FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2022 12:31 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 14:54

Greșelile lui Lucian Rusandu din FCSB – Farul 2-0 au adus din nou în discuție problemele grave de arbitraj din Liga 1 și lipsa VAR-ului în România.

Dincolo de valoarea scăzută a multor arbitri, una dintre cauze este și lentoarea cu care FRF și LPF implementează noile tehnologii. România este printre ultimele țări din Europa care vor avea un sistem VAR funcțional! Aproape toate campionatele din jurul nostru, inclusiv țări mai sărace decât noi, beneficiază deja de arbitraj video, în timp ce noi încă ne pregătim! Gazeta Sporturilor a publicat o reprezentare grafică șocantă pe pagina 1 ziarului de azi, iar titlul de pe copertă a fost "Doar noi și Marea Neagră nu avem VAR". 

Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”
Așa arată prima pagină a ediției de azi a Gazetei Sporturilor

Situația VAR: abia din iulie, adică ultimii din Europa

Liga 1 continuă să funcționeze fără VAR, lucru care nu se întâmplă în țări din jurul nostru. Nu mai puțin de 11 campionate din zonă au implementat acest sistem: Ungaria, Bulgaria, Serbia, Croația, Polonia, Ucraina, Rusia, Turcia, Austria, Grecia, Cehia.

Vassaras sfidează fotbalul românesc! 3 situații scandaloase în arbitraj
ARBITRI
Vassaras sfidează fotbalul românesc! 3 situații scandaloase în arbitraj

În momentul de față, CCA a intrat în faza finală privind certificarea VAR: simulările pe teren cu diverse situații în care e nevoie de intervenția celor din cabina VAR. 

După acest pas, care va fi finalizat la finalul lunii aprilie, CCA va aștepta avizul FIFA și IFAB, după care e nevoie de punerea la punct a tuturor stadioanelor pentru a suporta implementarea VAR. Cei de la CCA, FRF și LPF dau asigurări că primul meci la care va fi activ arbitrajul video va fi Supercupa României, care se va disputa pe 2 sau 3 iulie..

Clasamentul din Liga 1, influențat de arbitraje

Pe parcursul actualului campionat, în nu mai puțin de 4 partide FCSB a fost sprijinită din plin de arbitri, jumătate dintre acestea fiind conduse de Rusandu. În schimb, CFR a câștigat două partide cu erori pro.

Într-un clasament virtual, dacă n-ar fi existat nicio greșeală gravă de arbitraj, distanța dintre CFR și FCSB ar fi fost acum mai mare: 9 puncte.

  • Per total, în tot acest sezon, luând în calcul și alte jocuri în care s-au mai produs greșeli pro-FCSB, dar roș-albaștrii nu s-au impus, dar și pe cele în care echipa a fost clar dezavantajată, în sezonul regulat FCSB ar fi terminat cu 3 puncte mai puțin. Ar fi avut 59
  • Fără cele 4 puncte, câștigate cu ajutorul arbitrilor, CFR ar fi terminat primele 30 de etape cu 72 de puncte. Ar fi intrat cu 36 în play-off, unde a câștigat prima rundă, 3-1 cu Voluntari.

Topul celor mai avantajate echipe în acest campionat

CLUBERORI PROERORI CONTRA
Rapid146
FCSB159
CSU Craiova1712
Voluntari95

Topul celor mai dezavantajate echipe

CLUBERORI PROERORI CONTRA
Botoșani612
Chindia612
Mioveni812
FCU Craiova911

VIDEO Florin Chivulete, după arbitrajul haotic al lui Rusandu în FCSB - Farul: „Se poate evita acest episod”

Citește și: 

EXCLUSIV Verdictele CCA în cazul Rusandu » „Dacă era deștept, așa ar fi procedat” + Exemplu identic din Premier League pro-Rusandu

Momente uluitoare cu Lucian Rusandu » Un fotbalist povestește: „Un adversar mi-a rupt ligamentul și meniscul, iar arbitrul zicea să mă ridic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
gepeto
gepeto  •  17 Martie 2022, 13:42

poate ni-l a ukraina pe al lor. FCSB? Rapid?sa sara postacii ca dinamo e singura echipa comunista care era privilegiata. PS: Rapid e echipa muncitoreasca, creata de muncitori care erau sub urmarirea serviciilor romane ca suspecta de propaganda bolsevica

108808261708421
Francisco Dascal  •  16 Martie 2022, 19:06
Postat de Francisco Dascal pe 16 Martie 2022, 17:28

CITESTE ultima propozitie a lui" 8_ani_fara_titlu" si al patrulea cuvant a figurat si la mine,*** desteptule care moderezi aiurea.

Ba blegule, caposule.ciumegule,ciobane,gazetar (moderator) de 2 bani wtf. sub nas.Nu am scris cuvantul si iar ai moderat chiar daca lipseau 4 litere iar la el e posibil sa fie redactat.Esti varza zero baratule .DE CAND E VAR in MAREA NEAGRA????Iti trec ultima propozitie a lui "8_ani_fara_titlu"NU exista in EUROPA campionat mai corupt ca al nostru!!!!!!!!!!!!!!!

2106063943052176
Nelu Covrijay  •  16 Martie 2022, 19:06

Intre alea gri is Germania si Italia, dar si Moldova si Belarus. Alea au sau n-au, sau nu aveti date? Sau doar vi s-a terminat verdele?

Vezi toate comentariile (46)
Comentează