de 100% este considerat ca fiind acei 49 % repondenți care au considerat că fcsb este steaua(în acest procent sunt incluși și suporterii altor echipe care, din punctul lor de vedere cred că fcsb este steaua) . tu, suporter fcsbist ofereai un răspuns la întrebarea:,, fcsb este steaua? " care intra în procentajul acelor 43% neutri? eu cred că da. în opinia ta, câte persoane aflate în procentajul neutru de 43% sunt fani fcsb? sigur sunt sub marja de eroare. mi-e greu să cred că vreun suporter fcsbist evită să răspundă că fcsb este steaua, părerea mea, dar te-ai gândit că mulți nu sunt interesați de fotbal? ți-ai pus și întrebarea asta? acum ai înțeles(dacă vrei dar este f. logic) de ce calculul procentual realist este realizat pe procentul de 49 % al respondenților ca fcsb e steaua? ca și tine, acel procent de 8% pt. csa steaua îl exclud ca să nu existe dubii.

Vezi toate comentariile (90)
Comentează