FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

S-au aprins

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 iulie 2007 00:00

Poli a ingenuncheat campioana din Tara Focurilor, Azerbaidjan: 6-1 cu FC Lankaran. Timisorenii i-au bagat pe azeri, din start, in corzi, Torje testind primul rezistenta adversarului, in minutul 4, cu un voleu pe linga poarta, din 7 metri. Dupa 21 de minute de asediu sustinut, slovenul Vrsici i-a multumit patronului Iancu pentru insistenta de a-l aclimatiza pe Bega, pasind altruist pentru Plesan, care nu a iertat. A fost 1-0 si inceputul sfirsitului pentru azeri, golul egalizator, din minutul 29, dupa o gafa a lui Dancia, fiind singura zvicnire de orgoliu a fotbalistilor de la FC Lankaran. Tot Vrsici, in minutul 30, a restabilit ecartul, preluind un balon la 20 de metri, descotorosindu-se pe drum de doi fundasi adversi si reluind plasat in dreapta portarului. A iesit din rind, apoi, Gigel Bucur, cu un sut din mijlocul careului, pentru 3-1, pentru ca, inainte de pauza, Torje, dupa o faza lucrata de acelasi Vrsici, sa mareasca avantajul, din 6 metri.

Dupa pauza, asaltul a continuat netulburat. Gigel Bucur recidiveaza, in minutul 58, cu aportul lui Caramarin. Decarul curtat de Steaua il imita, 6 minute mai tirziu, ducind scorul la 6-1. Pe final, banatenii au mai slabit ritmul. Doar accidentarea lui Abiodun, din minutul 85 si o interventie salvatoare a lui Popa, din ultimul minut, au mai provocat agitatie pe banca.


Poli Timisoara - FC Lankaran (Azerbaidjan) 6-1
Au marcat: Plesan (21, 64), Vrsici (30), G. Bucur (40, 58), Torje (45)
Poli Timisoara: M. Popa - S. Radoi, McKain, Ratiu, Dancia - Torje, Plesan, Vrsici, Artiom Karamian - Ganea, Gigel Bucur
Antrenor: Dusan Uhrin jr
Au mai jucat: Stancu, Abiodun, Mansour, Caramarin, Arman Karamian, Alexa


Uhrin: "Nu avem probleme"
Tehnicianul ceh a anuntat la finalul jocului cu Lankaran ca isi doreste un start lansat de campionat. "A fost doar un meci de pregatire si nimic mai mult. Acum mai am patru saptamini pentru a alege un prim 11 pentru ca inca nu l-am definitivat. Deocamdata nu mai avem probleme asa mari. Imi doresc foarte mult sa incepem bine campionatul si dupa primele cinci etape sa fim in top. Dupa primele cinci meciuri vom putea trage concluziile cu totii", a spus Uhrin. ( Adrian Bucur)

Ultimul meci?
Impresarul lui Mihaita Plesan a ajuns ieri in cantonamentul de la Saalfelden pentru a rezolva situatia mijlocasului, reprezentantii Stelei si cei ai Politehnicii urmind sa se intilneasca miine sau poimiine: "Cred ca ultima zi de cantonament pentru mine va fi vineri, nu mai repede. Cred ca am facut meciuri bune in aceste pregatiri si de aceea am trezit interesul unor echipe. Domnul Iancu a spus ca valorez 200 de miliarde de euro? La Craiova am spus ca valorez un sac de cartofi. Inseamna ca am evoluat. Glumesc. Cred ca valorez un milion jumate", a spus Plesan. (Adrian Bucur)

Abiodun s-a rupt
Minutul 86 a fost unul cu ghinion pentru Abiodun, care este suspect de ruptura la coapsa dupa un duel pe partea dreapta a terenului. Dupa acest incident, Uhrin a urlat la Alexa care era asezat pe partea opusa a terenului sa se dezechipeze si sa intre in teren, motiv de glume pentru colegii sai. Acestia au cintat refrenul CVUCS: "Dan Alexa este unul dintre noi" si l-au aplaudat frenetic atunci cind a intrat in teren. Acestia nu s-au oprit aici si l-au acompaniat pe capitan cu un "ole" la fiecare pasa, iar Izvoranu a incheiat ziua cu o replica prin care a stirnit hohote de ris: "Capitane, ia-i in cot!" (Adrian Bucur)

 Aminati
 Comisia pentru Statutul Jucatorului trebuia sa analizeze ieri situatia  jucatorilor de la Poli II, Scutaru, Poparadu, Axente, Straut si Latovlevici. Acestia si-au depus memorii la Liga pentru a deveni liberi de contract, dupa ce au refuzat sa semneze noile angajamente  propuse de clubul banatean. Cazul celor cinci va fi luat insa in discutie numai pe data de 10 iulie. Aminarea a fost solicitata de clubul timisorean, pentru ca nici unul dintre cei care puteau  reprezenta clubul la Comisie, nu se afla ieri in tara . ( Dana Surulescu)

Indezirabili la Poli
Ieri, clubul timisorean a remis un comunicat de presa prin intermediul siteului oficial prin care a anuntat incetarea oricaror relatii de colaborare cu Florin Iacob si Cristea Opria, impresarii celor cinci jucatori care au refuzat sa semneze noile contracte. In plus, banatenii au decis sa nu mai legitimeze nici un jucator impresariat de cei doi. In lotul lui Poli sint momentan 10 jucatori reprezentati de Opria si Iacob, printre care Gueye Mansour si Gabriel Torje. (Dana Surulescu)

 Neimpresionati
 Impresarii Cristea Opria si Florin Iacob au tinut sa raspunda deciziei Timisoarei de rupere a relatiilor de colaborare. "Ma lasa rece vrajeala lor. Vor sa-si faca interesele lor si isi bat joc de ceilalti. Probabil vor fi afectati si ceilalti fotbalisti aflati sub contract cu noi, pentru ca nu cred ca jucatorii vor renunta la impresari pentru club, dupa cite am facut pentru ei", a declarat Opria, completat de Florin Iacob: "Nu ma impresioneaza comunicatul lor. Ma deranjeaza ca isi bat joc de jucatori. Nu e corect cum i-au tratat pe cei cinci". (Dana Surulescu)

Circumspecti
Dupa tragerea la sorti a tintarului Ligii 1, jucatorii lui Poli nu s-au aratat prea entuziasmati, desi admit ca au un start mai usor fata de anul trecut. "E cu doua taisuri. Nu mai exista echipe mici, credeti ca vom avea meci usor cu Urziceniul, de exemplu?", s-a intrebat, prudent, Gabriel Caramarin, completat de Izvoranu: "Nu stiu daca e mai bine asa, dar anul trecut a fost extrem de greu. Ar fi pacat sa incepem bine si sa ne impotmolim apoi cu echipele mari." (Adrian Bucur)

Nu e loc pentru Balan
Dupa ce Alin Ratiu, fundasul achizitionat de Poli de la Sportul Studentesc, a dezvaluit ieri ca si Tibi Balan ar fi fost dorit pe Bega, patronul banatenilor, Marian Iancu, a negat interesul pentru mijlocasul "studentilor". "Pentru ce sa-l luam? Eventual daca mai cumpar o echipa, mai iau si 22 de jucatori. Balan e un jucator foarte bun, dar nu si-ar gasi locul acum la Poli. Sa-l aducem si sa nu-i fie asigurat un post de titular, ar fi pacat. Pe postul sau avem experienta lui Aliuta si dorinta lui Vrsici de a se afirma", a punctat bossul lui Poli. (Adrian Bucur)

"McKain va semna"
Desi australianul Jonathan McKain a aminat semnarea prelungirii contractului cu gruparea timisoreana, presedintele Marian Iancu e convins ca fundasul isi va reconsidera pozitia, dupa intoarcerea din cantonamentul austriac. "I-am facut lui Jon o oferta de prelungire si cred ca va fi bine. El e un jucator civilizat, care isi stie interesele, dar care, in acelasi timp, stie sa le respecte si pe ale celorlalti", a declarat patronul banatenilor. (Adrian Bucur)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează