FOTBAL  »  Superliga  »  HUNEDOARA

Romulus Gabor laudă Academia lui Hagi și centrele FRF. "Se întîmplă lucruri formidabile!"

În trecut, Gabor a mai pregătit formații precum Corvinul, Apulum Alba Iulia, Poli Timișoara și CS Deja, toate în divizia secundă // Foto: Cornel Biholari (Hunedoara)
În trecut, Gabor a mai pregătit formații precum Corvinul, Apulum Alba Iulia, Poli Timișoara și CS Deja, toate în divizia secundă // Foto: Cornel Biholari (Hunedoara)

Articol de - Publicat miercuri, 21 octombrie 2015 00:00

Romulus Gabor, "Balon de Aur" al CM de tineret din 1981, a împlinit 54 de ani şi are o dorinţă ascunsă.

Romulus Gabor, fosta glorie a Corvinului Hunedoara, a împlinit săptămîna trecută 54 de ani. Actualmente observator în Liga 1, Romică e o prezență insolită la jocurile lui FC Hunedoara alături de alte foste vedete ale "corbilor". În weekend a fost prezent la jocul pierdut cu ASU Poli, 0-3.

"La ora actuală, Hunedoara - orașul - e la pămînt din toate punctele de vedere, mă îndoiesc că în următorii ani sau în viitorul apropiat va putea nu neapărat să revină la nivelul la care a fost, ci măcar să ajungă să se bată la promovare în Divizia A. Nu sînt pesimist, însă nu se întrevede nimic bun. Dacă economic orașul va fi mai bogat, atunci se pot gîndi la sportul de performanță și nu numai la fotbal", începe Gabor. Hunedoara e doar pe 8 în "C", încă un an pierdut.

"Gică face un lucru formidabil"

Deși au trecut zeci de ani de cînd Corvinul impresiona la cel mai înalt nivel, foștii colegi de "sub furnale" au păstrat vechile legături de prietenie. Sîmbătă, Romulus a luat loc lîngă Remus Vlad. "M-ar bate gîndul să revin în antrenorat, dar trebuie să ai și ce antrena, cît de cît să faci ceva, nu doar să te faci că antrenezi. Atunci, mai bine stai deoparte".

Văzut drept cel mai bun tînăr de perspectivă din lume prin cucerirea "Balonului de Aur" la CM pentru tineret din 1981, turneu la care s-a clasat pe 3 cu "naționala" României, Gabor a vorbit și despre generațiile actuale de juniori: "Toată lumea blama perioada dinainte de 1989, dar se investea foarte mult. Se creau condiții... Ceea ce face Hagi e un lucru formidabil. La fel, ceea ce încearcă Federația prin aceste centre de excelență, de la Timișoara, Tîrgu Mureș".

"E binevenită calificarea la Euro. A fost puţin chinuită pentru că s-au egalizat valorile în fotbalul continental, însă efectele pozitive sînt de netăgăduit"
Romulus Gabor

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  21 Octombrie 2015, 15:32
Postat de Palcau Ovidiu pe 21 Octombrie 2015, 12:53

voi mitici din asta lume stati aici si ascultati ,asta-i omul si romanul cu cel mai mare trofeu capatat.era sa UIT 1986 mare trofeu fara britanici si broscani...corvinul-*** 3-1 la pauza ,corvinul-dinamo 2-0,corvinul-rapid 9-0.....

prietene hundorean, la voi in zona aia sunt mai multi moldoveni decat gasesti la .....brasov (de olteni nici nu mai vorbesc ca aia deja sunt de-ai locului), iar Romulus Gabor ca fotbalist a fost zero barat, un fel de Mitea sau Florin Costea.......nascut talent, mort speranta..

1552028481725614
Panda Sorin  •  21 Octombrie 2015, 13:54

Greseala lui a fost ca n-a vrut sa plece de la Corvinul. A preferat o viata boema, ca si Dobrin dealtfel, la Hunedoara jucand doar din talent, fara prea multa munca.

937693286297963
Palcau Ovidiu  •  21 Octombrie 2015, 12:53

voi mitici din asta lume stati aici si ascultati ,asta-i omul si romanul cu cel mai mare trofeu capatat.era sa UIT 1986 mare trofeu fara britanici si broscani...corvinul-*** 3-1 la pauza ,corvinul-dinamo 2-0,corvinul-rapid 9-0.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează