FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-a trezit Patrick! Petre jr. a dat trei goluri într-o săptămână la primele două echipe de la Dinamo

Petre jr. a debutat în Liga 1 în octombrie 2014, în înfrângerea cu Steaua, scor 0-3
Petre jr. a debutat în Liga 1 în octombrie 2014, în înfrângerea cu Steaua, scor 0-3

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2016 00:00

Petre jr. a dat trei goluri într-o săptămână atât pentru Dinamo II, cât şi pentru echipa mare, devenind un pretendent serios pentru titularizare în garnitura lui Andone.

Patrick Petre, 19 ani, începe să fie ceea ce îşi doresc şefii şi antrenorii lui Dinamo, dar şi tatăl său, Florentin. Juniorul a izbutit într-o singură săptămână să marcheze de trei ori. Patrick a ajutat echipa secundă a "câinilor" în Cupa României, în victoria cu Dunărea Călăraşi, scor 2-0, dar şi în campionatul din liga a treia.

Deşi Dinamo II a pierdut cu Viitorul Domneşti, scor 1-3, Patrick a marcat golul de onoare al roş-albilor. Pentru echipa mare, Petre a marcat în "amicalul" cu Dinamo Brest din Belarus, terminat cu victoria "câinilor", 3-1.

Contactat de Gazetă, tatăl lui Patrick, Florentin, a comentat forma bună a puştiului: "Vorbesc cel puţin o dată pe săptămână cu nea Ando, am rămas în relaţii foarte bune pentru că am câştigat împreună multe trofee. E normal să mă interesez despre evoluţia lui Patrick. Nea Ando mi-a spus că e mulţumit de el pentru că se mişcă foarte bine şi la antrenamente, nu doar în meciuri. Eu sper să se impună cât mai repede ca titular, dar e nevoie de muncă multă în continuare. Să îl văd că dă goluri în Liga 1".

S-a cuminţit?

Patrick Petre a fost sub lumina reflectoarelor încă de mic copil, moştenind calităţile fotbalistice ale tatălui şi fiind printre cei mai buni tineri de la toate grupele de copii şi juniori ale clubului din Ştefan cel Mare.

Patrick a intrat însă în mai multe clinciuri cu fostul antrenor al lui Dinamo, Mircea Rednic, dar şi cu conducerea din Ştefan cel Mare.

Anul trecut, când a împlinit 18 ani, Patrick a devenit eligibil pentru un contract de jucător profesionist şi deşi şefii "câinilor" se aşteptau ca tânărul să semneze imediat o înţelegere, acesta a tărăgănat negocierile mult timp, ameninţând chiar că va semna cu Viitorul lui Gică Hagi.

Într-un final, Negoiţă i-a satisfăcut o parte din pretenţii şi, astfel, urmaşul lui Florentin a semnat pe cinci ani cu roş-albii. Deşi Ionuţ Negoiţă spera ca Petre jr. să explodeze cât mai repede, acesta a intrat într-un con de umbră, fiind influenţat de viata extrasportivă tumultuoasă.

Pentru a nu fi scăpat din mână, conducătorii lui Dinamo au hotărât anul trecut, împreună cu părinţii acestuia, să îl mute pe puşti la RIN Otopeni, hotelul lui Ionuţ Negoiţă, unde locuiesc mai mulţi fotbalişti dinamovişti şi unde tânărul talent poate fi controlat mai uşor.

"Sunt fericit că evoluţiile lui Patrick sunt cele la care ne aşteptăm cu toţii. Lumea spune că e deja mai bun decât eram eu la vârsta lui. Sper să o ţină tot aşa!"
Florentin Petre, tatăl lui Patrick şi ex-căpitan Dinamo

2 goluri în 11 meciuri a marcat Patrick Petre în Liga 1, all-time

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  10 Octombrie 2016, 20:59

Ce pacat ca nu joaca in Liga I granzii de la Dunarea Calarasi, Viitorul Domnesti si Dinamo Brest. Patrick ajungea golgheter si Dinamo prindea playofful...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează