FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

“Să fiu cel mai mare”

Articol de GSP - Publicat luni, 30 noiembrie -1 00:00

Artiom Karamian a dezvăluit principala sa motivaţie pe terenul de joc: dorinţa de a ajunge cel mai bun fotbalist al Armeniei.

- Artiom, eşti mulţumit de evoluţia ta din acest sezon?
- În general da, dar eu zic că primele cinsprezece meciuri am jucat mai bine şi echipa a cîştigat mai mult. În retur am avut evoluţii oscilante, dar oricum a fost un campionat frumos. Pentru noi important era să intrăm în Cupa UEFA şi am reuşit. Am avut sincope însă cu echipele mici, am pierdut cu Mioveni, cu Craiova. Ăsta e fotbalul. Încercăm să schimbăm aceste lucruri şi la anul să nu se mai întîmple.

- Ai vreun regret?
- Sincer, aş fi vrut să dau încă 2-3 goluri, dar nu e nici o problemă, a dat fratele meu. Cred că au văzut şi antrenorul şi conducerea că nu l-au luat degeaba pe Arman. Nu e un jucător de bancă. La anul, dacă vom juca împreună, sper să ajutăm şi mai mult echipa.

- Asta înseamnă că rămîi la Poli?
- Nu ştiu, avem încă destul timp, nu vreau să discut acum despre asta. Am vorbit şi cu domnul Iancu, dar trebuie să mai aşteptăm puţin, să ne gîndim bine. Am oferte şi din Liga 1, şi din Italia, din Germania... Momentan sînt jucătorul lui Poli, sînt mulţumit de asta, dar cred că fiecare jucător dacă primeşte o ofertă de la o echipă bună de aici, sau de afară, trebuie să se gîndească la ce e mai bine pentru el, pentru că viaţa de fotbalist e scurtă.

Glorie, nu bani

- Totuşi ai un contract mare şi la Poli...
- Dacă ar fi contat doar banii, puteam să plec atunci şi la Dinamo, sau oriunde. Eu am vrut să joc fotbal, să arăt ce valoare am. Tot ce fac, fac cu sufletul. Vreau să joc afară, la o echipă bună, pentru că eu nu sînt român, sînt armean şi vreau să fiu primul armean care ajunge la o echipă mare. Pentru asta muncesc mult şi de aceea am nevoie de timp de gîndire.

- Te tentează Steaua pentru că ai juca în Liga Campionilor?
- Nu vreau să vorbesc despre Steaua. Pot să merg în Germania sau Italia şi poate acolo nu prind nici Cupa UEFA.

- Sînteţi pregătiţi pentru Cupa UEFA?
- Eu zic că da. Avem o dublă manşă doar înainte de grupe. Vom face totul să ajungem acolo. Eu am mai jucat în UEFA, dar nu pot explica cum te simţi. Trebuie să fii acolo ca să simţi cum e. Aş vrea un adversar mai lejer, ca să putem intra în grupe.

- E corect clasamentul final?
- Clujul a meritat să ia titlul, pentru că a luptat pînă la capăt. Nu zic că alţii nu ar fi meritat. Dar clujenii au avut 11 puncte avans. Vreau să-l felicit în mod special pe Tony, ne-am împrietenit la meciuri. E un bun ju­că­tor şi un bun coleg. E un băiat de caracter, întodeauna pe teren a vorbit frumos, cu sufletul, spre deosebire de alţii.

Urmărit de Lazio

După oferta făcută de clubul bă­nă­ţean, de prelungire a contractului şi cea a Stelei, alte două echipe şi-l do­­resc pe armean. Un apropiat al mijlocaşului a dezvăluit, pentru GSP, că Lazio Roma e dispusă să-i achite clauza de 2,5 milioane de euro lui Kara. Pe lîngă italieni, mai sînt două formaţii, una din Ger­ma­nia şi una din Franţa, care au înce­put să se intereseze tot mai insis­tent despre Artiom.

30.000 minutul

Deşi Laboratorul de Expertize Cri­mi­nalistice a stabilit că semnatura fot­­balistului Vladimir Gluscevic de pe un act prin care acesta renunţa la o sumă de bani a fost falsificată, Marian Iancu nu are emoţii. “Actele analizate erau nişte copii, emise chiar de jucător. În instanţă vom adu­ce documente surpriză şi se va vedea că avem dreptate. A jucat 10 minute şi a luat 300.000 de euro. A renunţat la bani pentru că se acci­den­tase în afara programului echi­pei”, a spus Iancu.

“Cui fac oferta?”

Marian Iancu a mărturisit că este dispus să facă o ofertă de 1,5 milioa­ne de euro pentru atacantul Dorin Goga, dar nu reuşeşte să contacteze pe nimeni de la “U”. “Nu reuşim să luăm legătura cu nimeni de acolo. Dacă nici săptămîna viitoare nu reuşim, voi considera că este lipsă de interes din partea lor, ca să nu zic de respect şi voi renunţa”, a spus Iancu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
 •  11 Mai 2008, 12:33

esti cu mult peste liga noastra kara.

 •  11 Mai 2008, 11:25

Esti cel mai bun, Kara, esti jucatorul nostru si nu pleca! Timisoara e cu tine!!!

 •  11 Mai 2008, 11:19

Felicitari Karamian,esti printre putinii jucatori ai lui Poli care merita tot respectul nostru!Speram sa ramii cit mai mult timp la Timisoara!!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează