FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 2-1

Romera a explicat cum a obținut penalty-ul decisiv cu FCSB: ”Am fost inteligent”

Spaniolul și domnișoara, plus ursulețul de pluș violet // Foto: Alex Nicodim
Spaniolul și domnișoara, plus ursulețul de pluș violet // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2017 00:00

Romera a explicat cum a obținut penalty-ul decisiv și a dezvăluit trăirile din timpul partidei și de după: ”N-aș vrea să joc vreodată împotriva colosalei galerii dinamoviste”.

José Antonio Romera Navarro a contribuit la ambele penalty-uri. Mai întâi, a centrat decisiv pentru Nemec, faultat în careu de Bălașa, apoi, în prelungiri, a obținut lovitura de la 11 metri ce-a făcut diferența.

Încă sub imperiul sentimentelor Derby-ului, spaniolul de 29 de ani a oferit un interviu Gazetei. A fost la fel de direct precum în duelurile câștigate cu Florin Tănase și De Amorim.

- Spune un singur cuvânt care să sintetizeze meciul de luni seară!
- Extaz!

- Hai să vorbim despre faza din prelungiri când De Amorim a avut acea intervenție asupra ta! Care-i punctul tău de vedere?
- Eu n-am revăzut faza pe video, dar sunt sută la sută sigur că a fost fault asupra mea și, logic, se impunea penalty. Nu știu dacă adversarul a atins mingea, dar e clar că piciorul meu l-a lovit. Eu, inițial, așa cum am judecat în acele fracțiuni de secundă, mă gândeam să încerc șutul. N-aveam ce pierde, simțeam că pot face ceva. Mi-am dat seama că voi fi închis de Amorim și parcă mai era cineva, l-am văzut cu coada ochiului cum are de gând să atace, și-atunci am fost inteligent.

- Poți detalia?
- M-am gândit că mă va faulta, fiindcă de tras la poartă aveam șanse minime, astfel că am căutat să-mi pun piciorul meu stâng între al lui și minge. Am vrut să protejez balonul. Restul, ați văzut.

"Pe FCSB nu trebuie s-o lași să joace"

- Și acum ce șanse aveți la titlu?
- Nu e chestia că facem vreun joc, că nu spunem că tragem la titlu, deși noi o facem. Pur și simplu, mergem la Cluj să luăm 3 puncte. Pe acest final de campionat, putem termina sezonul bine sau foarte bine! Nu avem presiune ca alții, jucăm fotbal și vedem la final pe ce loc vom încheia campionatul.

- Care a fost cel mai de speriat adversar de la FCSB?
- N-aș putea nominaliza doar unul, ar fi incorect. Alibec, Boldrin, Tănase sunt băieți deștepți, care știu fotbal, buni și la finalizare, și jucători de ultima pasă. Cu cei de acolo trebuie să stai aproape de adversar, să nu-i lași să joace fotbal.

- Cum s-a simțit atmosfera din teren?
- Colosal. Eu n-aș vrea să joc vreodată împotriva galeriei lui Dinamo! Parcă aș vrea și eu o dată să trăiesc un astfel de meci din tribună. Suporterii noștri sunt printre cei mai tari din Europa, sunt forța noastră.

- Avem o fotografie cu tine la final și o domnișoară cu un ursuleț de pluș. Ce este?
- Chiar n-o cunosc pe domnișoara respectivă. Mă bucuram după meci pe gazon și, vrum!, am simțit că-mi zboară un ursuleț de pluș pe lângă ureche. L-am luat și mă uitam la el, nu pricepeam ce caută acolo. Și-a venit tipa respectivă, cred că era fan al lui Dinamo. "E al meu, e al meu". OK, i l-am dat. Cred că am făcut și o mișcare de dans cu fata respectivă. A fost amuzant.

Semnează prelungirea

- Tu ce faci, continui?
- Am semnat vara trecută pe un an plus opțiune de prelungire. Încă nu am semnat prelungirea, dar, în principiu, ne-am înțeles. Trebuie să vorbesc la club, să reglăm. Nu sunt probleme, doar că n-a fost timp de așa ceva.

- Cum te simți la Dinamo, în România?
- Foarte bine acum. Am trecut peste niște momente mai delicate. Dar nu poți fi întotdeauna în formă de top. Eu cred că am arătat că merit să fiu fotbalist la Dinamo. Și voi demonstra în continuare.

"Țin cu Atletico Madrid, sper să ia Champions League, ar fi cazul. Eu sunt din Valencia, nu prea am cum să țin cu Real. Fotbalul trebuie să-i recompenseze pe «plăpumari»"
José Antonio Romera

"Luni a fost unul dintre cele mai tari meciuri din viața mea. Nu pot să înțeleg nici acum cât de intens pot trăi fanii o asemenea confruntare"
José Antonio Romera

"Derby-ul din România e genul de meci în care orice secundă contează. Cel de acum a fost peste celelalte pe care le-am trăit până azi"
José Antonio Romera

"N-am făcut declarații extravagante că vrem titlul sau Champions League, am stat în banca noastră și am muncit. Și s-ar putea să fim surpriza frumoasă a campionatului"
José Antonio Romera

2goluri și un assist are Romera pentru Dinamo, în 35 de meciuri

5echipe are spaniolul în palmares: Levante B, Gandia, Dukla Praga, Jablonec și Dinamo

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1329519933750202
Andreea Birbic  •  03 Mai 2017, 13:00

bravo romera

Vezi toate comentariile (1)
Comentează