FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Să crezi și să nu vezi » Atrași de atmosfera din Derby de România, străinii lui Dinamo sunt bulversați: „De ce nu jucăm pe Național Arena? Unde sunt fanii?”

Coregrafia
Coregrafia "câinilor" de la ultimul Derby, care îi impresionează pe străini, a fost trăită live doar de Zenke dintre actualii jucători aduși de Rednic în al 4-lea mandat (foto: Raed Krishan, GSP)

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2019 09:00

Străinii care au semnat în ultimele luni cu Dinamo sperau să joace pe Național Arena, de care se îndrăgostiseră văzând atmosfera de la Derby în filmulețe. Și nu pricep de ce lumea fuge de stadionul din Ștefan cel Mare.

Dinamo are un traseu sinusoidal în 2019. A început ca din tun în primele două etape, cu Iași (3-0) și cu Sepsi (1-0), apoi a fost răpusă de FC Botoșani (1-2), ieșind din calculele pentru play-off.

A început apoi bine play-out-ul, 2-0 cu Dunărea Călărași, după care a pierdut la Mediaș, 1-2. Și este la doar 2 puncte de Hermannstadt, care ocupă locul de baraj, duelul direct fiind vineri, în Ștefan cel Mare. Mircea Rednic a transferat deja 13 străini în acest al patrulea mandat, doar dacă-i menționăm pe cei care au rămas în echipamentul alb-roșu. 

„Atmosfera e tristă”

Iar majoritatea acestora acuză faptul că joacă pe stadionul din complexul Dinamo, și nu pe Național Arena. „Am fost impresionați de atmosfera creată de fani la derby-urile cu FCSB, un motiv important pentru care am semnat cu clubul. Dar noi nu jucăm pe Național Arena, unde se joacă acele meciuri tari, ci pe un stadion mai mic, unde nu vin oameni. De ce nu vin? Atmosfera este tristă”, au comentat jucătorii lui Rednic.

Antrenorul a încercat să le explice că abia la anul, când speră să se lupte pentru supremație în Liga 1, ar putea avea mai multe meciuri pe Național Arena, acolo unde în ultimii ani s-au disputat doar Derby-urile de România pentru roș-albi. 

Asistența în Ștefan cel Mare în 2019

Adversară Număr de spectatori
Poli Iași (3-0)  2.860
FC Botoșani (1-2) 5.728
Chiajna (2-1)  955
Călărași (2-0) 963

 

21.763 de spectatoriau asistat la ultimul Derby de România cu Dinamo gazdă, în noiembrie 2018, când a fost remiză, 1-1

9 mii de suporteriai "câinilor" încurajează echipa la derby-urile cu FCSB, atunci când adversarii sunt gazde pe Național Arena

23 de mii de €fără TVA, costă închirierea Național Arena la meciurile din campionatul intern

„Și eu pot să fac machete, să vorbesc. Eu chiar am protestat mereu, ne trebuie un stadion nou, iar dacă pierdem trenul Euro 2020, nu știu dacă se va mai face unul la Dinamo. Nu se pricepe că oamenii, investitorii, sunt îndepărtați fără o arenă nouă”
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

Și românii sunt ironici

În asentimentul străinilor sunt și jucătorii români ai lui Mircea Rednic. „Nu știu ce se poate îndeplini mai repede: Dinamo campioană sau un stadion nou. Eu zic că să luăm noi titlul e mai realizabil. Nu e frumos să joci în fața unor tribune goale, jucătorii nu sunt stimulați”, a comentat Denis Ciobotariu, care este românul ce-i face pe străinii din lot să se acomodeze mai repede, fiindcă vorbește și engleză, și franceză. „Am avea nevoie de suporteri să ne încurajeze, psihic, în primul rând. Cu toții am vrea să jucăm pe Național Arena, probabil acolo ar veni mai mulți oameni. E o altă atmosferă acolo”, a spus și Ricardo Grigore. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
pepeci
pepeci  •  24 Martie 2019, 18:26

Derby d'Italia - Wikipedia Din pacate *** steaua si dinamo joaca in derby de romania... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

salatini
salatini  •  24 Martie 2019, 16:34
Postat de salatini pe 24 Martie 2019, 10:46

Doar 9.000 cu fc5beaua! Glumiti. Vedeti fotbalul la aragaz....

Din restul de 25.000-30.000, jumatate sunt dinamovisti!! fc5b a fost mereu umilita pe National Arena! Daca vorbim de coregrafii acolo e diferenta mare!1 PCH e de nivel mondial!!

albalbastru72
albalbastru72  •  24 Martie 2019, 11:36

Nu exista derby de Romania.Este un derby bucurestean,asa ca peste tot in lume nu exista derby de Italia,de Germania,de Franta sau de Spania.Inetati odata cu prostia asta ca va faceti de ris.Definitia este urmatoarea conform Wikipedia si conform bunului simt gazetaresc:Un derby este o intilnire sportiva intre doua echipe ale aceluiasi oras sau intre doua orase invecinate geografic la o distanta de mai putin de 100 km intre ele.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează