FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA - SUEDIA

ROMÂNIA - SUEDIA // VIDEO + FOTO România s-a reunit azi la Mogoșoaia! 15 jucători sub comanda lui Contra: „Batem Suedia și la startul meciului cu Spania suntem calificați”

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2019 21:25

România se pregătește pentru dubla cu Suedia (15 noiembrie) și Spania (18 noiembrie) din preliminariile EURO 2020, iar azi a avut loc reunire. Selecționerul Cosmin Contra rămâne optimist, chiar dacă recunoaște că atât el, cât și jucătorii sunt sub presiune maximă pentru confruntarea cu Suedia.

Ca de fiecare dată, și la reunirea de aseară au fost prezenți doar o parte dintre "tricolori", 15 dintre cei 24 de jucători convocați pentru meciurile cu Suedia și cu Spania. În tribune au fost să-i vadă doar vreo 25 de copii de 8-10 ani, fotbaliști la Sportul București, care au făcut parte și din rândul celor 30.000 cu Norvegia. Fiecare puști avea un pliculeț în mână, cu un mic suvenir de Crăciun pregătit pentru Contra și compania. 

Alibec, mai cu fes  

Vremea a fost bună și o temperatură plăcută, de 17 grade Celsius, iar Denis Alibec, revenit la națională după o absență de doi ani, a fost singurul care s-a antrenat cu fes pe cap. Doar Burcă, Deac, T. Băluță, Mitriță și Fl. Niță s-au antrenat mai tare, ei nejucând în această ultimă etapă. Contra i-a supervizat. În rest, după o alergare ușoară, ceilalți "tricolori" au avut un program mai lejer, stretching și tenis de picior. 

La exercițiile de finalizare, mai ales din centrările la firul ierbii, puține mingi și-au atins ținta. Multe au ajuns sus și departe, amuzându-i pe copii. La miuța doi la doi, pe teren de 20 de metri, au ieșit însă goluri spectaculoase. A fost ultima repriză de zâmbete. A început numărătoarea inversă pentru decisivul cu Suedia. 

Mesajul lui Contra: „Batem Suedia și la startul meciului cu Spania suntem calificați” 

Cosmin Contra e de mult în febra meciului cu Suedia: „Dacă avem aceeași atitudine ca în partida cu Norvegia și vom fi mai inspirați pe faza de atac, e clar că putem să câștigăm fără probleme acest meci. Suedia e o echipă mult mai sudată, mai compactă. Dar am mare încredere că acești băieți ne pot califica la Euro”.

Mesajul lui către jucători e clar: „Le-am spus tuturor că dacă învingem Suedia, la startul meciului cu Spania suntem calificați la Euro. Apoi depinde de noi să păstrăm acel rezultat de egalitate și în partida de la Madrid. Avem nevoie nu doar de magia lui Mitriță, Alibec sau Budescu, ci de magia tuturor, pentru că trebuie să jucăm perfect și în defensivă. E presiune, e un meci decisiv, dar sper să fie o presiune pozitivă”. 

„Anul acesta am tot jucat meciuri de totul sau nimic. E clar că e presiune când vrei ceva. Iar noi vrem să câștigăm, să ajungem la Euro” 
Ciprian Deac, mijlocaș România  

Jucătorii prezenți la reunirea de la Mogoșoaia: Fl. Niță, S. Lung, Bancu, Ad. Rus, Burcă, I. Cristea, Toșca, T. Băluță, Cicâldău, Deac, Budescu, Al. Mitriță, Fl. Coman, Alibec, G. Pușcaș 

Ce au scris unii dintre jucători la întrebarea „Ce ne trebuie pentru victorie cu Suedia?” 

Budescu - Dorință 
Toșca - Noroc 
Alibec - Goluri 
Coman - Unitate 
I. Cristea - Determinare 
Fl. Niță - Încredere 
Al. Mitriță - Personalitate 
Burcă - Curaj 
Deac - Forță

CLASAMENTUL ÎN GRUPA ROMÂNIEI

CITEȘTE ȘI:

Veste bună primită de suporterii „tricolorilor” înainte de meciul cu suedezii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
252325509051324
Ionita Ilie  •  12 Noiembrie 2019, 08:30

Sanse mici de calificare , foarte greu cu sudezii si destul de greu cu norvegienii ...mingea este rotunda , dar conteaza cine o dirijeaza ...asa ca sperante vagi ......nu prea din pacate . Oricum HAI ROMANIA !!!!!1

maccsero
maccsero  •  11 Noiembrie 2019, 22:46

Cu Deac îi facem praf! Crește mușchiul pe el de două palme. Dacă strânge mingea între palme, se sparge. Cu piciorul se descurcă el mai greu.

10202683081238764
Radu Irimia  •  11 Noiembrie 2019, 07:37

Ce caută fosila asta de Deac în naționala?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează