FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Rotaru nu așteaptă doar titlul de la Petev: ce obiectiv i-a mai trecut patronul Universității în contract

Ivaylo Petev/ foto: Cristi Preda (GSP) +5   FOTO
Ivaylo Petev/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 12:13 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 22:01

Patronul juveților, Mihai Rotaru, așteaptă ca Ivaylo Petev să promoveze cât mai multe talente de la Academia în care numai în 2022/2023 a băgat peste 1,4 milioane de euro. La Dinamo Zagreb, bulgarul i-a promovat pe Dominik Livakovic, Borna Sosa și Dani Olmo, vânduți apoi cu 41 de milioane de euro.

După debutul cu dreptul pe banca Universității, 1-0 cu Dinamo, Ivaylo Petev a avut două săptămâni la dispoziție să-și cunoască mai bine jucătorii. Totodată, din informațiile Gazetei, s-a interesat și a avut mai multe discuții cu responsabili Academiei, fabrica de talente a "leilor", de unde patronul Mihai Rotaru speră ca tehnicianul bulgar să promoveze cât mai multe la prima echipă.

Cum a profitat Dinamo Zagreb de pe urma lui Petev

Petev este recunoscut drept un antrenor "cu ochi" pentru jucătorii foarte tineri. A pus temeliile cubului care este astăzi Ludogoreț, iar la Dinamo Zagreb, în sezonul 2016 - 2017, a promovat la prima echipă 3 jucători pe care, ulterior, clubul a luat în total 41,65 milioane de euro.

Incredibil! Puștiul care marca pentru Craiova în Europa League s-a lăsat de fotbal la 21 de ani și și-a deschis o spălătorie de lux » Era considerat „giuvaierul generației sale”
CSU CRAIOVA
Incredibil! Puștiul care marca pentru Craiova în Europa League s-a lăsat de fotbal la 21 de ani și și-a deschis o spălătorie de lux » Era considerat „giuvaierul generației sale”

Doi sunt internaționali croați "la zi": portarul Dominik Livakovic, 22 de ani la vremea respectivă, vândut în vară de Dinamo cu 6,65 milioane de euro, lui Fenerbahce, și fundașul Borna Sosa, 18 ani în 2016, devenit și el internațional croat și cedat lui VfB Stuttgart în 2020, contra 6 milioane de euro.

Dar cei mai mulți bani i-a făcut multipla campioană a Croației cu Dani Olmo. Actualul internațional spaniol era în lotul echipei mari din 2015, însă în 2015/2016 a jucat extrem de puțin. Petev, în schimb, i-a dat mai multe șanse și mijlocașul iberic a profitat. Iar în 2020, clubul a luat 29 de milioane de euro, din vânzarea lui la RB Leipzig.

+1 FOTO

Universitatea a băgat peste 1,4 milioane de euro în Academie în 2022/2023

Acest model de business își dorește și Rotaru. Iar așteptările sale sunt mari, pentru că alocă Centrului de copii și tineret un buget de peste un milion de euro pe sezon. În 2022/2023, acesta s-a ridicat la peste 1,4 milioane și a dat și roade. Academia a fost singura din țară cu echipe în semifinalele competițiilor naționale, la toate categoriile de vârstă!, și a bifat două finale.

Una câștigată, 3-1 cu UTA în Liga de Tineret, alta pierdută, la Under 16: 1-2 cu Farul. De asemenea, a jucat două meciuri pentru locul 3, la U15 și U17. Apoi, câștigătoarea Ligii de Tineret, pregătită de Ștefan Florescu, a întâlnit-o în toamnă pe Partizan Belgrad, în UEFA Youth League (0-1, 0-4).

Gașpăr, Lăpădătescu și Barbu sunt primii vizați

Dintre elevii lui Florescu, portarul Matei Goga, fundașul Florin Gașpăr, mijlocașul Robert Lăpădătescu și extrema David Barbu sunt așteptați să treacă la nivelul următor, sub comanda lui Ivaylo Petev. Ei se și pregătesc, prin rotație, cu echipa mare.

Promovarea lor ar însemna o bilă albă pentru cei care lucrează la Academie. Și nu sunt deloc puțini. Vorbim de 17 antrenori, doi preparatori fizici, doi antrenori cu portarii, medic, asistent, fizioterapeut, un nutriționist și un mental coach.

15 echipe, 300 de jucători în total!

Toți aceștia deservesc 12 echipe de băieți și trei de fete, de la echipa a doua, activă în L3, până la Under 6. Cu toții sunt în jur de 300, copiii și echipa secundă, iar cel mai în vârstă jucător este Robert Neață, 20 de ani. Dintre ei, 40 sunt din afara Craiovei, dar au asigurate cazarea și masa la căminul liceului Matei Basarab, unde au și bucătar, și nutriționst.

Nici învățătura nu e neglijată. Fiecare copil frecventează școala pe care o dorește, antrenamentele tuturor echipelor sunt fixate în funcție de orar, dimineața sau după-amiaza.

Altfel spus, o adevărată "uzină", pusă la punct până în cele mai mici detalii, la dispoziția primei echipe. Iar Rotaru așteaptă ca Petev să-i valorifice cât mai bine "produsele".

9jucători de la propria Academie au fost promovați în utimii 10 ani la prima echipă a Universității: Vladimir Screciu, Andrei Ivan, Jovan Markovic, Laurențiu Popescu, Ștefan Baiaram, Ștefan Vlădoiu, Atanas Trică, David Sala și Marian Danciu

Top 5 Academii din Liga 1

ClubulPunctaj FRF 
1. Farul95.7 
2. FCSB88.6 
3. U Cluj85.8 
4. CSU CRAIOVA85.7 
5. FC Voluntari85,3 

VIDEO Superliga - Etapa XVII » Match Preview FCU Craiova - Sepsi

Mai puteți citi:

Eșec cu FCSB = adio Burcă?! Reacție în studio: „Nu mai există răbdare”

Mirel tună și fulgeră după „șocul” cu Olăroiu: „Nu pot trece peste greșelile făcute”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tsv1860munchen
tsv1860munchen  •  24 Noiembrie 2023, 19:11
Postat de kub4a pe 24 Noiembrie 2023, 18:31

:)))) ce articol ! Bun de iUmor !

Ia zi mă tu ce academie are mărin, că v am dat decât 23-0 la feminin! Circ de om ce ești, ai zis că nu mai calci pe aici dacă nu revine peluza la meciuri, ori cum bannerul e sub cheie la gogoașă nici că va mai fi la vreun meci

kub4a
kub4a  •  24 Noiembrie 2023, 18:31

:)))) ce articol ! Bun de iUmor !

parachioara5
parachioara5  •  24 Noiembrie 2023, 15:32

...da...oricum titlu a fost acordat Rapidului ...nu avem ce sa mai asteptam de la campionat...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează