FOTBAL  »  Superliga  »  BARAJ PENTRU LIGA 1

Să facem cunoştinţă cu echipele care luptă la baraj pentru Liga 1!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2011 17:21

VOINŢA SIBIU
Voinţa a luat naştere recent, în 2007, ca urmare a desfiinţării echipelor FC Sibiu şi Inter Sibiu. Pentru că oraşul a rămas fără echipă de fotbal, s-a încercat creerea unui nou hibrid fotbalistic, care reprezintă pînă acum un mare succes. La doar un sezon de la înfiinţare, Voinţa a reuşit să promoveze din divizia C în al doilea eşalon fotbalistic, cîştigîndu-şi seria.

Cel mai sonor rezultat înregistrat de Voinţa în sezonul recent încheiat a avut loc în Cupa României, cînd sibienii au eliminat pe Gaz Metan Mediaş, pe 21 septembrie 2010 (scor 3-1). Victoria a fost înregistrată în prelungiri, după ce la finalul timpului regulamentar scorul era de 1-1.

La finalul turului ligii secunde, Voinţa era pe primul loc în clasament, dar formaţia antrenată de Alexandru Pelici a încheiat campionatul doar pe locul 4.

Voinţa Sibiu joacă pe stadionul Municipal, care are 14.000 de locuri, iar culorile oficiale ale clubului sînt "alb-verde-negru". Un bilet la meciurile de acasă ale sibienilor costă 10 lei, în vreme ce abonamentele sînt cifrate între 100 şi 1000 de RON (la tribuna VIP).

Voinţa a terminat stagiunea precedentă cu doar 6 înfrîngeri, avînd următoarea linie de clasament: 28 de meciuri, 14 victorii, 8 remize şi 6 înfrîngeri, golaveraj 36 - 17. Cu aceste cifre, echipa lui Pelici a avut cea mai bună apărare din Seria B2!

Oraşul Sibiu numără 154.548 de locuitori.

SĂGEATA NĂVODARI
Săgeata este antrenată de Aurel Şunda, tehnician recunoscut pentru rezultatele sale excelente înregistrate în eşaloanele inferioare.

Echipa a fost înfiinţată în anul 1960 şi a evoluat în localitatea Stejaru din judeţul Tulcea până în 2010.

Însă în vara anului 2009, Săgeata a fuzionat cu CS Buftea, echipă prezentă în Liga a II-a, şi a preluat locul celei din urmă în al doilea eşalon al fotbalului românesc.

Bugetul echipei în primul sezon în Liga a II-a a fost asigurat de şapte finanţatori însă majoritatea banilor au venit din abonamente. Săgeata Năvodari a avut 150 de abonaţi care au plătit pe sezon două mii de dolari.

Săgeata joacă acasă pe un stadion de 4000 de locuri, Petromidia, iar culorile clubului sînt "alb-roşu".  Vedetele lotului celor din Năvodari sînt Sorin Chiţu (golgeterul ligii secunde cu 22 de reuşite), Adrian Olah, Ovidiu Vezan, Gheorghe Goşa, Marius Jianu şi Florin Olteanu.

Echipa din Năvodari a încheiat sezonul pe locul 3, cu 18 victorii şi 4 remize în 30 de etape, avînd 50 de goluri marcate şi 27 primite.

Oraşul Năvodari are 32.390 de locuitori.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
dd....
dd....  •  23 Iunie 2011, 07:44

Era vorba ca Navodariul n-are drept de promovare,atunci de ce joaca barajul?

ronaldo666
ronaldo666  •  23 Iunie 2011, 00:13

scoateti echipe k timisoara una dintre cele mai iubite echipe din romania pe bistrita pt o datorie pe care a platito nu ii bagati pe cei din bihor o echipa care a castigat locul pe teren iar acum joak baraj echipe care nu neaparat k nu merita un lok in liga 1 dar e nedrept fatza de echipele care au castigat un loc akolo pe merit orikum sibiu pare mai atractiv

boggyct
boggyct  •  22 Iunie 2011, 23:38

Bai comenatori inculti, informati-va fratilor inainte sa scrieti tot felul de porcarii cu acuzatii de doi lei. Navodariul a primit pana la urma drept de promovare in Liga I dupa ce recursul lor a fost acceptat de FRF , acordandu-se dreptul de a evolua in sezonul 2011-2012 al Ligi I. Doi, orasul Navodari are o traditie de ani buni in Liga 2... in urma cu ceva timp pe stadionul Petromidia.. care acum se numeste FLACARA.. evolua MIDIA NAVODARI.. echipa care a facut furori la vremea ei. Pe acest stadion au jucat in CUPA ROMANIEI : FC ARGES (invinsa), STEAUA (victorioasa), U CRAIOVA (invinsa), RAPID (victorioasa) si NATIONALA DE TINERET, meci de preliminarii la EURO in urma doar cativa ani.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează