FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-a ales praful de viitorul "cîinilor": "Nu te primesc în Germania, cînd aud că ai jucat la Dinamo!"

Bucşă (dreapta) s-a antrenat mai mult la Dinamo decît a jucat. +1   FOTO
Bucşă (dreapta) s-a antrenat mai mult la Dinamo decît a jucat.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 29 august 2012 14:28

Dat afară din Ştefan cel Mare, Dan Bucşă povesteşte că în momentul în care a vrut să-şi găsească echipă în Bundesliga 2. a fost luat în rîs de oficialii cluburilor.

Dinamo a început reconstrucţia la echipa secundă în această vară. A adus o sumedenie de puşti de la echipa naţională de tineret sub 19 ani, iar pe cei trecuţi de 24 de ani i-a dat afară. În urmă cu doi ani, şefii îşi puneau speranţele într-o pleiadă de tineri crescuţi în Ştefan cel Mare. Dintre aceştia, doar doi au reuşit momentan: Marius Alexe, titular la prima echipă, şi Zie Diabate, vîndut la începutul anului la Dijon pentru 500.000 de euro. Ce s-a întîmplat cu restul fotbaliştilor?

1. Raul Crişan, poreclit "noul Gardoş", joacă din această vară la FC Zendt, liga a 6-a în Germania! Stoperul de 24 de ani nu a reuşit să se impună la Dinamo, iar în această vară şi-a reziliat contractul. "Nu am făcut pregătirea cu echipa, eram în urmă cu antrenamentele şi a fost greu să-mi găsesc club. Am semnat pe un an cu Zendt şi, chiar dacă e vorba de liga a 6-a din Germania, măcar aici voi juca. Planul e să joc bine şi apoi să urc în carieră", explică Raul.

2. Dan Bucşă a prins pe finalul sezonului trecut cîteva minute în tricoul primei echipe şi părea că Dario Bonetti îi va da încredere. Dar i s-a reziliat contractul şi a ajuns la Bergisch Gladbach, liga a 4-a din Germania! "Din păcate, a trebuit să plec, dar aici am găsit condiţii extraordinare şi respect, nu ca în ţară. Voi avea şansa să joc dacă merit!", explică mijlocaşul de 24 de ani.

3. Georgian Păun s-a săturat să fie împrumutat an de an şi a renunţat la 15.000 de euro, reprezentînd restanţe salariale, pentru a deveni liber de contract. A semnat pe un sezon cu FC Braşov şi promite să explodeze sub Tîmpa. "Aici am şansa să demonstrez că sînt un fotbalist bun, vreau să arăt că am valoare pentru că la Dinamo nu mi s-a dat această şansă", zice şi Păun, care a şi marcat luni primul său gol pentru braşoveni.

4. Raphael Stănescu e aşteptat de trei ani să facă pasul la echipa mare, însă continuă să stagneze la echipa secundă. Cu reale calităţi tehnice, mijlocaşul de creaţie de 19 ani are o problemă cu pregătirea. Cel puţin aşa susţin antrenorii: "Este talentat, are tehnică, ştie să paseze, însă este mult prea moale pentru fotbalul din ziua de azi. În duelurile unu la unu e prea fragil, trebuie să muncească mai mult!".

5. Liviu Ganea s-a despărţit de Dinamo sezonul trecut, după ce a solicitat 200.000 de euro la semnătură şi un contract anual de 150.000 de euro. A semnat cu CFR Cluj, însă s-a accidentat destul de grav şi se estimează că va reveni pe gazon abia spre finalul lunii septembrie.

Sergiu Scărlătescu (mijlocaş dreapta), Dorin Mărmăneanu (mijlocaş de bandă) şi Andrei Niţu (stoper) îşi caută echipă, iar Eugen Crăciun (fundaş de bandă) e încă sub contract cu Dinamo, însă se doreşte rezilierea acordului.

Dan Bucşă: "Cînd eşti al nimănui, nu ai nici o şansă!"

Cu doar două meciuri jucate în Liga 1 pînă la 24 de ani, Dan Bucşă a ales a patra ligă din Germania.

- Dan, de ce ai plecat de la Dinamo?
- La începutul perioadei de pregătiri mi-am luat inima în dinţi şi m-am dus la domnul Bonetti pentru o discuţie clară. I-am spus că dacă are nevoie de mine, să mă ţină, dacă ştie că nu voi juca, să mă lase să plec. Mi-a spus că dacă îmi găsesc echipă unde să evoluez, pot să mă duc.

- Şi de ce ai ales să joci tocmai în liga a patra din Germania?
- Am încercat în liga a doua, dar nu te primeşte nimeni. Cînd au auzit unde am jucat, mi-au arătat uşa. Am semnat cu Bergisch pe un an pentru a juca meci de meci, apoi poate am şansa să merg la o echipă mai bună. Deja au venit impresari la antrenamente, care mă întrebau cum de joc aici şi nu la o formaţie mai tare. Asta-i viaţa!

- La Dinamo de ce nu ai reuşit să te impui?
- Începusem să joc cîte puţin sezonul trecut, dar cînd eşti al nimănui, n-ai nici o şansă. Degeaba am stat vreo zece ani la Dinamo şi mi-am văzut de treabă, că am muncit degeaba. Au fost mai buni alţii aduşi de prin liga a şaptea din Franţa decît mine, asta e.

"Pentru noi, ăştia mai tineri, e greu să te impui dacă eşti singur. Antrenorii spun mereu că nu poţi juca pentru că n-ai experienţă. Păi, cum se capătă experienţă, nu jucînd?!" (Dan Bucşă, mijlocaş Bergisch)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (82)
florindragos
florindragos  •  29 August 2012, 20:12

Asta cu "Stanescu nu e bun la dueluri" e doar asa un motiv sa il tina pe bara ,,,,,,,ce , Iniesta e bun la dueluri ? Xavi e bun la dueluri ? Messi e bun la dueluri ? etc etc Nu poti tine un jucator de creatie pe bara pentru simplu motiv ca vezi domne "nu e bun la dueluri" , e ca si cum ai tine un fundas central pe bara pentru simplu motiv ca nu stie sa dribleze.

soprer1
soprer1  •  29 August 2012, 18:10
Postat de sifuente pe 29 August 2012, 17:33

Eu cred ca giftzwerg e Ponta, ca prea ii da cu Copy/Paste :D In alta ordine de idei tot zice ca a cantat Petrolul 90 de min... O informatie de la fata locului : in ultimul minut era o musca la ei in peluza si o auzeam si noi din capatul celalalt al stadionului, atunci cand faceam pauze intre cantece ;) Si asta e tot ce conteaza...

e stelist, deci e prost!

sifuente
sifuente  •  29 August 2012, 17:33

Eu cred ca giftzwerg e Ponta, ca prea ii da cu Copy/Paste :D In alta ordine de idei tot zice ca a cantat Petrolul 90 de min... O informatie de la fata locului : in ultimul minut era o musca la ei in peluza si o auzeam si noi din capatul celalalt al stadionului, atunci cand faceam pauze intre cantece ;) Si asta e tot ce conteaza...

Vezi toate comentariile (82)
Comentează
Close