FOTBAL  »  Superliga  »  ALBA IULIA - STEAUA 2-1

Rui Duarte şi Ezequias vin în Ghencea, la schimb cu Pleşan şi Surdu

Ezequias, FC Brasov
Ezequias, FC Brasov

Articol de - Publicat luni, 03 mai 2010 00:00

Steaua dă jucători de atac la schimb cu fundaşi laterali. "M-am înţeles pentru un schimb de jucători.

Dau doi şi iau doi, dar nu vreau să spun nume, fiindcă am promis că ţin secret totul!". Gazeta a aflat amănuntele afacerii: Pleşan (27 de ani)  şi Surdu (26 de ani) sînt roş-albaştrii implicaţi în tranzacţie. Steaua îi împinge în Ardeal ca să-i primească pe doi dintre cel mai bine cotaţi apărători de bandă din Liga I: Rui Duarte (29 de ani) şi Ezequias (29 de ani).

Primul e portughez, joacă fundaş dreapta şi a ieşit în evidenţă ca un fotbalist bun, dar indisciplinat, care întîrzie frecvent să revină în România, aproape după fiecare vacanţă. Ezequias e brazilian, evoluează pe partea opusă a defensivei şi l-ar înlocui în Ghencea pe veteranul Petre Marin, aflat la final de contract. Ambii stranieri ai Braşovului ar fi titulari de bază la Steaua, fiindcă "militarii" pierd după ultima etapă majoritatea oamenilor din apărare. Singurii care rămîn, din lotul actual, sînt Tudose, Emeghara şi Baciu.

"Rui Duarte e cel mai bun fundaş dreapta din România! La Steaua n-o să-şi mai permită el să întîrzie la pregătiri!"
Gigi Becali, patron Steaua

4 goluri a marcat Surdu în 27 de meciuri jucate în acest sezon din Liga I

1 gol şi două pase de gol constituie bilanţul lui Pleşan în actuala stagiune

Pleacă să se opereze
Atacantul Pepe Moreno va părăsi la finalul acestei săptămîni Bucureştiul pentru a merge în Columbia. Columbianul nu va mai juca deloc pentru Steaua în finalul de campionat din cauza faptului că trebuie să se opereze de menisc. Pepe a jucat în 6 meciuri în acest retur, bifînd doar 53 de minute.

Golanski nu s-a antrenat
La antrenamentul de ieri, Mihai Stoichiţă nu s-a putut baza pe Pawel Golanski. Fundaşul polonez s-a resimţit după o lovitură puternică primită în timpul meciului cu Unirea Alba Iulia şi a devenit incert pentru etapa următoare, cu Astra. Meciul cu ploieştenii e programat miercuri seară, la Buzău, de la 20:30, în direct pe Antena 1.

Tănase mijlocaş dreapta?
Stoichiţă va fi nevoit să facă mai multe modificări în echipa de start pentru meciul cu Astra. Nicoliţă şi Petre Marin vor fi suspendaţi, iar marea dilemă va fi cine va evolua ca mijlocaş dreapta deoarece şi Szekely e indisponibil după operaţia la genunchi. Cel mai probabil, Cristi Tănase va evolua pe banda dreaptă.

- Gigi Becali a făcut public numele celor 7 jucători pe care îi va da afară la vară: Golanski, Parpas, fraţii Karamian, Petre Marin, Pepe Moreno şi Tall.
- Jucătorii Stelei susţin că nu le-a intrat nici un ban în cont, deşi Gigi Becali a declarat că le-a achitat drepturile salariale. "Plata s-a făcut, e posibil ca din cauza weekend-ului banii să ajungă în cont abia luni", a declarat un şef al Stelei.
- Stoichiţă a explicat de ce nu şi-a dat demisia după eşecul cu ultima clasată: "Aş fi un laş dacă aş pleca acum. Rămîn pînă la final".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
dagmar.09
dagmar.09  •  20 Iulie 2010, 18:18

Ei,domnilor ziaristi,,,unde-s Duarte si Ezequias??? Cred ca la Branesti..Vedetzi cum cadeti in derizoriu? Ce sa mai am incredere in ce scrieti ?

 •  03 Mai 2010, 12:50

se intareste BV cu epavele plesan si surdu...ar mai lipsi speranta petre marin ca sa fie tacamul complet...penibil BV

 •  03 Mai 2010, 10:13

iar intinereste gigi echipa...da doi jucatori de 26 si respectiv 27 de ani si ia doua tinere sperante de 30.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează